Affiliate Marketing zonder website – Hoe werkt dat?

Affiliate marketing zonder website

Starten met affiliate marketing zonder website kan dat eigenlijk wel? Het antwoord hierop is heel simpel JA. Er zijn zelfs verschillende manieren om zonder website geld te verdienen met affiliate marketing. De ene zal misschien wat meer geld opleveren dan de andere.

Maar het is wel degelijk mogelijk om zonder website geld te verdienen met affiliate marketing. Maar is het verstandig om te starten met affiliate marketing zonder website? Ontdek hieronder welke mogelijkheden er zijn en of het verstandig is.

Wat is Affiliate Marketing?

Allereerst even een korte uitleg over wat affiliate marketing eigenlijk is. Met affiliate marketing kun je geld verdienen op het internet, door bijvoorbeeld producten of diensten aan te bieden. Dit zijn niet je eigen producten of diensten, maar producten van iemand anders. Dit heeft ook als voordeel dat je geen voorraad hoeft te hebben.

Je promoot dus producten/diensten voor iemand anders. Dit doe je door ervoor te zorgen dat mensen op een zogenaamde affiliate link gaan klikken. Deze link krijg je als je, je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk en een product hebt uitgezocht die je wilt promoten.

Als er na de klik daadwerkelijk een verkoop plaats vindt, dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs. De koper zal hier verder niets van merken, hij hoeft er ook niet extra voor te betalen omdat hij via jou affiliate link gekocht heeft.

Wil je meer uitleg over affiliate marketing klik dan hier.

Affiliate Marketing zonder website

Affiliate marketing zonder website is dus wel degelijk mogelijk. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden, de ene is wat makkelijker toe te passen en levert meer op dan de andere. Het is trouwens wel is aan te raden om toch een website te maken, maar daarover later meer.

Hieronder zie je enkele mogelijkheden om zonder website toch geld te verdienen met affiliate marketing.

YouTube

affiliate marketing met youtube

Als je er geen probleem mee hebt om voor de camera te verschijnen dan is YouTube een goede manier om affiliate marketing toe te passen. Maak een YouTube kanaal aan en begin met video’s te maken. Een aparte camera is tegenwoordig bijna niet meer nodig omdat je met een smartphone ook prima filmpjes kunt maken.

Je kunt bijvoorbeeld review of unboxing video’s maken over bepaalde producten. Je zult de producten dan trouwens wel zelf moeten aanschaffen. Bespreek dus de producten en plaats onder de video in de beschrijving je affiliate link.

Je kunt er voor kiezen om je affiliate link te camoufleren, dit kan bijvoorbeeld op bitly.com. Maar vaak werkt dit averechts, uit ervaring weet ik dat er dan minder op geklikt wordt dan dat je de gewone affiliate link in de beschrijving zet. Wees gewoon eerlijk en vraag in de video of ze willen klikken op je affiliate link in de beschrijving. En dat je dan een klein bedrag krijgt bij een verkoop zonder dat het de koper geld kost.

Social media

Als je toch liever geen video’s maakt dan kun je er ook voor kiezen om je affiliate link op social media te plaatsen. Ik vertel je er wel direct bij dat dit, als je nog niet zo veel volgers hebt, niet echt veel oplevert. Heb je vele duizenden volgers dan zal dit natuurlijk anders zijn. Vooral via Instagram kunnen de verdiensten behoorlijk oplopen als je een goede niche te pakken hebt en ook nog eens veel volgers hebt.

Enkele social media waarop je, je affiliate link kunt plaatsen:

 • Facebook (Pagina’s + Groepen)
 • Twitter
 • Instagram
 • Pinterest
 • LinkedIn

Adverteren

Een andere manier om met affiliate marketing geld te verdienen is, gaan adverteren met je affiliate link. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het geld kost om te adverteren. Er zijn wel mogelijkheden om gratis te adverteren zoals b.v. op verschillende marktplaatsen. Maar deze zullen tegenwoordig weinig kliks meer opleveren en dus ook geen tot weinig verdiensten.

Ook zul je er rekening mee moeten houden dat een affiliate link nogal eens wordt afgekeurd op verschillende adverteer platformen. Als je wilt adverteren kun je er beter voor kiezen om een link te plaatsen naar een landingspagina. Een landingspagina is een pagina die je maakt op een website. Dit kan ook op een gratis website zoals b.v. Wix of Weebly, hierop kun je dan je affiliate link plaatsen.

Ook kan adverteren nogal duur zijn, vooral als je net begint met adverteren en nog niet precies weet hoe alles in zijn werk gaat. Je loop dan de kans dat je meer advertentiekosten hebt dan dat je verdient. Verdiep je dus eerst in het adverteren en hoe je dit het goedkoopst kunt doen.

GIF by The Simpsons - Find & Share on GIPHY

Hieronder enkele platformen om te adverteren:

Ga nu niet meteen als een dolle op alle platformen adverteren, maar kies er één uit die je het meest aanspreekt. Verdiep je in het adverteren op dit platform en maak dan pas een advertentie aan. Dit voorkomt dat je voordat je goed en wel begonnen bent als heel veel geld kwijt bent.

E-maillijst

Als je gaat adverteren is het verstandig om, als je toch mensen doorstuurt naar een landingspagina, je hun e-mailadressen verzameld. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een e-book te maken over je product of door tips weg te geven in ruil voor een e-mailadres.

Als je adverteert met je affiliate link, dan ben je de bezoekers als ze op de link geklikt hebben kwijt. Als ze tot een verkoop over zijn gegaan is dat niet zo erg. Maar als ze niks hebben gekocht dan dan heeft het je wel geld gekost voor het adverteren, maar het heeft je niets opgeleverd.

Als je nu, voordat ze op de affiliate link kunnen klikken, eerst hun e-mailadres vraagt, dan kun je op een later tijdstip een e-mail sturen met een beter/vernieuwd aanbod en misschien verkoop je dan wel wat. Je hoeft deze e-mails trouwens niet iedere keer zelf te sturen dit kan volautomatisch met een e-mail provider.

Er zijn verschillende e-mailproviders:

affiliate marketing met e-maillijst

Als je een e-maillijst hebt opgebouwd stuur dan niet dagelijks een e-mail eruit. De ingeschreven mensen zullen dit gaan zien als spammen en zich weer uit gaan schrijven van je lijst. Stuur bijvoorbeeld 1 keer per week een e-mail met tips en plaats daar zo af en toe een keer een affiliate link in.

Je e-mails moeten waardevol zijn anders ben je, je inschrijvingen zo weer kwijt. Als je, je e-maillijst goed gebruikt en deze gestaagd laat groeien, dan zul je na een tijd een behoorlijke lijst met e-mails hebben, die je zo af en toe een e-mail kunt sturen met leuke aanbiedingen. Dit kost je dan geen geld in tegenstelling tot opnieuw een advertentie plaatsen.

Voordelen affiliate marketing zonder website

 • Geen Kosten (m.i.v. adverteren)
 • Direct starten met promoten
 • Snel geld verdienen

Nadelen affiliate marketing zonder website

 • Geen passief inkomen
 • Geen toegang tot sommige affiliate netwerken
 • Lastiger commissie scoren

Waarom een website beter is

Hoewel affiliate marketing zonder website best mogelijk is, raad ik je toch aan om wel een eigen website te maken. Dit heeft veel voordelen, als je goede content plaatst dan zal je website hoog worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Dit betekend dat je GRATIS bezoekers trekt naar je website. En je kunt een passief inkomen opbouwen dit in tegenstelling tot de opties hierboven.

Je hoeft ook niet dagelijks een YouTube video te maken of dagelijks advertenties te maken die je dagelijks geld kosten zonder dat je weet of het je wat oplevert.

Het ene sluit trouwens het andere niet uit, je kunt nog gewoon YouTube video’s maken en deze gebruiken op de eigen website. Ook kun je als je een geweldig en informatief blog bericht hebt geschreven er voor kiezen om te adverteren. Het kan allemaal maar het is niet meer noodzakelijk om te adverteren.

En voor de prijs hoef je het niet te laten, een eigen website hoeft namelijk niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld bij Versio al een domeinnaam registreren voor €0,99 en hosting voor €0,49 per maand. Dus je kunt voor nog geen €7,00 een jaar proberen of affiliate marketing iets voor jou is.

Hoe maak je een website

En een eigen website maken is echt niet moeilijk als je eenmaal een domeinnaam en hosting hebt geregeld dan moet je alleen nog even WordPress installeren dit gaat met één druk op de knop. Daarna nog enkele plugins installeren. en dan kun je starten met blog berichten schrijven.

Wil je toch wat hulp bij het maken van een affiliate website dan is de Affiliate Marketing Revolutie misschien wel wat voor jou. Jacko Meijaard laat je hierin stap voor stap zien hoe je affiliate business opzet. Jacko is al jaren bezig met affiliate marketing en heeft meerdere affiliate website die voor hem genoeg geld opleveren om riant van te leven. Als je dus echt wilt leren hoe je affiliate marketing moet toepassen dan is de Affiliate Marketing Revolutie echt de juiste oplossing.

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je meer weten over affiliate marketing en over online geld verdienen. Klik dan op de button hieronder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *