De Beste Nederlandse Affiliate Netwerken

De beste Nederlandse affiliate netwerken

De beste Nederlandse affiliate netwerken: Er zijn vele Nederlandse affiliate netwerken, zelf heb ik mij de laatste jaren bij meerdere netwerken geregistreerd. Maar lang niet elk affiliate netwerk paste bij mij. Hieronder zie je de affiliate netwerken die ik op dit moment gebruik bij verschillende van mijn affiliate websites.

Wat trouwens niet betekent dat andere netwerken die hier niet genoemd zijn, niet goed zijn. Maar ikzelf kan het beste uit de voeten met deze netwerken en geven ook nog eens de meeste commissie.

Wat zijn affiliate netwerken

Als je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing, dan zul je producten moeten hebben die je kunt promoten. Affiliate netwerken hebben deze producten. Aanbieders van producten bieden deze aan via een affiliate netwerk. Door je in te schrijven bij een van deze netwerken kun je deze producten gaan promoten.

Als er dan, doordat er op jou affiliate link is geklikt, een verkoop tot stand komt dan krijg jij commissie. Deze wordt door het affiliate netwerk automatisch aan je betaald. Je hebt hier dus zelf geen werk meer aan.

Wat zijn de Beste Nederlandse Affiliate Netwerken

Eigenlijk zit er niet zo veel verschil in affiliate netwerken, behalve het aanbod die ze hebben. Zo heeft Paypro alleen maar digitale producten. Voordeel hiervan is dat de commissie nogal hoog is. Je ontvangt bij een geslaagde verkoop, commissie die wel op kan lopen tot 50% van de verkoopprijs, soms zelfs nog meer. Deze hoge commissie komt vooral omdat het digitale producten zijn, de aanbieders hebben daardoor weinig extra kosten. Hierdoor kunnen ze hogere commissie uitbetalen.

Bij affiliate netwerken als TradeTracker en Daisycon vind je vooral fysieke producten. Hier is de commissie wat minder, maar de aanbieders hebben ook meer kosten dan bij digitale producten.

Je kunt natuurlijk ook producten van verschillende netwerken combineren op je affiliate website. Stel je promoot via Paypro een gitaarcursus, je kunt dan bij een ander netwerk op zoek gaan naar b.v. aanbieders van gitaren. Deze kun je dan ook promoten in blogberichten op je affiliate website. Zo kunnen de verdiensten van je website verder oplopen.

Welk Affiliate Netwerk kiezen

Beste Nederlandse Affiliate netwerken kiezen

Dit ligt eigenlijk een beetje aan wat je wilt gaan promoten, zoek een product waar je wat mee hebt. Je gaat namelijk nogal wat blogberichten schrijven en als je wat van het product weet dan schrijft het toch net wat makkelijker.

Ik raad je aan om je niet bij één netwerk in te schrijven. Schrijf je gewoon in bij meerdere netwerken en je hebt keus te over in wat je kunt gaan promoten. Hieronder zie je de voor mij beste Nederlandse affiliate netwerken waar ik me heb geregistreerd:

Partnerprogramma’s

Naast Affiliate netwerken zijn er ook bedrijven die een Partnerprogramma hebben. Het werkt hetzelfde als bij een netwerk, je registreert je bij dit bedrijf en kunt zo alle producten die op hun website staan promoten. Als je een verkoop realiseert dan krijg je ook hier commissie.

Je zult echter bij aanmelding wel een website moeten hebben die waarde bied, anders bestaat de kans dat jouw aanmelding wordt afgekeurd. Een aanmelding plaatsen met een (bijna) lege website heeft dus geen zin. Vul eerst je website met voldoende content en meld je dan pas aan.

Hieronder zie je enkele bedrijven die een partnerprogramma aanbieden:

Hoe inschrijven bij affiliate netwerk

Ook voor inschrijven bij een affiliate netwerk heb je meestal wel een website nodig, klik daarna op een van de links hierboven. Bij de meeste netwerken wordt je direct toegelaten. Mocht je toch afgewezen worden vul dan je website eerst met content. Maak een voorpagina en schrijf enkele blog berichten en probeer het dan nog een keer.

Beste Nederlandse affiliate netwerken

Let er bij het inschrijven wel op dat je, je inschrijft als Publisher en niet als Adverteerder. Bij Paypro moet je nadat je op de knop registreren hebt geklikt even opletten. Als je dit formulier namelijk invult dan registreer je, je als verkoper en niet al affiliate. Klik daarom op de link in het grijze vak (zie afbeelding hiernaast). Je gaat nu naar het juiste pagina waar je, je in kunt schrijven als affiliate.

Wat voor product promoten

Maar voor welk product ga je kiezen? Het is aan te raden om een product te kiezen waar je wat mee hebt. Je gaat namelijk nogal wat content schrijven en als je dit doet over een product waar je niets vanaf weet of waar je niets mee hebt kost dit veel tijd. Je zult dan voor elk artikel dat je gaat schrijven eerst onderzoek moeten doen, uit ervaring kan ik je vertellen dat je dat niet elke week gaat doen.

Ook zoekwoordonderzoek is erg belangrijk en als je niets weet over het product dan is dit ook een hele klus, want waar zoeken mensen op als het over het product gaat, wat willen ze weten en met wat voor problemen zitten ze.

Kies daarom een product waar je wat vanaf weet, dit schrijft stukken makkelijker en je weet met wat voor vragen mensen zitten. Zo kost je een blogartikel schrijven stukken minder tijd en je werkt met veel meer plezier aan je website.

Hoeveel commissie krijg je per verkoop

Jerry Maguire Money GIF - Find & Share on GIPHY

Hoeveel commissie je krijgt per verkoop verschilt per affiliate netwerk en per product. Bij Paypro krijg je als affiliate de meeste commissie die kan oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Dit komt omdat het digitale producten zijn, de aanbieders hebben veel minder kosten dan bij een fysieke producten.

Bij affiliate netwerken als TradeTracker en Daisycon zit de commissie meestal tussen de 4 en de 10 procent. Deze aanbieders hebben meer kosten doordat ze fysieke producten hebben. Dit betekend trouwens niet dat je veel minder verdiend aan fysieke producten. Het ligt puur aan hoeveel bezoekers jouw website trekt en hoe vaak ze op je affiliate link klikken.

Afgewezen door affiliate netwerk wat nu

Word je afgewezen door een affiliate netwerk dan kan dit komen doordat je te weinig waarde biedt. Schrijf in dat geval meer waardevolle blogberichten en zorg dat jouw website meer waarde gaat bieden en schrijf je dan nogmaals in bij het affiliate netwerk. Ook kun je het eerst bij een ander affiliate netwerk proberen mogelijk lukt het daar wel.

Trouwens zal een affiliate netwerk je niet snel afwijzen. Bij partnerprogramma’s daarentegen wil ze wel waarde zien schrijf je daar pas in als je al een uitgebreide website hebt gemaakt.

Hulp bij het opstarten van een affiliate website

Als je start met affiliate marketing dan zullen er waarschijnlijk momenten komen dat je het even niet meer weet. Het uitzoeken van hoe nu verder kan dan wat tijd kosten. Als je dit niet allemaal zelf uit wilt zoeken dan is de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) mogelijk een optie. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een affiliate website opzet vanaf het begin tot een goed draaiende affiliate business.

Lees hier meer over de AMR >>

Affiliate Marketing Revolutie

Klik op de button hieronder en ontdek alles wat je moet weten over affiliate marketing en hoe je belg kunt verdienen met je eigen blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *