Marketheme of WordPress | Wat is de beste keuze

Marketheme of WordPress

Als je wilt starten met affiliate marketing dan kun je dit het beste doen via een eigen website. Maar deze website moet wel gebouwd worden, in principe kun je dit makkelijk zelf als je tenminste een beetje handig bent. Ben je niet handig of zie je om andere redenen het niet zitten om zelf een website te bouwen dan kun je dit uit besteden, of je kiest voor Marketheme. Dit is een kant en klare oplossing voor het bouwen van een affiliate website. Wat je zoal kunt verwachten van Marketheme en of het beter is dan WordPress zul je hieronder ontdekken.

Wat is Marketheme

Marketheme is een kant en klare oplossing om een website op te zetten die draait op WordPress en speciaal is ontwikkeld voor affiliate marketing. Hoewel de makers op hun eigen website zeggen dat Marketheme een WordPress thema is, is het toch echt iets meer dan dat. Als je een website maakt met WordPress dan moet je zelf zorgen voor hosting en plugins installeren. Dit is bij Marketheme niet nodig het enige wat je nog wel moet regelen is een domeinnaam, hosting is niet nodig die krijg je bij Marketheme.

Naast hosting heeft Marketheme ook een speciale WordPress layout inclusief lettertype, kleuren, vormgeving en menu’s. Verder zijn er speciale layouts beschikbaar voor bepaalde pagina’s die je op je website kunt zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kennisbank pagina, download pagina, thank you pagina of een over ons pagina. En wat ook een groot voordeel is, als je vragen hebt, is er Nederlandse support.

Wie zitten er achter Marketheme

Marketheme is eigenlijk het idee van Jacko Meijaard de man achter de Affiliate Marketing Revolutie, hij wilde minder bezig zijn met de techniek achter de website en meer bezig zijn met content schrijven. Echter had Jacko geen technische kennis om een website systeem te bouwen.

Affiliate Marketing Revolutie

Hiervoor is Léon Gotjé verantwoordelijk hij is webdeveloper en ook bezig met affiliate marketing dus ook hij weet waar een goede affiliate website aan moet voldoen. Samen hebben Jacko en Léon Marketheme ontwikkeld en op de markt gebracht. Op dit moment is Marketheme 2.0 op de markt en deze is nog steeds in ontwikkeling er komen nog steeds updates bij en er wordt steeds gewerkt aan verbetering.

Kosten Marketheme

Marketheme kost €97 per maand echter is er op het moment nog steeds een welkomstkorting van €30 dus betaal je slechts €67 per maand. Dit is de prijs voor de eerste website, wil je later nog meer websites maken met Marketheme dan zijn de kosten voor iedere extra website €27 per maand.

Verschil tussen Marketheme en WordPress

Maar wat is nu het verschil tussen Marketheme en WordPress en waarom zou je voor Marketheme moeten kiezen. Even voorop gesteld je moet niets, je website draait net zo goed op WordPress als op Marketheme. Echter zul je bij WordPress alles zelf uit moeten zoeken zoals zelf, hosting regelen en een goed WordPress thema zoeken en installeren. En zelf uitzoeken welke plugins je nodig bent en deze installeren. Bij Marketheme is dit allemaal geregeld en je hebt Nederlandse support als je eens vast mocht lopen.

Als je al ervaring hebt met WordPress dan kan ik mij voorstellen dat je kiest voor WordPress puur omdat dit iets goedkoper is. Zelf gebruik ik ook geen Marketheme omdat ik mij, al lang voordat deze er was, goed had verdiept in WordPress en hier al enkele succesvolle websites mee online had staan die mij ook al geld opleverden. Maar als Marketheme er al was toen ik begon met affiliate marketing dan had ik er zeker voor gekozen.

Als je start met affiliate marketing en je weet nog helemaal niets van een affiliate website maken dan kan een website online zetten met WordPress nogal een heel gepuzzel zijn. Kies je echter voor Marketheme dan kun je 5 minuten nadat je Marketheme heb aangeschaft al een complete website online hebben staan. En kun je beginnen met geld te verdienen met affiliate marketing omdat het enige wat je nu moet doen is content schrijven.

Voordelen Marketheme

  • Speciaal ontwikkeld voor affiliate marketing
  • Gebruikersvriendelijk
  • Snelle laadtijd
  • Snel online
  • Nederlandse support

Nadelen Marketheme

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het Marketheme deze zijn in mijn opzicht:

  • Je kunt geen plug-ins kunnen toevoegen
  • Een eigen e-mailadres maken zoals info@jouwdomeinnaam.nl is niet mogelijk
  • Hoge maandelijkse prijs
  • Je kunt geen ander thema installeren
  • Je kunt je website nier exporteren naar een andere hostingpartij als je wilt stoppen. (dus opnieuw bouwen)

Overstappen van Marketheme naar WordPress

overstappen van Marketheme naar WordPress

Hoewel Marketheme eigenlijk ook gewoon draait op WordPress is het toch anders. Je kunt namelijk als je een Marketheme abonnement hebt, niet zelf een andere layout kiezen. Mocht je toch een andere layout willen hebben voor je website dan zul je over moeten stappen naar een ander CMS-systeem zoals bijvoorbeeld WordPress.

Let er op dat voordat je ook maar iets doet om over te stappen, je eerst alle content van je website kopieert en opslaat op je computer. Dit kan helaas niet automatisch dit zul je handmatig moeten doen. Download ook alle afbeeldingen als je die tenminste niet meer op je computer hebt staan. Vervolgens zul je hosting moeten regelen, doe dit bij de provider waar je ook je domeinnaam hebt geregistreerd. Dit voorkomt dat je, je domeinnaam en hosting zelf moet koppelen, dit wordt dan namelijk automatisch geregeld.

Installeer vervolgens WordPress om je hosting omgeving dit doe je via direct admin of c-panel afhankelijk van je hosting partij. Kom je hier niet uit kijk dan eens op Youtube meestal staan hier wel video’s met uitleg hoe je WordPress installeert. Als dit klaar is, kun je beginnen met het bouwen van je website. Als eerste kies je een WordPress thema dit kan een gratis thema zijn maar ook een betaald dit is aan je zelf. Wil je niet te veel geld uitgeven kies dan uit de gratis thema’s hier zijn er honderden van en er zit vast wel één tussen die je bevalt.

Als je het thema hebt geïnstalleerd zul je nog enkele plugins moeten installeren klik hier als je wilt weten welke plugins je absoluut moet hebben. Als je bovenstaande hebt gedaan dan kun je de content die je eerder hebt opgeslagen weer kopiëren in de pagina’s en berichten op je nieuwe website.

Conclusie

Als je je net start met affiliate marketing en je wilt er echt voor gaan dan is Marketheme echt aan te raden. Je zult namelijk veel sneller resultaat hebben dan wanneer je kiest voor WordPress. Als je namelijk niet weet hoe je een WordPress website op moet zetten dan kan het zo maar enkele maanden duren voordat je website bezoekers krijgt. En bezoekers zorgen voor verdiensten.

Kies je echter voor Marketheme dan kun je direct beginnen met het schrijven van content (blog berichten). Omdat Marketheme speciaal is gemaakt voor affiliate marketing zitten alle technieken die je nodig bent erin. Zijn er nieuwe technieken aan het affiliate marketing front dan worden deze meestal automatisch toegevoegd zonder dat je dit extra kost.

Ik vindt de prijs wel aan de hoge kant vooral voor je eerste website, maar Marketheme heeft wel hosting inbegrepen en heeft als voordeel dat je vanaf dag 1 kunt staren met geld verdienen omdat je website direct staat. Kies je voor WordPress dan moet je eerst bouwen aan je website en kan het weken zo niet maanden duren voordat je kunt starten met geld verdienen. Dit is vooral het geval als je helemaal geen technische kennis hebt van websites bouwen.

Heb je wel de kennis kies dan voor WordPress, je hebt dan veel meer vrijheid in bijvoorbeeld plug-ins installeren en keuze uit thema’s ook ben je waarschijnlijk goedkoper uit voor wat betreft hosting. Vooral als je deze regelt via Versio.

Affiliate marketing revolutie.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Marketheme mede ontwikkeld door Jacko Meijaard die ook de affiliate marketing revolutie heeft ontwikkeld. In de AMR laat Jacko je zien hoe je met affiliate marketing geld kunt verdienen. Ben je nieuwsgierig naar wat affiliate marketing is of wil je ook geld verdienen met affiliate marketing kijk dan eens op de website van internet succes gids.

Geld verdienen als Affiliate

Wil je geld verdienen als affiliate maar weet je niet hoe je moet starten?
De Affiliate marketing Revolutie helpt je op weg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *