Geld verdienen met bloggen – Hoe doe je dat?

Geld verdienen met bloggen

Wil je meer informatie over geld verdienen met bloggen en/of wil jij hier ook geld mee verdienen? Dan kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is namelijk nogal wat informatie hierover te vinden. Maar ook zul je veel info vinden waar je helemaal niets aan hebt.

Op deze pagina heb ik geprobeerd om alle noodzakelijke informatie voor je op een rijtje te zetten. Zodat, als je wilt starten met bloggen en hier geld mee wilt verdienen, je hier alles over kunt vinden. Wil je dus geld verdienen met bloggen lees dan hieronder verder.

Geld verdienen met bloggen

Allereerst is het belangrijk dat je, je realiseert dat als je geld wilt verdienen met bloggen, je waardevolle en originele content moet plaatsen. Dus met gewoon een stukje tekst tikken kom je er niet. Om bezoekers te trekken moet je dus wat te bieden hebben. Zoals b.v. een oplossing voor een probleem of informatie die verder bijna nergens te vinden is.

Je bezoekers zullen dit belangrijk vinden. Maar wat misschien nog belangrijker is, Google zal dit zeer waarderen en je blogpagina’s hoog in de zoekresultaten weergeven. En hoog staan in de zoekresultaten betekend meer bezoekers en meer bezoekers betekend meer verdiensten.

Wat is een blog en wat is bloggen?

Eerst even een korte uitleg wat een blog is en wat bloggen precies inhoud. Een blog is een gedeelte op een website waar regelmatig nieuwe artikelen worden geplaatst. In het blog gedeelte worden de artikelen meestal op chronologische volgorde geplaatst. Het laatst geplaatste artikel staat daarbij bovenaan.

Als je een blog gedeelte op je website hebt gemaakt en je hier regelmatig artikelen aan toevoegt dan ben je dus aan het bloggen. Je kunt artikelen gaan schrijven over van alles en nog wat, maar wil je geld verdienen met bloggen probeer er dan achter te komen waar men naar op zoek is. Wat wil men weten over bepaalde onderwerpen, en wat voor vragen zijn er die jij kunt beantwoorden. Als je dit goed doet dan zul je zien dat je steeds meer bezoekers zult trekken naar je website en dit betekent meer verkopen.

Als je gaat bloggen let er dan wel op dat je echt met regelmaat een artikel schrijft. Dit hoeft niet dagelijks maar probeer toch minimaal 1 keer per week een artikel te plaatsen en als het lukt is 2 keer per week nog beter.

Hoe maak je een blog?

Om een blog te maken zul je eerst enkele stappen moeten uitvoeren. Als eerste zul je als je dat nog niet hebt een domeinnaam moeten registreren en hosting moeten regelen. Dit kun je het goedkoopste regelen bij Versio. Wanneer je dit hebt gedaan dan zul je nog de blog software WordPress moeten installeren, maar dit is met enkele klikken geregeld.

Blog instellen in wordpress

Als je dit allemaal hebt geregeld dan moet je in WordPress nog even een lege pagina moeten maken. En deze blog noemen en bij “instellingen- lezen” deze instellen bij berichtpagina. Je hebt nu een blog gemaakt en kunt starten met bloggen, door een nieuw bericht te maken.

Hoeveel kun je verdienen met bloggen?

Maar hoeveel kun je eigenlijk verdienen met bloggen? Als je net begint met bloggen hou er dan rekening mee dat je de eerste maanden waarschijnlijk helemaal niet zult verdienen. Kijk er niet van op dat je zelfs het eerste half jaar niets tot bijna niets verdiend. Hoewel ikzelf ook een blog heb waarbij ik in de tweede week al verdiensten had, maar dat is wel uitzonderlijk te noemen.

Maar het kost je buiten de domeinnaam en de hosting ook verder geen geld, het kost je alleen tijd om de blog artikelen te schrijven. Maar als je consequent elke week één of twee blog artikelen schrijft zullen de verdiensten vanzelf wel komen.

Jerry Maguire Money GIF - Find & Share on GIPHY

En als het eenmaal loopt en je blijft artikelen plaatsen dan zullen er vanzelf steeds meer bezoekers komen en zullen de verdiensten ook oplopen. Bedragen van 1000 of zelf meerdere duizenden euro per maand zullen dan echt wel mogelijk zijn. Als je maar tijd in de blog steekt, dan komen de verdiensten vanzelf, het is dus geen snel geld methode (als die er al zijn)

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Maar hoe kun je nu geld verdienen met bloggen? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Maar het komt er in principe allemaal op neer dat je bezoekers naar je blog moet zien te trekken. Dit doe je door kwalitatief goede artikelen te schrijven. Als Google vindt dat ze waardevol genoeg zijn, dan zullen jouw blogpagina’s hoog in de zoekresultaten verschijnen. Waardoor er vanzelf meer bezoekers naar je artikelen komen. Je zult dus goede antwoorden moeten geven op vragen die mensen zoeken in Google.

Er zijn meerdere mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen. De ene ligt je misschien beter dan de ander, maar je kunt ze ook combineren. Hieronder zie je 5 verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, maar er zijn er nog wel meer.

1. Google adsense.

De simpelste manier om geld te verdienen met bloggen is door advertenties te plaatsen op je blogpagina’s. Deze advertenties hoef je niet zelf te plaatsen, je kunt je aanmelden bij Google Adsense en deze zal de advertenties automatisch plaatsen.

Ik moet je er trouwens wel bij vertellen dat je hier absoluut niet rijk van zult worden. Als er namelijk door een bezoeker op een advertentie wordt geklikt levert dit slechts enkele euro centen op. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat je heel veel klikkende bezoekers nodig hebt om enkele euro’s te verdienen. Als je echt geld wilt verdienen dan kun je beter naar de volgende opties kijken.

2. Affiliate Marketing.

Een betere manier om geld te verdienen met je blog is affiliate marketing. Hierbij promoot je producten of diensten van anderen. Als er daadwerkelijk een product of dienst verkocht wordt, dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs. Wat soms wel op kan lopen tot 50% van de verkoopprijs.

Hoe Werkt Affiliate Marketing?

De eenvoudigste manier is om gewoon een blog artikel te schrijven over een bepaald product of dienst. Denk b.v. aan een review of over hoe dit product je kan helpen bij bepaalde problemen. In dit artikel plaats je één of twee keer een affiliate link als er op deze link wordt geklikt en er volgt een verkoop dan verdien jij commissie.

Hoe kom je aan een affiliatelink?

Voor een affiliatelink zul je, je eerst moeten aanmelden bij een affiliate netwerk, hier vind je heel veel verschillende producten die je kunt promoten. Als je een product hebt uitgekozen dan krijg je hiervoor een affiliatelink die je in je blog artikel kunt plaatsen.

Er zijn verschillende affiliate netwerken enkele hiervan zijn:

Bij Paypro vind je alleen digitale producten zoals cursussen, trainingen, e.d. hier kan de commissie oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Bij TradeTracker en Daisycom vind je ook fysieke producten zoals smartphones, televisies, foodprocessors, e.d. volop keuze dus.

Als je echt geld wilt gaan verdienen met bloggen dan kun je het beste kiezen voor affiliate marketing. Je kunt steeds opschalen waardoor je ook steeds meer gaat verdienen.

3. E-mail Marketing.

Er zijn ook bloggers die geen of bijna geen advertenties of affiliatelinks in hun blog artikelen hebben staan, maar die toch echt wel geld verdienen met bloggen. Dit doen ze door E-mail marketing tot te passen. Ze zorgen ervoor dat bezoekers ergens op het blog hun e-mailadres invullen b.v. voor een nieuwsbrief. Vervolgens sturen ze op vaste tijdstippen b.v. elke maandag een e-mail met bijvoorbeeld tips of tutorials. In deze e-mail plaatsen ze een affiliatelink en zo verdienen ze weer geld met hun blog.

4. Schrijf voor andere websites.

Je kunt ook zonder een eigen blog geld verdienen met bloggen. Je schrijft dan blog artikelen voor andere website eigenaren, die zelf geen goede teksten kunnen schrijven of die hier geen tijd voor hebben. Dit kan op twee manieren je kunt jezelf verhuren en teksten schrijven voor een bepaald bedrag b.v. 2 cent per woord. Dit lijkt misschien niet veel maar als je een blog artikel schrijft van 1000 woorden dan heb je toch snel €20 te pakken.

Ook kun je er voor kiezen om gratis je diensten als tekstschrijver aan te bieden als gastblogger. Je denkt waarschijnlijk dat je dit niets oplevert. Maar als je de afspraak maakt dat je één of twee keer je eigen affiliate link in het artikel mag plaatsen. Dan kun je hier toch een mooi bedrag aan overhouden. Vooral als je schrijft voor een website met duizenden bezoekers per maand.

5. Promoot eigen product/diensten.

Ook als je een eigen product of dienst aanbied, kun je ervoor kiezen om te gaan bloggen, ik raad het zelfs aan. Als je namelijk een blog plaatst op je website en hierop wekelijks één artikel schrijft dan zal je website behoorlijk groeien en zul je meer kans hebben op bezoekers uit Google. En zoals je al meerdere keren hierboven hebt kunnen lezen betekent meer bezoekers ook meer verkopen.

Wil je geld verdienen met bloggen?

Als je geld wilt verdienen met bloggen dan heb je hierboven enkele voorbeelden kunnen zien hoe je dit kunt doen. Heb je ondanks dat toch het idee dat je er niet helemaal uitkomt en wel wat hulp kunt gebruiken. Dan is het aan te raden om eens te gaan lijken op de website van de Affiliate Marketing Revolutie.

De Affiliate Marketing Revolutie is een training waarin je stap voor stap mee kunt kijken hoe je geld kunt gaan verdienen, met affiliate marketing, door te bloggen. Je kijkt over de schouders van Jacko Meijaard mee hoe hij een affiliate website opzet en hoe hij hier geld mee verdiend. Door dit te kopiëren kun jij ook eenvoudig een affiliate blog maken en hier geld mee verdienen.

Affiliate Marketing Revolutie

Hoe je geld kunt verdienen met bloggen en affiliate marketing ontdek je in de affiliate marketing revolutie. Wil je meer weten klik dan op de button hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *