Beginnen met Affiliate Marketing| Zo start je een affiliate website

Beginnen met affiliate markting

Beginnen met affiliate marketing is niet moeilijk, als je tenminste weet welke stappen je moet ondernemen. Zo zul je een goede niche markt moeten zoeken en hiervoor een website of blog moeten maken. Natuurlijk heb je ook een product nodig op te promoten.

Wil je beginnen met affiliate marketing maar weet je niet hoe je moet starten? Lees dan hieronder verder en ontdek de stappen die je moet nemen om een succes volle affiliate business op te zetten.

Beginnen met Affiliate Marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing dan kan dit op verschillende manieren. Maar hou wel in gedachten dat, in tegenstelling wat sommige zogenaamde internet Goeroes beweren, dit niet binnen één of twee weken zal gaan lukken. Maar als je volhoud zul je na een paar maanden je eerste commissie binnen hebben.

Je zult er tijd in moeten steken, zoek een niche markt en ga deze promoten. Dit kan zowel met als zonder eigen website. Maar ik raad je aan om wel voor een eigen website te kiezen. Zo kun je bouwen aan een business die je op den duur een passief inkomen oplevert.

Wat is affiliate marketing

Maar eerst even een kleine uitleg wat affiliate marketing eigenlijk precies is. Met affiliate marketing promoot je producten van derden. Als je dit goed aanpakt, kun je hier een mooi bedrag per maand mee verdienen. Gewoon vanuit je eigen huis en je kunt zelf je uren bepalen.

Je promoot het affiliate product op bijvoorbeeld je eigen website of blog door middel van het plaatsen van een zogenaamde affiliate link. Als een bezoeker van je website op deze link klikt en er komt een verkoop tot stand, dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs. Dit kan oplopen tot wel 50% van deze verkoopprijs.

Starten met affiliate marketing heeft als voordeel dat je zelf geen producten hoeft te hebben. Dus ook hoef je niets te versturen en een klantenservice is ook niet nodig. Dit regelt allemaal de producteigenaar, krijg je toch eens een e-mail van een klant met een vraag of klacht, stuur deze dan gewoon door naar de eigenaar van het product.

Affiliate marketing is dus eigenlijk niets meer of minder dan het promoten van een product van iemand anders waar jij bij een geslaagde verkoop geld voor krijgt.

Wil je nog meer weten over Affiliate Marketing en hoe dit werkt klik dan hier >>>

Niche markt kiezen

Zoeken naar een niche markt

Voordat je kunt beginnen met affiliate marketing moet je een niche markt kiezen. Een niche is een klein gedeelte van een grotere markt, bijvoorbeeld je wilt een product gaan verkopen in de afslank markt. Dan kun je ervoor kiezen om een website te maken over afvallen en hier een product bij kiezen. Maar in de afslank markt is heel veel concurrentie, als je gaat starten met affiliate marketing is het geen goed idee om in een markt te starten met zoveel concurrentie.

Je kunt beter in een klein gedeelte van deze markt stappen (een niche markt) bijvoorbeeld “afvallen na de overgang” of “afvallen met shakes”. Hierin is de concurrentie veel kleiner en is de kans om hoog in de zoekmachines te komen veel groter. En hoog in de zoekmachines betekend meer bezoekers op je website. Kies dus een klein gedeelte van een grotere markt als je start met affiliate marketing.

De beste affiliate marketing markten

Er zijn eigenlijk 3 grote affiliate markten waar je als beginnend affiliate marketeer het best een niche in kunt gaan zoeken. Deze 3 markten zijn het grootst en zullen waarschijnlijk ook niet snel verdwijnen.
Deze markten zijn:

  • Geld verdienen
  • Afvallen en Gezondheid
  • Relaties, Geluk en zelfvertrouwen

Domeinnaam kiezen en website bouwen

Als je een niche hebt gevonden is het zaak dat je een domeinnaam gaat registreren. Om een domeinnaam te registreren moet je bij een provider zijn, deze zijn volop in Google te vinden. Zelf registreer ik al mijn domeinnamen bij Versio, dit omdat ze één van de goedkoopste van Nederland zijn.

Waarschijnlijk is nu je vraag wat voor domeinnaam met ik kiezen? Vroeger was het voor de vindbaarheid van een website in de zoekmachines belangrijk dat de naam van je niche in de domeinnaam moest voorkomen. Dit hoeft nu niet meer, kies een domeinnaam die iets te maken heeft met je Niche en zorg dat hij zo kort mogelijk is.

Regel hosting voor je website

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd is de volgende stap hosting om een website op te bouwen. Je kunt ervoor kiezen om je domeinnaam bij de ene provider te registreren en de hosting bij een andere provider alleen zul je dan je domeinnaam en hosting handmatig moeten koppelen. Als je beide bij dezelfde provider registreert dan hoef je hier verder niet naar om te kijken.

Regel daarom ook de hosting bij Versio als je hier je domeinnaam hebt geregistreerd. De hosting bij Versio is heel goed, snel en ook niet duur, ik heb zelf meerdere websites draaien bij Versio en ben hier zeer tevreden over. De websites zijn ook zelden offline.

WordPress installeren + enkele plugins

beginnen met affiliate marketing wordpress

Domeinnaam en hosting zijn nu geregeld, dan ben je toe aan het maken van je website en/of blog. Hiervoor kun je het beste WordPress installeren, dit is speciale software waar je simpel een blog mee kunt maken. Als je de hosting hebt geregeld bij Versio dan is het installeren van WordPress een kwestie van een druk op de knop. Ook zul je nog enkele belangrijke plugins moeten installeren de belangrijkste hiervan is de Yoast SEO plugin.

Affiliate netwerken

Je hebt dus een website gemaakt, maar nu moet je nog een product kiezen die je kunt promoten. Deze producten vind je bij zogenaamde affiliate netwerken. Er zijn verschillende Nederlandse Affiliate netwerken te vinden op het internet. Schrijf je in bij één of meerdere van deze affiliate netwerken en kies hier een affiliate product uit. Hieronder enkele van de beste affiliate netwerken.

Je zult bij het inschrijven bij een affiliate netwerk het adres van je website moeten doorgeven, deze zal in sommige gevallen gekeurd worden. Zorg er daarom voor dat de website enigszins gevuld is. Schrijf bijvoorbeeld 5 tot 10 pagina’s of blogpagina’s voordat je, je gaat aanmelden. Bij een lege website bestaat de kans dat je inschrijving wordt afgekeurd. Natuurlijk kun je het gewoon proberen, wordt je inschrijving afgekeurd dan vul je alsnog je website en probeer je het opnieuw. Kies nadat je, je hebt ingeschreven een product of meerdere producten uit om gaan promoten.

Lees hier meer over Affiliate Netwerken >>>

Content schrijven

Content schrijven

Je hebt nu dus een website en een affiliate product, nu is het zaak om je website verder te vullen met content. Schrijf blogberichten over je affiliate product(en), onderzoek waar mensen naar op zoek zijn met betrekking tot dit product en maak hier blogberichten over.

Plaats minimaal 1 keer per week een nieuw blogbericht en hou dit vol. Dit zal op den duur zorgen voor steeds meer bezoekers en steeds meer verkopen en dus commissie. Hoe beter jouw blogberichten zijn hoe hoger je website in de zoekmachines komt. En hoog in de zoek machines beteken meer bezoekers.

Plaats een Call To Action

Plaats in elk blog bericht één of meerdere Call To Actions met daarin je affiliate link. Als er op deze link wordt geklikt en er komt een verkoop tot stand dan ontvang jij commissie. Meerdere Call To Actions in een blogbericht is geen probleem, maar overdrijf het niet. Twee of drie affiliate links in een blogbericht is meestal ruim voldoende.

Klik hier als je meer wilt weten over een goede Call To Action >>>

Starten met affiliate marketing

Als je wilt starten met affiliate marketing moet je dus op enkele zaken letten, dit kun je allemaal zelf uit gaan zoeken want alle informatie staat gewoon op internet. Maar wil je snel doorstarten kijk dan eens naar de affiliate marketing revolutie. Dit is een training van Jacko Meijaard waarin hij je stap voor stap laat zien hoe je succesvol een affiliate marketing website opzet.

Vanaf het registreren van een domeinnaam tot het installeren van WordPress en plugins. Ook laat hij je zien hoe je goede content schrijft voor je affiliate website en waar je zoal op moet letten. Als je de training stap voor stap hebt gevolgd dan heb je na afloop een werkende affiliate website.

Wil je ook geld verdienen met Affiliate Marketing?

Klik dan op de button hieronder en ontdek alles wat je weten moet over het opzetten van een goed werkende affiliate website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *