Heb je vragen over Affiliate Marketing? Hier vind je de antwoorden…

vragen over affiliate marketing

Ik kan me voorstellen dat je vragen over affiliate marketing hebt, vooral als je net start, of als je er over nadenkt om te starten met affiliate marketing. Maar ook als je al wat langere tijd bezig bent met affiliate marketing kun je tegen problemen aanlopen waarop je het antwoord niet direct weet. Hieronder heb ik geprobeerd om de meest voorkomende vragen over affiliate marketing te beantwoorden. Ik hoop dat je er je voordeel mee kan doen en een goed lopende affiliate website op gaat zetten.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is eigenlijk niets meer dan het promoten van producten of diensten van iemand anders. Je promoot deze producten/diensten en als hier een verkoop door tot stand komt, dan ontvang jij een percentage van de verkoopprijs. Dit percentage kan oplopen tot wel 50% van de verkoopprijs.

Voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen producten hoeft te hebben en dus ook niets hoeft te verzenden. Ook hoef je geen eigen klantenservice te hebben, je kunt eventuele klachten direct doorverwijzen naar de product eigenaar.

Lees hier meer over Affiliate Marketing >>>

Waar vind je een affiliate product

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing dan heb je een product nodig die je kunt promoten. Deze affiliate producten vind je bij een affiliate netwerk, of bij grote bedrijven via hun partner programma. Affiliate netwerken zijn er veel, sommigen bieden alleen digitale producten aan. Maar bij andere affiliate netwerken vind je echt van alles van DAB Radio’s tot wasmachines.

Grotere bedrijven zoals o.a. Bol.com of Wehkamp hebben een eigen partner programma. Als je, je hierbij hebt aangemeld dan kun je alle producten die zij aanbieden ook gaan promoten.

Lees hier meer over geld verdienen met Bol.com >>

Welk affiliate netwerk gebruiken

Maar bij welk affiliate netwerk moet je, je aanmelden? Dat ligt een beetje aan wat voor product je wilt gaan promoten. Wil je een gitaar cursus of een ander digitaal producten promoten kies dan voor Paypro. Maar wil je fysieke producten zoals b.v. smartphones promoten kies dan voor TradeTracker of Daisycon. Hieronder vind je de beste affiliate netwerken.

Wat zijn de beste Nederlandse Affiliate Netwerken Lees hier meer >>>

Kun je meerdere producten op één website promoten

Ja het is zelfs aan te raden om meerdere producten op je website te promoten. Mocht het namelijk zo zijn dat het product dat je promoot opeens niet meer aangeboden wordt dan heb je altijd nog die andere producten.

Let er wel op dat je geen verschillende producten gaat promoten in één en hetzelfde blogbericht. Promoot slechts 1 product in een bericht of pagina, maar je kunt prima meerdere producten promoten op je website.

Product opeens verdwenen uit affiliate netwerk

Wat moet je doen als opeens het product dat je promoot niet meer wordt aangeboden in het affiliate netwerk? Raak niet direct in paniek, vraag in een e-mail aan de product eigenaar waarom het product verdwenen is. Het kan namelijk zijn dat een product om wat voor reden dan ook tijdelijk even niet meer beschikbaar is, maar wel weer terug komt.

Ook kan het zijn dat de product eigenaar er voor heeft gekozen om gebruik te maken van een ander affiliate netwerk. Schrijf je in dat geval in bij dit netwerk en vervang de affiliate links die je al geplaatst had.

Ook kan het sporadisch voorkomen dat de product eigenaar heeft besloten om geen gebruik meer te maken van affiliates. Je kunt hier verder niets aan veranderen. In dat geval zul je op zoek moeten naar een product dat je ook kunt promoten zonder dat je, je blogberichten (te veel) hoeft aan te passen. Waarschijnlijk is zo’n product snel gevonden.

Wat is een affiliate link

Een affiliate link is een link met daarin een speciale code dit ervoor zorgt dat het affiliate netwerk kan zien dat een eventuele verkoop via jouw is gegaan. Jij krijgt dan de commissie die bij dat product hoort.

Hoe maak je een affiliate link

Soms staat de affiliate link zoals bij Paypro gewoon onder het product dat je wilt promoten. Als je, je hebt ingeschreven bij b.v. Tradtracker of Daisycon dan meld je, je aan bij product aanbieders. In dat geval plaats je de link van de pagina waarop het product staat in de link generator van het affiliate netwerk. Hier krijg je de affiliate link die je nodig bent. Hier zie je hoe het werkt bij daisycon

Even tussendoor: Wil je starten met affiliate marketing maar weet je niet hoe? Klik dan hier en neem een kijkje op de website van de affiliate marketing revolutie hier vind je alles over affiliate marketing!

Waar een domeinnaam en hosting regelen

Als je een affiliate website wilt maken dan zul je een domeinnaam moeten registreren en moeten zorgen voor hosting waar je de website op kunt plaatsen. Als je zoekt op domeinnaam registreren dan vind je vele hosting providers waar je naast een domeinnaam ook hosting kunt regelen. Meestal zit er niet zoveel verschil in de kwaliteit van de hosting, hoewel sommige providers wel iets snellere hosting hebben dan anderen.

Wat kost een website

Waar wel veel verschil in zit zijn de kosten van het registreren van een domeinnaam en de hosting. Natuurlijk wil je, als je net begint met affiliate marketing niet direct veel geld uitgeven aan een website. Maar je zult toch enkele kosten moeten maken. Maar in principe kun je al voor minder dan €10,00 starten met een website.

Lees hier alles over de kosten van een website >>

Kiezen voor een .nl of .com domeinnaam

Als je een Nederlandstalige website gaat maken altijd kiezen voor een .nl domein. Mocht deze bezet zijn dan kun je overwegen om een .com domeinnaam te registreren, maar beter is om voor een andere .nl domeinnaam te gaan. Maak je echter een Engelstalige website kies dan voor een .com domeinnaam.

Kun je de domeinnaam van je website wijzigen

Daar is het antwoord simpel op NEE een domeinnaam kun je niet wijzigen. Wil je een andere domeinnaam dan zul deze opnieuw moeten registreren en de oude eventueel moeten opzeggen.

Welk Content Management Systeem installeren

Content Management systeem

Een website maken is eigenlijk niet zo moeilijk als je tenminste een Content Management systeem (CMS) gebruikt. Er zijn verschillende CMS maar voor affiliate marketing kun je het beste WordPress gebruiken. WordPress is gratis te installeren en is simpel in gebruik. Hoewel WordPress speciaal ontworpen is voor het bloggen, kun je er ook prima zakelijke websites mee bouwen.

Kiezen voor Marketheme of WordPress

Het installeren van WordPress met plugins, het kiezen van een thema en alles instellen is in principe prima te doen. Maar als je net begint met affiliate marketing kan ik me voor stellen dat je hier tegenop ziet.

Hiervoor is Marketheme een prima oplossing, dit is een kant en klare oplossing, je hoeft dus niets meer zelf te installeren. Marketheme is speciaal ontworpen voor affiliate marketing, kies je hiervoor dan is hosting overigens niet nodig. Marketheme is een prima oplossing en je kunt binnen 5 minuten starten met je affiliate website, het is echter niet gratis, maar is absoluut het geld waard.

Starten met één of meerdere affiliate websites

Start altijd met 1 affiliate website en plaats regelmatig blogberichten (liefst 1 of 2 per week). Begin je met meerdere websites te gelijk dan zal het langer duren voordat je (voldoende) inkomen realiseert.

Wanneer beginnen met een 2e affiliate website

Als je eerste website eenmaal voldoende bezoekers trekt en ook voldoende verdiensten oplevert dan pas kun je er over denken om een tweede affiliate website te beginnen.

Wat is een Niche markt

Een niche markt is een specifiek deel van een bepaalde markt. Je gaat bijvoorbeeld sportschoenen verkopen dan is de markt “sportschoenen”, “heren sportschoenen” is in dit geval een niche markt. Maar je kunt de niche markt nog kleiner maken, b.v. “heren sportschoenen voor binnen”. Maar het kan nog specifieker b.v. “blauwe heren sportschoenen voor binnen”. Hoe specifieker je ben hoe sneller je een verkoop realiseert.

Hoe vind je een goede niche markt

Een goede niche vind je in elke markt, denk na over waar je interesse ligt en zoek hier een goede niche markt in. Het liefst zo specifiek mogelijk, maar voer het niet te ver door. Als je te specifiek bent zul je (bijna) geen bezoekers trekken naar je website. En geen bezoekers, betekent geen inkomsten. Zoek dus een niche markt waar nog voldoende op gezocht wordt.

Wat is zoekwoord onderzoek

Een zoekwoord onderzoek is het uitzoeken op wat voor zoektermen er wordt gezocht. Door blogberichten te schrijven over deze zoektermen trek je bezoekers naar je website.

Google SEO

Hoe vind je goede zoekwoorden

Ga op zoek naar longtail zoekwoorden, dit zijn zoektermen van meer dan 1 woord, het liefst 3 of 4 woorden. Dit doe je het beste met Keywordtools zoals “KWFinder” (betaald) of “Ubersuggest” (gratis)

Lees hier meer over zoekwoord onderzoek >>

Hoe krijg je meer bezoekers

Om meer bezoekers naar je website te trekken begin je met goed zoekwoord onderzoek. Als je weet waar men naar zoekt kun je hier oplossingen voor bieden. Schrijf regelmatig nieuwe blogberichten het liefst 1 of 2 keer per week. Maak je blog berichten overzichtelijk, gebruik hiervoor o.a. H2 en H3 tussenkopjes.

Lees hier hoe je een goede blog schrijft >>

Wanneer verdien je de eerste commissie

Wanneer je, je eerste commissie verdient is heel verschillend, het kan een maand duren, maar het kan ook zo maar zijn dat je een half jaar moet wachten op je eerste commissie. Het belangrijkste is zorgen voor bezoekers, hoe meer bezoekers je hebt hoe sneller je de eerste commissie je kunt verwachten.

Geld verdienen zonder website

Geld verdienen zonder eigen website kan op verschillende manieren, denk b.v. aan Youtube of Social media kanalen.

Lees hier over geld verdienen zonder website >>

Moet ik me inschrijven bij KVK

UIteindelijk zul je, je inderdaad moeten inschrijven bij de KVK. Maar wacht hier eerst nog even mee totdat je ook daadwerkelijk geld verdient als affiliate.

Starten met Affiliate Marketing

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een affiliate website?
Klik dan op de button hieronder