Affiliate Marketing voor beginners | Hoe verdien je online geld

affiliate marketing voor beginners

Als je op deze website terecht bent gekomen dan ben je hoogst waarschijnlijk geïnteresseerd in online geld verdienen. Misschien ben je er nog niet helemaal van overtuigd of het wel wat voor je is. Of ben je er al wel uit maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Dat kan ik mij goed voorstellen want affiliate marketing is voor beginners nogal spannend.

Het kan zijn dat je met affiliate marketing wilt starten om een extraatje bij te verdienen naast je vaste baan. Maar je kunt er ook zoveel geld mee verdienen dat je, je vaste baan op kunt zeggen en kunt leven van je affiliate business. Om je wat op weg te helpen zal ik je hieronder uitleggen hoe je kunt starten met affiliate marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Lees dus vooral verder als je geïnteresseerd ben in online geld verdienen.

Wat is affiliate marketing

Misschien weet je al wat affiliate marketing is, maar voor het geval je dit niet weet even een kleine uitleg. Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van iemand anders. Als er door jouw promotie een verkoop tot stand komt dan verdien jij geld (commissie). Hoeveel commissie je krijgt hangt af van het product, promoot je een fysiek product dan zal dit wat minder zijn dan bij een cursus, online training of een e-book.

Bij een fysiek product heeft de producteigenaar meestal nogal wat kosten moeten maken voordat het product op de markt komt. Deze kosten zullen ze terug moeten verdienen. Is het product een cursus of e-book dan zijn deze kosten veel minder en dus zul je meer commissie verdienen. Hier vind je meer info over affiliate marketing.

Waarom starten met affiliate marketing

Affiliate marketing is voor beginners een geweldige manier om online geld te verdienen, omdat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt aan je business. Je kunt dus prima starten als je al een baan hebt. En een leuk bedrag bijverdienen als je een paar uur per week over hebt om aan je affiliate business te werken.

man met veel dozen

Ook hoef je zelf niets te verzenden, je promoot namelijk een product van iemand anders. Dit doe je door middel van een zogenaamde affiliate link als er op deze affiliate link geklikt wordt dan gaat men naar de website van de verkoper. Als er een verkoop tot stand komt dan verstuurd de verkoper het product naar de klant en jij krijgt je commissie.

Dat je niets hoeft te versturen heeft ook als voordeel dat je geen opslag nodig hebt. Ook hoef je geen service te bieden aan je klanten, het kan best eens voorkomen dat een klant met een vraag of klacht bij jou komt. Maar dan stuur je hem gewoon door naar de producteigenaar.

Affiliate marketing is voor beginners dus eigenlijk een prima manier om online geld te verdienen. Je kunt al starten als je een paar uur per week over hebt en als het eenmaal loopt dan heb je er verder geen werk meer aan. Alles gaat op de automatisch piloot.

 1. De klant klikt op een affiliate link.
 2. De klant koopt het product.
 3. De verkoper verstuurt het product.
 4. De klant betaald het product.
 5. De verkoper betaald jou de commissie.

Het enige wat je dus moet doen is mensen laten klikken op jouw affiliate link. Verder heb jij er geen werk meer aan, het gehele traject gaat verder vanzelf.

Is Affiliate Marketing moeilijk

Ik krijg nogal eens de vraag of affiliate marketing moeilijk is, mijn antwoord hierop is steevast NEE. Iedereen kan starten met affiliate marketing, het enige wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen. Het is namelijk niet zo dat je al vanaf dag één direct geld gaat verdienen.

Je zult namelijk moeten bouwen aan je affiliate business, op den duur zal er op je affiliate link geklikt worden en zullen er verkopen gegenereerd worden. Maar ik zal eerlijk zijn, het kan best zo zijn dat het enkele maanden gaat duren voordat je, je eerste geld verdiend met affiliate marketing.

Hoe start je met Affiliate Marketing

Maar hoe start je nu met affiliate marketing als beginner? Met affiliate marketing promoot je dus producten van iemand anders. Dit doe je het beste via een eigen website. Je zult dus een domeinnaam moeten registreren, maar wacht daar nog even mee want de domeinnaam moet wel een beetje betrekking hebben op je affiliate markt.

man met vraagteken voor gezicht

Bedenk dus eerst waar je interesses liggen, in wat voor markt wil je een product promoten. Stel je bent geïnteresseerd in computers en je weet hier heel veel van. Denk er dan over na om bijvoorbeeld computer gerelateerde producten te promoten. Of je hobby is muziek en je speelt verdienstelijk gitaar. Maak dan een website over gitaar spelen en promoot hierop bijvoorbeeld een gitaarcursus, gitaren en producten die met een gitaar te maken hebben.

Als je een interesse hebt gekozen registreer dan een domeinnaam die iets met deze interesse te maken heeft. Denk bij bovenstaande voorbeelden bijvoorbeeld aan “topcomputer.nl”, “mrcomputer.nl” of “gitaartalent.nl” “gitaartotaal.nl” het maakt niet zo veel uit als het maar duidelijk is waar je website over gaat. Registreer wel altijd een .nl domein als je een Nederlandse website maakt.

Een domeinnaam registreer je eenvoudig via internet, zelf registreer ik mijn domeinnamen altijd bij Versio.nl. Zorg verder nog voor hosting ook dit kun je regelen bij Versio. Als je de domeinnaam en hosting regelt bij de zelfde provider dan zijn deze automatisch aan elkaar gekoppeld. Anders moet je ze zelf nog handmatig koppelen. En waarom zou je niet voor Versio kiezen? Versio is Goedkoop en Snel!

Vervolgens installeer je WordPress, ook dit gaat bij Versio heel gemakkelijk via DirectAdmin installeer je met 1 druk op de knop WordPress en staat je website online. Je kunt in WordPress je website eenvoudig naar jouw wensen aanpassen.

Kies nu een product dat je wilt gaan promoten, dit doe je bij een affiliate netwerk. Meld je bij een affiliate netwerk zoals bijvoorbeeld Paypro of TradeTracker en kies een product om te promoten.

Vul je website met content, doe goed zoekwoorden onderzoek en schrijf blogberichten. Plaats in deze berichten je affiliate link zodat bezoekers van jouw website hierop kunnen klikken.

Stop niet bij 2, 4, 6, 8 of 10 blog berichten, sterker nog stop nooit met blogberichten schrijven. Dit betekent trouwens niet dat je elke dag meerdere blog berichten moet schrijven. Ik raad je aan om enkele blogberichten te schrijven binnen een paar dagen bijvoorbeeld 4 stuks.

Ga dan verder met elke week één blog bericht toevoegen en hou dit gewoon ook vol. Je zult zien dat je, na enkele weken je eerste bezoekers zult trekken. En als je blijft door bouwen aan je website dan komen er steeds meer bezoekers en dit betekend ook dat er vaker op je affiliate link geklikt gaat worden.

Kosten affiliate marketing

Denk nu niet dat je honderden euro kwijt bent om een affiliate business op te zetten. Natuurlijk zitten er kosten aan het opstarten, maar eigenlijk kost alleen het opzetten van een website geld. Voor de rest kost het je alleen een beetje tijd.

De kosten voor een domeinnaam en hosting voor je website kosten dus geld, maar dit valt best wel mee. registreer je, je domeinnaam en hosting zoals ik hierboven heb aangeraden bij Versio dan ben je voor een jaar al klaar voor ongeveer €60,00. Natuurlijk kun je er voor kiezen om meer geld uit te geven maar dit is niet noodzakelijk. Zo kan het zijn dat je een betaald WordPress thema wilt voor je WordPress website. Maar dit hoeft niet, er zijn namelijk prima gratis WordPress thema’s die je kunt gebruiken.

Hoeveel kun je verdienen met Affiliate Marketing

Een website kost dus geld maar hoeveel kun je eigenlijk verdienen met affiliate marketing? Dat is niet precies te zeggen, dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Één van deze factoren is de commissie van producten, bij het ene product is de commissie hoger dan bij het andere product. Wat overigens niet wil zeggen dat je meer verdiend aan een product met een hogere commissie, soms in tegendeel zelfs.

Verder is de populariteit van het product van belang. Ook zijn de tijd die je aan je affiliate website besteed en het aantal bezoekers die je website trekt factoren die je verdiensten beïnvloeden. Maar het is best mogelijk dat je op den duur honderden euro’s per week gaat verdienen met je affiliate website. Het enige wat je moet doen is je website consequent blijven vullen met content.

Wanneer verdien je, je eerste geld

Affiliate marketing is geen snel geld methode, in tegendeel zelfs. Als je start met een affiliate website reken er dan niet op dat je al na een week je eerste geld gaat verdienen. Je verdiend normaal gesproken pas geld als er genoeg bezoekers op je website komen. Meestal is dit pas na een paar maand het geval. Dit is trouwens geen garantie.

Zelf heb ik al eens meegemaakt dat is ik na een jaar werken aan mijn website nog steeds geen commissie had verdiend. Maar ik was er van overtuigd dat er potentie in zat, ik ben dan ook gewoon doorgegaan met het bouwen aan mijn website en eindelijk na 1,5 jaar ontving ik mijn eerste commissie. Nu na 5 jaar heb ik deze website nog steeds en deze levert mij dagelijks commissie op. Soms is dit slechts €5,00 maar ook meestal is de commissie ergens tussen de €30,00 en de €60,00 per dag.

Doordat ik bleef bouwen aan deze website, is deze momenteel gegroeid naar een website met bijna 300 pagina’s en hij blijft groeien. Hoe groter de website wordt hoe meer bezoekers deze trekt. En hoe meer bezoekers des te meer commissie ik ga verdienen. Misschien verdiend deze website over een jaar wel €100,00 per dag voor mij.

Maar ik heb ook al eens meegemaakt dat een nieuwe website al binnen een maand de eerste commissie opleverde. Dit ligt helemaal aan de informatie die op de website staat en hoe hoog deze in de Google zoekresultaten wordt weergegeven. Goede informatieve websites zullen sneller door Google opgepikt worden en als deze hoog in de zoekresultaten staan dan komen er sneller en meer bezoekers.

Affiliate netwerken

Affiliate producten vind je bij zogenaamde affiliate netwerken, hiervan zijn er vele te vinden op het internet. Meld je aan bij één of meerdere netwerken, dit is helemaal gratis en zo kun je uit duizenden verschillende producten kiezen. Hieronder enkele Nederlandse affiliate netwerken:

Wat heb je nodig om te starten

Om te starten met affiliate marketing heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Het enige wat je echt nodig hebt is een website en een product om te promoten en je kunt beginnen met geld verdienen. Dus starten met affiliate marketing is heel laagdrempelig.

Stappenplan voor Affiliate Marketing in het kort

 1. Kies een onderwerp (niche)
 2. Registreer een domeinnaam en regel hosting
 3. Installeer WordPress
 4. Plaats content op je website
 5. Meld je aan bij een affiliate netwerk
 6. Zoek een product
 7. Schrijf meer content en plaats je affiliate link

Affiliate Marketing voor beginners training

Geld verdienen met affiliate marketing is in principe heel eenvoudig, al moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen. Alle informatie is gewoon gratis op internet te vinden, maar je zult dit wel zelf bij elkaar moeten zoeken. Maar waarom zou je fouten maken die anderen al gemaakt hebben.

Als je echt geld wilt verdienen met affiliate marketing dan heb ik wat voor je. Namelijk de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een training waarin Jacko je stap voor stap laat zien hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Jacko laat je zien hoe hij een affiliate website opzet, jij kunt deze stappen nadoen en dan heb jij ook een goede website online staan.

En voor de prijs hoef je het niet te laten de Affiliate Marketing Revolutie kost je slechts €47,00. Dit bedrag heb je na enkele commissies zo weer terug verdiend.

Affiliate Marketing voor beginners

Wil je geld verdienen op het internet start dan met Affiliate Marketing. Wil je weten hoe je kunt starten klik dan op de button hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *