Een Blogbericht inplannen in WordPress, zo doe je dat

schedule blogbericht inplannen

Een blogbericht inplannen is één van de standaard functies van WordPress. Waarschijnlijk ken je deze functie al, maar gebruik je deze nog niet, of ben je een beginner en ken je deze functie nog niet. Maar waarom zou je deze functie moeten gebruiken en wat is het voordeel hiervan. Ontdek hieronder de voordelen van het inplannen van je blogberichten.

Waarom een blogbericht inplannen

Natuurlijk kun je een blogbericht handmatig publiceren als deze af is, maar er kunnen altijd momenten zijn dat je hier even geen tijd voor hebt. Ook is het handig voor als je op vakantie bent. Je kunt dan gewoon de blogberichten plaatsen die je eerder hebt gemaakt. Terwijl je b.v. heerlijk in de zon licht op een tropisch eiland.

Consistentie is belangrijk

Consistentie is belangrijk voor een website dat geld niet alleen voor de vindbaarheid in de zoekmachines, maar ook voor de band met jouw bezoekers. Het is dan ook belangrijk dat je op gezette tijden een nieuw bericht plaatst op je blog.

Plaats je bijvoorbeeld 2 keer per week een blogbericht en plaats je die iedere Maandag en Vrijdag. Dan zullen na een tijdje je bezoekers weten wanneer er een bericht geplaatst wordt en ze zullen op deze dagen je blog bezoeken.

Maar nu heb je opeens op de dag van plaatsen even geen tijd en vertraagd het plaatsen een dag. Dan komen jouw trouwe bezoekers een dag te vroeg op je blog en zien ze geen nieuw bericht. Dan is het maar te hopen dat ze weer terug komen.

Een blogbericht inplannen is dan een prima oplossing, WordPress plaatst dan gewoon op de juiste dag en op een door jezelf bepaalt tijdstip je blogbericht en de bezoekers komen niet voor niets.

Ook als je op vakantie bent is het handig om je blogberichten van te voren te maken en deze in te plannen. Ze worden dan gewoon op een vast tijdstip gepubliceerd zonder dat je hier verder omkijken naar hebt.

Even Tussendoor: Wil je geld verdienen met je blog maar weet je niet waar je moet beginnen? Klik dan eens hier en ontdek hoe je, je blog voor je laat werken en een leuk bedrag per maand kunt verdienen!

Vooruit werken

Door blogberichten in te plannen kun je ook vooruit werken. Soms heb je van die dagen dat het schrijven als vanzelf gaat en je met gemak drie of vier berichten kunt schrijven. Maar je hebt vast ook wel eens momenten dat je helemaal geen idee hebt waar je over moet schrijven.

Plan daarom de blogberichten die je hebt geschreven op de dagen dat je veel inspiratie hebt in en je hebt wat achter de hand als het schrijven even niet lukken wil.

Zelf plan ik bijna alle blog berichten in en heb soms wel voor een paar maanden blogberichten klaar staan. Zo wordt er, ook als ik als ik even geen tijd of inspiratie heb, gewoon op gezette tijden toch een blogbericht geplaatst.

Blogbericht inplannen is simpel

Voorbeeld van hoe blogbericht inplannen

Maar hoe moet je nu een blogbericht inplannen? Dit is eigenlijk bijna net zo simpel als het bericht publiceren. Als je het blogbericht klaar hebt voor publicatie klik dan op Publiceren (1). Je ziet nu een scherm van rechts komen met instellingen, bij publiceer staat nu onmiddellijk maar dit wil je niet.

Klik op “publiceer onmiddellijk”(2), er komt vervolgens een nieuw venster tevoorschijn waarin je de datum en de tijd kunt instellen (3). Als je dit hebt gedaan klik je als laatste bovenaan op inplannen (4) en het blogbericht wordt op het door jouw gekozen tijdstip en datum automatisch geplaatst. Je hebt hier verder geen omkijken meer na.

Zoals je ziet is een blogbericht inplannen heel simpel, maak hier ook gebruik van. Natuurlijk kun je gewoon een blogbericht maken en deze direct publiceren als deze af is. Maar heb je toevallig een week heel veel inspiratie en kun je met gemak 4 of 5 blogberichten schrijven. Publiceer ze dan niet gelijk achter elkaar, maar plan ze in. Dit geeft je even een beetje armslag voor de momenten je even geen inspiratie hebt.

Geld verdienen met je blog

Wil je ook net als al zoveel andere bloggers geld verdienen met je blog? Klik dan op de button hieronder om te ontdekken hoe jij dit ook kunt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *