Geld verdienen met een affiliate website – Start met dit simpele stappenplan Ontdek hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met een affiliate website, met dit stappenplan is het bouwen van een affiliate site eenvoudiger dan je denkt.

geld verdienen met een affiliate websiteJe kun op meerdere manieren geld verdienen op internet, zo kun je producten verkopen op Marktplaats, je registreren voor het lezen van e-mails, of je verdiepen in dropshipping. Maar het eenvoudigste kun je geld verdienen met een affiliate website, dit is op zich vrij eenvoudig als je tenminste weet hoe je het één en ander moet opstarten en toepassen.

Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan die ik zelf ook gebruik als ik een nieuwe affiliate website opzet, en je hoeft er niet eens veel tijd in te steken. Wil je starten als affiliate lees dan hieronder verder en zet in no-time een affiliate website online.

Geld verdienen met een affiliate website.

Wil je geld verdienen met een affiliate website dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet starten. Ook moet je, je realiseren dat het niet vanzelf gaat, je zult er wel energie in moeten steken want als je niets doet dan gebeurd er ook niets.

Je moet b.v. een website bouwen en content schrijven, zodat jouw website gevonden gaat worden en je geld kunt gaan verdienen. Als je denkt dat alles vanzelf gaat dan moet ik je uit de droom helpen, je zult er werk in moeten stoppen.

Volg het stappenplan hieronder en je zult versteld staan hoe snel je zelf een website hebt gemaakt, die ook nog eens geld voor je verdiend.

Stap 1: Een product zoeken.

Als eerste zul je op zoek moeten naar een product dat je als affiliate kunt gaan promoten, je kunt hier kiezen uit verschillende affiliate netwerken, mijn voorkeur gaat uit naar Paypro of TradeTracker. Vooral als je net begint met affiliate marketing zijn dit de duidelijkste affiliate netwerken, Bij Paypro vind je alleen informatieve producten, bij TradeTracker vooral fysieke producten.

Als beginner raad ik je aan om een product te kiezen waar je wat vanaf weet en enige gevoel bij hebt. Je zult namelijk artikelen moeten gaan schrijven en weet je helemaal niets van het product dat je promoot dan zul je alles op moeten zoeken. Je zult begrijpen dat al dat zoeken heel veel tijd in beslag zal nemen.

Als je wel iets weet over het product dat je gaat promoten dan gaat het schrijven van de artikelen een stuk sneller en zul je er ook meer plezier aan beleven. Waarschijnlijk heb je ook al ideeën om over te schrijven, omdat je weet op welke vragen mensen antwoorden zoeken.

Ook is het belangrijk dat je een product kiest waar ook daadwerkelijk belangstelling voor is, kijk hier voor in Google, zijn er geen of bijna geen website die het product aanbieden, dan is er geen belangstelling voor.

Stap 2: Domeinnaam kiezen.

Nu je een product hebt uitgekozen om te promoten zul je een website moeten maken, je wilt nu eenmaal geld verdienen met een affiliate website.

Het eerste wat je moet doen is een domeinnaam registreren, in het verleden was het zo dat je een domeinnaam moest kiezen waarop veel werd gezocht, dit was goed voor de SEO van de website. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, Google kijkt niet echt meer naar de domeinnaam, maar veel meer naar de kwaliteit van de content die geplaatst wordt.

Dit maakt het kiezen van een domeinnaam ook veel eenvoudiger, kies een korte domeinnaam die wel de lading van de website dekt.

Heb je b.v. besloten om bij Paypro de cursus piano spelen te promoten dan kun je b.v. de domeinnaam “onzepianoles.nl” registreren. Wel is het aan te bevelen om geen streepjes in je domeinnaam te gebruiken, dus geen “onze-pianoles.nl”.

Naast een domeinnaam heb je ook hosting nodig dit hoeft niet duur te zijn je hebt bij Versio al een domeinnaam + hosting voor nog geen € 10 per jaar. Je kunt meerdere domeinnamen koppelen aan een hosting pakket, dus als je nog een website wilt maken hoef je alleen maar een domeinnaam te registeren en deze koppelen aan je hosting.

Als je de domeinnaam en hosting hebt geregeld is het de bedoeling dat je WordPress  installeert vervolgens kies je een thema het is aan te bevelen dat dit een simpel thema is waar niet te veel afleiding op staat, een simpel thema zorgt ervoor dat de bezoekers sneller op jouw affiliate link klikken.

Geld verdienen met een affiliate website

Stap3: Content plaatsen.

Nu de website online staat, is het tijd om deze te vullen met content, het is de bedoeling dat je artikelen gaat schrijven over het product dat je promoot. Om even te blijven bij het voorbeeld van de cursus piano spelen, je kunt b.v. artikelen schrijven over:

 • Piano spelen voor beginners
 • Akkoorden leren spelen
 • Noten leren lezen
 • Piano bladmuziek
 • Piano noten leren
 • enz, enz, enz

Je kunt over al deze onderwerpen artikelen schrijven, maar hoe kom je nu aan onderwerpen om over te schrijven, Ik gebruik hiervoor zelf  Google (adwords zoekwoorden planner) en Wordze, deze manieren zijn gratis en je kunt voldoende onderwerpen vinden.

Als je de onderwerpen gevonden hebt, schrijf hier dan artikelen over van tenminste 1000 woorden. In het verleden had je nog genoeg aan 500 woorden maar tegenwoordig is het belangrijk dat je artikelen plaatst van minimaal 1000 woorden en dat je waarde geeft voor de bezoekers in deze artikelen.

Lukt het je niet om zelf artikelen te schrijven, geen nood je kunt dit ook prima uitbesteden hiervoor zijn websites te vinden. Sitedeals.nl en fiverr.com zijn hier prima voorbeelden van, je vindt hier prima tekst schrijvers die voor weinig goede teksten schrijven.

Dus ook als je zelf niet kunt of wilt schrijven kun je geld verdienen met een affiliate website.

Stap 4: Blijf content plaatsen.

Nu is het de bedoeling dat je op regelmatige basis content blijft plaatsen op je website, dus niet de ene week 5 artikelen plaatsen en dan weer 3 of 4 weken niets. Plaats in het begin iedere week 2 artikelen van minimaal 1000 woorden, na een maand of 4 kun je dit terug brengen naar 1 keer per week.

Je mag natuurlijk wel meer artikelen schrijven in 1 week maar plaats deze dan niet direct, maar plan deze in. WordPress heeft de mogelijkheid om artikelen in te plannen voor een bepaalde datum, WordPress zal deze dan automatisch plaatsen op de dag die je hebt ingeplant.

Ik schrijf soms wel meer dan 10 artikelen achter elkaar, dit gaat sneller dan elke week 2 artikelen schrijven, omdat je in het onderwerp zit schrijf je makkelijker. Daarna plan ik de artikelen in en ben zo weer klaar voor minimaal een maand, vooral als je meerdere affiliate websites hebt, is dit een makkelijke manier om alles bij te houden.

Stap 5: Mailinglijst opbouwen.

Deze stap is niet echt noodzakelijk maar je zult zien dat, wanneer je deze stap toepast, je meer geld zult gaan verdienen met jouw website. Wat je moet doen is een mailinglijst opbouwen.

Als mensen op je website terecht komen via Google en ze verlaten je website zonder iets te kopen dan komen ze waarschijnlijk nooit meer terug en ben je ze kwijt. Heb je echter een optin box op je website staan, waar ze hun e-mailadres kunnen invullen, dan staan ze op je e-maillijst en kun je ze altijd nog een e-mail sturen met b.v. een aanbieding, zo kun je misschien toch nog geld verdienen aan hun bezoek.

Als je bovenstaande stappenplan volgt dan zul je zien dat geld verdienen met een affiliate website echt niet zo moeilijk is. Als de website eenmaal loopt, kun je hetzelfde stappenplan weer gebruiken voor een volgende affiliate website.

Stappenplan in het kort:

 1. Kies een Product om te promoten bij een affiliate netwerk.
 2. Registreer een domeinnaam en regel evt. hosting (Versio is het Goedkoopste) installeer WordPress en kies een simpel thema.
 3. Schrijf Content dat betrekking heeft op het product dat je promoot. Gebruik om onderwerpen te zoeken, Google adwords zoekwoorden planner of Wordze.
 4. Plaats content op regelmatige basis minimaal 1 keer per week een artikel plan zo evt. artikelen in.
 5. Bouw een mailinglijst op zodat je later alsnog b.v. een aanbieding kunt mailen.

Hulp nodig?

Wil je hulp bij het opzetten van een affiliate website dan heb ik hiervoor een goede oplossing n.l. de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hierin leer je stap-voor-stap hoe je een affiliate website opzet zodat je hiermee geld kunt verdienen.

Jacko laat je door middel van video’s zien hoe hij zo’n website opzet en waar je op moet letten, je kunt dit stap voor stap volgen en precies hetzelfde toepassen, en dat allemaal voor de prijs van slechts € 47.

Wil je weten wat je kunt verwachten van de Affiliate Marketing Revolutie klik dan hier voor een uitgebreide review.

Online Geld Verdienen

Wil je ook online geld verdienen met Affiliate Marketing en ben je op zoek naar meer informatie? Schrijf je dan nu in voor de Affiliate Marketing Revolutie en ontdek hoe ook jij een leuk online inkomen per maand kunt gaan verdienen met affiliate marketing

Ja Ik Wil Meer Informatie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *