Hoe werkt Affiliate Marketing en verdien hier geld mee

hoe werkt affiliate marketing voorbeeld

Hoe werkt affiliate marketing eigenlijk? Zoek je antwoord op deze vraag of wil je weten hoe en hoeveel geld je met affiliate marketing kunt verdienen. Lees dan hier vooral verder. Ik zal proberen om op deze pagina uit te leggen hoe affiliate marketing werkt. En zal je laten zien waar je nog meer antwoorden kunt vinden over affiliate marketing.

Hoe werkt Affiliate marketing

Waarschijnlijk weet je al wel dat je met affiliate marketing producten of diensten promoot van anderen en dat je een percentage van de verkoopprijs bij een verkoop of overeenkomst. Maar hoe werkt affiliate marketing nou precies?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing dan kun je het beste een product zoeken waar je al enige affiniteit mee hebt. Dit is niet strikt noodzakelijk maar wel aan te raden omdat je nogal wat blogartikelen zult moeten schrijven om het product aan te prijzen.

Als je een product uitkiest dat nogal ver van je af staat dan zul je, je moeten inlezen over dit product. Maar kies je een product waar je affiniteit mee hebt dan weet je meestal al veel over dit product. En weet je ook wat voor vragen mensen hebben over dit product. Je kunt dan snel deze vragen beantwoorden of oplossingen bieden bij problemen die men ondervindt. Je schrijft zo stukken sneller een blogartikel.

Hoe kun je geld verdienen met Affiliate Marketing

hoe werkt affiliate marketing

Maar hoe kun je hier nou geld mee verdienen zul je denken. Hiervoor maak je een website, nu niet meteen denken van dat kan ik niet, want iedereen kan een website maken. Misschien dat je er in het begin wat hulp bij nodig bent, maar als de website eenmaal staat dan is het een fluitje van een cent om de website te vullen.

Klik hier als je een website wilt bouwen maar niet precies weet hoe je dit moet doen en hier wat hulp bij wilt.

Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf proberen (wat echt niet moeilijk is) regel als eerste een domeinnaam en webruimte. Hiervoor zijn vele providers te vinden op het internet. Zelf doe ik dit bij Versio, ook omdat deze provider een van de goedkoopste van Nederland is en ook nog eens heel stabiel en snel.

Als eerste kies je dus een domeinnaam, in principe maakt deze naam niet veel uit, maar het is wel aan te raden dat het iets met je product(en) te maken heeft. Dit is niet zo zeer belangrijk voor het ranken in de zoekmachines. Maar een beetje pakkende naam blijft toch altijd wel hangen bij de bezoekers van je website.

Regel ook webruimte (hosting) voor je website als je beide (domeinnaam en hosting) regelt bij Versio dan zijn jouw domeinnaam en hosting automatisch gekoppeld aan elkaar. Kies je hosting bij een andere provider (wat ook geen probleem is) dan zul je dit zelf handmatig moeten doen.

Vervolgens bouw je de website, je installeert WordPress stelt deze op de juiste manier in en je plaatst je eerste blogberichten met daarin je affiliate link. Wordt er op je affiliate link geklikt en volgt er een verkoop dan verdien jij geld.
Klik hier voor uitleg van het opstarten van een blog >>>

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing

Hoeveel geld je kunt verdienen is eigenlijk niet precies te zeggen, dit omdat het afhankelijk is van vele factoren. Zo is het belangrijk dat je tijd steekt in je affiliate website en consequent content op je blog blijft plaatsen en niet na enkele maanden al stopt.

Ook is de hoogte van de commissie een factor en de populariteit van het product. De commissie kan variëren tussen 5 en soms wel 50 procent van de verkoopsprijs. Als je een goed product hebt gevonden plaats dan minimaal één keer per week een blogbericht van ongeveer 1000 woorden, en wacht op de eerste commissie.

Maar haak niet af als je de eerste maanden nog niets hebt verdient. Bij mijn eerst affiliate website duurde het bijna een half jaar voordat ik mijn eerste commissie kreeg. Hoewel dit slechts 15 euro was ben ik toch gewoon doorgegaan.

Denk je nu 15 euro dat is niet echt veel dat klopt maar stel dat je ervoor kunt zorgen dat je website 10 verkopen per dag doet. Of dat je 10 websites hebt die je gemiddeld 1 verkoop per dag opleveren. Dan verdien je toch meer dan 1000 euro per week. En geloof me dat is op den duur echt wel mogelijk, als je maar consequent goede content blijft plaatsen op je website.

Waar vind je producten om te promoten

Looking Watch Out GIF by Denyse® - Find & Share on GIPHY

Affiliate marketing is dus het promoten van producten van anderen, maar waar vind je deze producten? Hiervoor moet je bij zogenaamde affiliate netwerken zijn. Dit zijn websites waar product eigenaren hun producten aanbieden. Meld je aan bij zo’n affiliate netwerk en je kunt kiezen uit heel veel producten.

Als je een product uitgekozen hebt krijg je een affiliate link die je op je website/blog kunt plaatsen. Als er een verkoop plaats vindt via deze link dan zorgt het affiliate netwerk ervoor dat je betaald krijgt, hier heb je verder geen omkijken meer na.

Wat zijn affiliate netwerken

Er zijn veel affiliate netwerken op het internet te vinden zowel Nederlandse als Buitenlandse. Als je net begint met affiliate marketing raad ik je aan om je eerst in te schrijven bij een Nederlands affiliate netwerk.
Klik hier voor de beste Nederlandse affiliate netwerken en meer info hierover >>>

Wat voor product moet je kiezen

Als je, je aangemeld heb bij één of meerdere affiliate netwerken dan heb je de keuze uit honderden zo niet duizenden affiliate producten. Maar welk product kun je het beste kiezen? Wanneer je start met affiliate marketing dan raad ik je aan om een affiliate product te kiezen waar je wat over weet te vertellen. Of een product waar je enge affiniteit mee hebt.

Je zult namelijk nogal wat blogartikelen moeten schrijven. Als je een product kiest alleen omdat je hier veel commissie op krijgt, maar waar je eigenlijk niets vanaf weet. Dan zul je veel onderzoek moeten doen voordat je een blogartikel gaat schrijven. Ik kan je uit ervaring melden dat een blogartikel schrijven dan veel langer duurt dan dat je een product kiest waar je wat vanaf weet.

Je zult moeten onderzoeken op wat voor vragen mensen antwoorden zoeken. En je zult je moeten inlezen over deze producten. Maar kies je een product waar je wat van weet dan kun je waarschijnlijk wel raden naar welke antwoorden mensen naar op zoek zijn en je schrijft ook stukken sneller een blogartikel.

Wanneer krijg je uitbetaald

uitbetaling affiliate marketing

Als je een verkoop genereert dan krijg je dus commissie, deze worden uitbetaald op je rekening bij het affiliate netwerk waar je, je hebt aangemeld. Hoe en wanneer je uitbetaald krijgt, verschilt een beetje per affiliate netwerk.

Bij de meeste netwerken krijg je 1 keer per maand uitbetaald het kan zijn dat het netwerk er voor kiest om pas uit te betalen als je een bepaald bedrag hebt verdient. Bij TradeTracker is dat b.v. €25, als je op de uitbetaal dag dit nog niet op je rekening hebt staan dan wordt het mee genomen naar de volgende maand.

Ook kan het zijn dat je zelf een uitbetaal verzoek moet doen. Dit is b.v. bij Paypro het geval. Als je de verdiensten wilt laten uitbetalen dien je hiervoor een verzoek in. Paypro zorgt er dan voor dat het bedrag op je eigen rekening komt te staan. Let wel op dat je pas uit laat betalen bij €100 of meer. Onder €100 worden er namelijk €5 aan kosten gerekend.

Schrijf waardevolle Content

Schrijf blogartikelen waarin je meer en/of betere antwoorden hebt dan je concurrenten. Dit zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines, zoals Google komt. En hoe hoger je in de zoekresultaten staat hoe meer bezoekers je zult krijgen. En deze bezoekers leveren je inkomsten op. Schrijf dus waardevolle content voor meer inkomsten.

Voordelen Affiliate Marketing

Natuurlijk heeft affiliate marketing ook voor- en nadelen allereerst de voordelen van affiliate marketing. Het eerste voordeel is dat je al voor een paar tientjes kunt starten met affiliate marketing. Ook is het een voordeel dat je niets zelf hoeft te versturen, je hebt dus geen voorraad nodig en dus ook geen klantenservice. Komen er toch vragen en/of klachten stuur deze dan direct door naar de producteigenaar.

Een ander voordeel is dat je zelf kunt kiezen waar en wanneer je aan je affiliate business gaat werken. Het enige wat je moet doen is blogberichten plaatsen met daarin jouw affiliate link verder heb je er geen omkijken meer na. Ook hoef je niet zelf aanwezig te zijn om een verkoop te genereren. Jouw website kan 24/7 het product voor je verkopen, je creëert dus eigenlijk een passief inkomen.

Nadelen Affiliate Marketing

Eigenlijk kan ik maar één nadeel bedenken en dat is dat de producteigenaar besluit om te stoppen met het aanbieden van het product. Maar dit komt bijna nooit voor. Ik heb al bijna 8 jaar affiliate websites en tot nog toe is het maar 1 keer voorgekomen dat een product niet meer aangeboden werd.

Maar het is niet zo dat ik alle werk voor deze affiliate website voor niets had gedaan. Na even zoeken vond ik een vergelijkbaar product en hoefde ik alleen maar de affiliate link aan te passen. Ook moest ik natuurlijk de blogartikelen iets aanpassen zoals de productnaam wijzigen. Maar dat was in een dag geregeld. Omdat mijn blogartikelen nog gewoon bezoekers trokken duurde het slechts enkele dagen voordat er weer inkomsten binnen kwamen.

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je meer weten over hoe affiliate marketing werkt, kijk dan eens op de website van de AMR. Hier vertelt Jacko Meijaard je alles over affiliate marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Hij laat je stap voor stap zien hoe hij dit doet. Je hoeft dus alleen deze stappen te kopiëren en jij kunt ook geld verdienen met affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate Marketing?

Wil je meer weten over affiliate marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen? Klik dan op de button hieronder en er zijn geen geheimen meer voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *