Wat kost affiliate marketing – Als je wilt starten als affiliate? Kost het geld om te starten met affiliate marketing?

Wat kost affiliate marketing? Ontdek hier wat de kosten zijn als je wilt starten met affiliate marketing, je zult zien dat het aanzienlijk minder is dan je denkt

wat kost affiliate marketingAls je wilt starten als affiliate dan verwacht je waarschijnlijk wel dat dit niet helemaal gratis is, maar wat kost affiliate marketing nu eigenlijk precies, is de vraag die veel gesteld wordt. Als je niet zeker weet of geld verdienen met affiliate marketing wel wat voor je is, dan ben je natuurlijk niet van plan om direct al heel veel geld uit te geven, tenminste niet voordat je dit hebt uitgezocht.

Wil je weten welke kosten echt noodzakelijk zijn, als je gaat starten als affiliate en welke kosten er eventueel nog bij kunnen komen, lees dan hieronder verder zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat is affiliate marketing?

Als eerste even een korte uitleg over wat affiliate marketing nu eigenlijk is. Affiliate marketing is eigenlijk niets meer of minder dan het promoten van producten van iemand anders. Als hier een verkoop uitkomt dan krijg jij, omdat je de verkoop tot stand hebt gebracht, een percentage van de verkoopprijs.

Je kunt deze producten vinden op affiliate netwerken, Paypro en TradeTracker zijn hier voorbeelden van, door je in te schrijven bij deze affiliate netwerken kun je een product kiezen dat je wilt gaan promoten.

Er zijn ook bedrijven zoals b.v. Bol.com of Wehkamp die een affiliate programma hebben ook hiervoor kun je, je inschrijven, als je bent toe gelaten, dan kun je alle producten die in hun webshop staan promoten, ook hier krijg je weer een percentage van de verkoopprijs.

Je kunt de affiliate producten het beste promoten door artikelen of reviews te schrijven, deze kun je plaatsen op een website. Maar ook kunt je een affiliate link plaatsen op social media zoals Facebook, Twitter, Instagram e.d. Of je plaatst advertenties op b.v. Marktplaats of Facebook.

Wat kost affiliate marketing?

Nu je weet wat affiliate marketing is zul je, het antwoord op de vraag, wat kost affiliate marketing nu eigenlijk? Het is aan te raden om de affiliate producten te promoten door reviews en/of artikelen op een website te plaatsen. Dit is de goedkoopste manier om te starten, je bent namelijk alleen een website nodig.

Dit kan in principe helemaal gratis, op websites als wordpress.com of blogger.com, kun je helemaal gratis een website maken. Op deze website kun je reviews plaatsen van het affiliate product, en je schrijft hier artikelen waarin je het product aanprijst. Dit is allemaal gratis maar niet echt aan te raden, je krijgt namelijk een website adres als: “jouwwebsitenaam.wordpress.com”, Je gebruikt hier in principe een sub-domeinnaam.

Het is moeilijk om met een sub-domeinnaam hoog in Google te komen en dat is nu net de bedoeling als je een affiliate website hebt. Doordat je hoog in Google komt te staan zul je meer bezoekers krijgen op je website en meer bezoekers betekend meer verkopen. In het verleden ben ik zelf ook gestart met zo’n gratis website en uit ervaring kan ik je verzekeren dat het niet meevalt op hoog in Google te komen, je zult er heel veel werk in moeten steken en veel verstand van SEO moeten hebben.

Een affiliate product kiezen.

wat kost affiliate marketingAls eerste zul je een affiliate product moeten kiezen, deze vind je op affiliate netwerken of op een affiliate programma. Inschrijven hierop is altijd gratis, ik raad je aan om, voor informatie producten (e-books en trainingen)je  in te schrijven bij Paypro en voor fysieke producten bij TradeTracker. Dit zijn voor de beginner de makkelijkste netwerken om je te registreren en om een product te vinden.

Als jouw inschrijving is goedgekeurd kun je een affiliate product gaan uitzoeken. TIP: Zoek een product waar je wat over weet, je zult er namelijk heel wat artikelen over moeten schrijven en dan is het wel zo makkelijk dat je weet waarover je het hebt.

Domeinnaam + webhosting.

Nu je weet wat je wilt gaan promoten kun je een domeinnaam en webhosting registreren. Het is dus aan te raden om zelf een domeinnaam en webhosting te regelen, dit is in tegenstelling tot wat je misschien denkt helemaal niet zo duur. Bij Versio registreer je een domeinnaam voor € 2,99 per jaar en webhosting al voor € 6,00 per jaar dus voor nog geen € 10 per jaar kun je al een website online zetten.

Dit zijn dan ook meteen de enige kosten die je moet maken, als je wilt beginnen met affiliate marketing. Natuurlijk kunnen er nog wel extra kosten komen maar dit is niet strikt noodzakelijk, hierover later meer.

WordPress.

Als je de domeinnaam hebt gekoppeld aan je webhosting, moet je WordPress installeren, dit is gratis. Als je dit hebt gedaan dan is een WordPress thema installeren de volgende stap, hiervoor kun je de gratis WordPress thema’s gebruiken.

Ook zul je enkele WordPress plugins moeten installeren maar ook deze zijn allemaal gratis. Zo kun je dus helemaal gratis een affiliate website online zetten.

Vervolgens is het zaak om jouw website te vullen met content dit kun je uitbesteden maar dat gaat weer geld kosten. Als je zelf content gaat schrijven kost dit je slechts tijd, maar wees je er wel van bewust dat je er veel tijd in moet steken. Aan één of twee artikelen heb je namelijk niet genoeg, je zult elke week minimaal 1 artikel moeten schrijven van minimaal 1000 woorden, beter nog is 2 artikelen per week.

Wat kost affiliate marketing

Eventuele extra kosten.

Hoewel het niet echt nodig is, kan het toch zijn dat je extra kosten gaat maken om b.v. meer te gaan verdienen met je affiliate website. Maar zoals gezegd is dit niet strikt noodzakelijk, je kunt met alleen jouw website al een leuk bedrag verdienen, zonder dat je hier extra in hoeft te investeren.

Hieronder een kleine opsomming van wat extra kosten die je eventueel kunt maken.

Premium WordPress thema.

Hoewel WordPress genoeg gratis thema’s heeft kun je overwegen om een premium WordPress thema te nemen, dit is niet echt noodzakelijk, maar het kan zijn  dat de gratis thema’s niet aan jouw wensen voldoen. In dat geval zijn er voldoende Premium WordPress theme’s waar je uit kunt kiezen, de prijzen kunnen behoorlijk variëren, meer dan € 100 voor een thema is geen uitzondering.

Ik gebruik trouwens zelf altijd een gratis thema, zoek er wel eentje uit met zonder te veel poespas dus geen bewegende of scrollende headers. Dit leidt alleen maar af en dat wil je niet, je wilt dat ze op jouw affiliate link klikken zodat je hiervoor betaald krijgt.

Premium WordPress thema’s zijn er volop te vinden op het internet.

Zoekwoorden finder.

Omdat je artikelen moet schrijven voor je website zul je wel moeten weten naar welke informatie mensen zoeken. In het verleden kon je hier heel goed de Google zoekwoordenplanner gebruiken, echter is deze aangepast en is het gebruik hiervan niet meer zo eenvoudig.

Een andere wel goede zoekwoorden finder is KWFinder, deze is echter niet gratis. Als je hier optimaal gebruik van wilt maken dan kost dit minimaal $ 12,42 per maand. Ik kan me voorstellen dat je dit als beginner te duur vindt, doe dit dan vooral niet, want met een beetje verstand van jouw affiliate product weet je zelf ook wel wat voor informatie mensen zoeken. Ook kun je Google gebruiken om ideeën op te doen, Google geeft namelijk al suggesties weer als je hier iets intypt (zie hieronder).

wat kost affiliate marketing

Content laten schrijven.

Als je zelf geen content kunt of wilt schrijven, dan kun je dit uitbesteden op de websites als Sitedeals of Fiverr hier vind je verschillende tekstschrijvers die je kunnen helpen met het schrijven van goede SEO teksten voor je website. Maar ga niet direct in zee met de goedkoopste, kijk eerst goed naar de reviews en vraag altijd een proeftekst aan.

Je kunt hier voor kiezen maar ik raad je aan om als beginner zelf je teksten te schrijven, het kan zijn dat het veel tijd kost voordat je een tekst helemaal SEO geoptimaliseerd hebt, maar het kost je verder geen geld. En je kunt de teksten zo vaak wijzigen als je wilt.

Zoals je hierboven kunt lezen, kunnen er extra kosten komen bij het opzetten van een affiliate website, maar ik wil benadrukken dat dit absoluut niet noodzakelijk is. Alleen een domeinnaam registreren en webhosting regelen en je kun al starten met geld verdienen als affiliate.

Als je mij vraagt wat kost affiliate marketing? Dan is mijn antwoord steevast als je domeinnaam en webhosting neemt van Versio nog geen € 10. Dit is namelijk het enige wat je echt aan moet schaffen, de rest is niet echt noodzakelijk.

Ik hoop dat de vraag wat kost affiliate marketing zo voldoende beantwoord is.

Online Geld Verdienen

Wil je ook online geld verdienen met Affiliate Marketing en ben je op zoek naar meer informatie? Schrijf je dan nu in voor de Affiliate Marketing Revolutie en ontdek hoe ook jij een leuk online inkomen per maand kunt gaan verdienen met affiliate marketing

Ja Ik Wil Meer Informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *