Wat is een passief inkomen?

een groeiend passief inkomen

Een passief inkomen opbouwen en online geld verdienen gaat het beste als je een affiliate website maakt in een winstgevende niche markt. Je bouwt hiervoor een website die je voor langere tijd, het liefst voor jaren, geld oplevert. Natuurlijk moet de website wel goed geoptimaliseerd te zijn zodat het maximaal uitbetaald. In dit blogbericht zul je ontdekken waar je op moet letten als je een passief inkomen op wilt bouwen zonder dat je hier veel tijd in hoeft te steken.

Veel zo genaamde internet marketing goeroes beweren nog al eens dat een passief inkomen opbouwen je geen werk kost, geloof dit niet. Je zult er dus altijd werk en tijd in moeten steken om dit op te bouwen. Hou daarom altijd in je achterhoofd, geen werk betekend ook geen inkomen.

Passief inkomen wat is dat eigenlijk

Een passief inkomen is eigenlijk niets meer of minder dan geld verdienen met een (affiliate) website (of met e-mail marketing). Je hebt enkele maande hard gewerkt om een goed geoptimaliseerde website online te zetten. Als je dit goed hebt gedaan en je hebt goed zoekwoord onderzoek gedaan, dan mag je verwachten dat deze website je maanden of zelfs jaren hierna nog geld op gaat leveren. Hoewel je er eerst best wel wat werk aan zult hebben, zul je hier later weinig werk meer aan hebben, omdat de basis goed staat.

Bestaat passief inkomen eigenlijk wel

Als je met een passief inkomen bedoeld dat je helemaal geen werkt hoeft te verrichten maar toch geld verdiend, dan bestaat dit niet. Maar dat bedoel ik niet met een passief inkomen. Mijn definitie van een passief inkomen is een affiliate website bouwen, waar je eerst best wel wat werk in moet steken totdat je een goed werkende website hebt. Hierna schrijf je het liefst wekelijks, voor minimaal een jaar, blogberichten. Hier zullen dan waarschijnlijk al na enkele maanden inkomsten uit voortkomen. Dit kan dan wel jaren doorgaan nadat je de blogberichten hebt geschreven.

Je zult er dus wel degelijk werk ik in moeten steken voordat je er wat aan verdient, maar je hoeft niet elk uur van de dag hier mee bezig te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een verkoop genereren als je ligt te slapen of lekker een biertje zit te drinken in je stamkroeg. Dit zie ik als een passief inkomen en dan bestaat een passief inkomen zeer zeker wel.

passief inkomen

Maar hoe bouw je zo’n systeem op

Een online passief inkomen bouw je het beste op door een website te bouwen voor een niche markt. Dit is een klein gedeelte van een veel grotere markt.

Voorbeeld: Je hebt er voor gekozen om sneakers te promoten met je affiliate website. Nu kun je er voor kiezen om je website te laten gaan over alle sneakers, alleen is deze markt voor een passief inkomen veel te groot. Alleen op sneakers wordt 10 duizenden keren per maand gezocht, wellicht zelfs 100 duizend keer. Je zult ook wel begrijpen dat dit erg veel concurrentie voor een succesvolle affiliate website. Want hoe groter de concurrentie hoe moeilijker het is om geld te verdienen.

Kies kleinere niches

Je kiest daarom beter voor een kleiner (niche) gedeelte van de sneaker markt b.v. sneakers voor baby’s. Hier wordt zeer veel minder op gezocht, maar toch nog enkele duizenden keren per maand. Een prima niche dus voor een passief inkomen. Je bouwt in dit geval dus beter een niche website waarop je sneakers voor baby’s gaat promoten.

Voor een passief inkomen zijn bezoekers heel belangrijk. Een groot aantal mensen trekken naar je website, elke dag weer meer. Uiteindelijk is het niks anders dan artikelen schrijven en op je website plaatsen en je zult dit terugzien, voor een zeer lange tijd, in je bezoekers aantallen. Het genereren van een stabiel passief inkomen is het uiteindelijke doel.

Hard Werken = Succes + Passief Inkomen

Het verschil tussen Online Inkomen en passief inkomen

Laat me je vertellen dat de mogelijkheden in de online wereld onbegrensd zijn. Er zijn dan ook veel manieren waarop je online geld verdienen kunt. Wel zijn er soms grenzen, deze zijn afhankelijk van je vaardigheden en interesses, je fantasie en in sommige gevallen tijd (of beter het gebrek hieraan).

Een voorbeeld van online inkomen: Je hebt een vrij uur om wat online werk te doen en je schrijft in dit uur een blog artikel voor iemand die dit artikel plaatst op zijn of haar website. Je krijgt hier bijvoorbeeld €20 voor betaald. Dit is online inkomen maar absoluut geen passief inkomen, omdat je hierna niet meer wordt betaald voor het artikel dat je geschreven hebt. Maar diegene voor wie je dit artikel geschreven hebt, kan een veelvoud van die €20 verdienen aan dit artikel.

Een voorbeeld van passief inkomen: Je hebt zelf een niche website en je schrijft een goed geschreven artikel voor je eigen website. Dit artikel kun je de komende jaren steeds meer geld opleveren, omdat je in dit artikel een affiliate link hebt geplaatst. Steeds als er op deze affiliate link wordt geklikt en hier een verkoop uit voort komt, dan krijg jij hiervoor betaald. Je kunt waarschijnlijk zelf wel bedenken dat dit door de jaren heen je veel meer oplevert dan de €20 die je voor het andere artikel kreeg.

Conclusie over passief inkomen

Mijn conclusie over een passief inkomen is dat het dus wel degelijk mogelijk is. Je kunt geld verdienen met een niche website waar je producten promoot. Dit kunnen digitale producten zijn zoals afslank programma’s of cursussen (gitaarcursus, Pianocursus, cursus stoppen met roken ….). Maar je kunt er ook voor kiezen om fysieke producten te promoten bijvoorbeeld Televisies, laptops, kleding, fietsen.

Alle producten zijn mogelijk als je maar product eigenaren kunt vinden die deze producten aanbieden. Je vindt deze aanbieders bij zo genaamde affiliate netwerken, door je in te schrijven bij zo’n affiliate netwerk heb je de keuze uit honderden zo niet duizenden producten om te promoten.
Klik hier voor de beste Nederlandse affiliate netwerken >>

Hulp nodig bij het opzetten van een affiliate website?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een affiliate website? Dan is wellicht de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) wel iets voor jou. De AMR is een training van Jacko Meijaard, hij laat je in deze training stap voor stap zien hoe je een affiliate website opzet. En laat je ook zien hoe je een domeinnaam registreert en hoe je hosting regelt. Verder ontdek je waar je zoal op moet letten en waar je affiliate producten vindt.

Jacko heeft ook een fysiek boek “de laptop lifestyle” geschreven waarin hij vertelt wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een affiliate website. Ook kun je lezen hoe hij een succesvol online ondernemer is geworden. Verder bespreekt hij verschillende case studies van succesvolle websites.
Wil je in bezit komen van dit GRATIS boek De Laptop Lifestyle klik dan hier >>>

Affiliate Marketing Revolutie

Ontdek hoe ook jij een passief inkomen kunt bouwen met je blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *