Geld verdienen met Bol.com, lees hier hoe je kunt starten

geld verdienen met bol.com

Waarschijnlijk ken je bol.com wel, de kans is zelfs groot dat je al eens iets via bol hebt besteld. Maar wist je ook dat je als affiliate geld kunt verdienen met bol.com? Wil je ook geld verdienen met bol.com lees dan hier verder en ontdek wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen.

Affiliate worden van Bol.com

Als je geld wilt verdienen als affiliate dan zul je een affiliatenetwerk moeten kiezen. Ook bol.com is zo’n affiliatenetwerk, als je kiest voor Bol dan zul je, je aan moeten melden als bol.com partner.

Dit kun je doen door op de pagina van bol helemaal naar beneden te scrollen en op de link affiliate marketing te klikken, of klik gewoon op de button hieronder.

Let op! Meld je niet aan zonder website

Maar let op meld je niet zomaar aan als affiliate zonder dat je een website hebt. Je aanvraag om affiliate te worden moet namelijk goedgekeurd worden en als je geen goede website hebt zal je aanvraag zeker worden afgekeurd.

Het is dan ook aan te raden om er eerst voor de zorgen dat je een goede website online hebt staan waarop je al enige content hebt geplaatst. Bedenk van te voren wat je zou willen promoten, maak hier een website over en plaats enkele artikelen hierover op deze website. Dit hoeft geen website te zijn met honderden blog artikelen maar plaats wel enkele originele artikelen, zodat de kans op afkeuring klein zal zijn.

Hoe geld verdienen met Bol.com?

Als je eenmaal goedgekeurd bent voor het partnerprogramma van bol.com kun je starten met het promoten van producten die op bol.com staan. Maar ga nu niet als een malle allerlei artikelen op je website plaatsen met de hoop dat er op geklikt gaat worden. Want daar ga je waarschijnlijk nooit 1 klik op krijgen en dus niets verdienen.

Hoe dan wel?

Je kunt beter een onderwerp bedenken en hier een website over maken. Voorbeeld: Je maakt een website over koken, je kunt daarvoor producten zoeken op bol.com zoals b.v. kookboeken maar ook producten als pannen, servies, bestek, snijplanken of keukenmachines.

Keukenmachine

Je kiest b.v. voor een keukenmachine, maak nu een blogpagina en bespreek hierop de keukenmachine. Leg uit wat je er mee kunt doen, wat de plus- en de minpunten e.d. Plaats dan ergens op deze pagina een affiliate link (best onderaan) voor de keukenmachine.

Vervolgens zoek je een ander product en maakt ook hier weer een blogpagina van. enz, enz, enz

Verkoop je nu b.v. een keukenmachine van €400 dan krijg jij als je deze verkoopt €24 commissie. Dit lijkt niet veel maar als je genoeg bezoekers op jouw website krijgt kan dit al snel oplopen tot honderden, misschien wel duizenden euro’s per maand. En dit is echt niet zo moeilijk als je misschien wel denkt want alleen al op koken en recepten wordt duizenden keer per maand gezocht.

Wat is een affiliate link en waar plaats je die?

Misschien weet je al wel wat een affiliate link is, maar nog even een korte uitleg. Een affiliate link is een gewone link met daarin een stukje code, in deze code staat jouw persoonlijke affiliatenummer. Hierdoor kan het affiliatenetwerk zien welke affiliate het product verkocht heeft, zodat ze het bedrag bij kunnen schrijven op de juiste affiliaterekening.

Maar je moet niet zo maar lukraak overal een affiliate link plaatsen. Je plaats een affiliate link omdat je wilt dat er op geklikt wordt, plaatst je nu zomaar ergens een affiliate link dan heeft dit het tegengestelde effect.

Hoe dan wel? Maak een blog bericht over een bepaald product of onderwerp zoek hier op bol.com een product bij. Plaats 1X het liefst onder aan het bericht de affiliate link van het product en klaar. Is het een heel lang artikel dan mag je een 2e affiliate link plaatsen. Ikzelf plaats alleen een 2e affiliate link als het artikel meer dan 1500 woorden bevat 1 halverwege het artikel en 1 onderaan het artikel.

Hoeveel geld kun je verdienen?

Hoeveel je kunt verdienen is afhankelijk van wat je gaat promoten. bol.com heeft namelijk een Commissiemodel. Dit model bevat 3 verschillende groepen: Goud, Zilver en Brons met ieder een eigen affiliate percentage. Kijk hieronder hoe hoog het percentage per groep is en welke producten onder deze groepen vallen.

GroepPercentage
Goud:
Baby
Baby & Peuterkleding
Schoenen
Ebooks
Mooi & Gezond
Sieraden, Horloges & Accessoires
8%

Zilver:
Boeken
Entertainment (DVD, Muziek & Games)
Software
Speelgoed
Koken
Tafelen & Huishouden
Dier
Tuin & Klussen
Wonen & Slapen
Sport & Vrije tijd
Computer & Electronica Accessoires
Alcoholische dranken
6%Brons:
Witgoed
Bruingoed
Computer- & Gamehardware
Mobiele Telefonie
Electronica
3%
Wanneer krijg ik uitbetaald?

Geld verdienen met bol.com

In je online overzicht van je partneraccount kun je zien wat er verkocht is via jouw affiliate link. Echter, dit is nog niet wat je ook daadwerkelijk hebt verdient. Je zult zien dat er bij status “in behandeling” staat, het kan natuurlijk nog zijn dat de koper het product terug stuurt.

Staat de status op “goed gekeurd” dan heb je de commissie echt verdiend. Nu zal er één keer per maand een betaling plaats vinden mits je tegoed hoger is dan €10,00. Is je tegoed minder dan 10 euro dan wordt je tegoed bewaard tot de volgende maand net zolang tot je wel het minimum bedrag van €10,00 hebt bereikt.

Voordelen partnerprogramma Bol.com.

Één van de grootste voordelen die er zitten aan het affiliate zijn bij bol.com is dat je de keuze hebt uit heel veel verschillende producten. Er zit dus altijd wel een product tussen die past bij jouw website.

Ook een voordeel is dat, als iemand een product koopt via jouw affiliate link en ook nog besluit om iets anders te kopen, je hier ook een percentage van krijgt. Zo kunnen jouw verdiensten leuk oplopen.

Een ander voordeel is dat bol.com goed bekend staat, men zal daarom eerder geneigd zijn om te kopen bij bol.com dan bij een ander onbekende website

Nadelen partnerprogramma Bol.com

Een nadeel van affiliate zijn bij bol.com is dat de commissie niet erg hoog is. Het hoogste percentage is 8% als je een duur product als b.v. een dure keukenmachine verkoopt dan is het bedrag wat je verdiend nog wel hoog. Maar verkoop je b.v. een boek van €25 dan verdien je maar €2. en bij een E-book van €10 is dat slechts €0,80 en dat is niet echt veel.

Hulp nodig bij affiliate marketing?

Wil je geld verdienen met bol.com maar hebt je nog geen ervaring met affiliate marketing en weet je niet hoe je moet starten of hoe je een website moet maken? Dan heb ik een mooie oplossing hiervoor namelijk de “Affiliate Marketing Revolutie“. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goed werkende affiliate marketing website opzet.

In duidelijke video’s ontdek je wat je moet doen en hoe je dit doet, alles wordt goed uitgelegd. Als je alle video’s 1 voor 1 volgt en alles doet wat wordt uitgelegd, dan het je aan het einde een goed werkende affiliate website.

Affiliate Marketing Revolutie

Wil je geld verdienen met je blog maar weet je nog steeds niet precies hoe je dit aan moet pakken. Klik dan op de button hieronder en ontdek hoe je geld kunt verdienen met Affiliate Marketing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *