Geld verdienen via internet – Met affiliate marketing Ontdek hoe je geld kunt verdienen met Affiliate Marketing

Geld verdienen via internet met affiliate marketing is één van de eenvoudigste manieren om online geld te verdienen. Ontdek hieronder alles wat je moet weten om zonder problemen te starten.

Geld verdienen via internetGeregeld krijg ik de vraag wat voor werk ik eigenlijk doe, wanneer ik dan zeg dat ik bezig ben met geld verdienen via internet dan is het meestal heel even stil en vaak beginnen ze dan te lachen. Daarna komen de steken onder water b.v. dat ik dan waarschijnlijk wel niet veel zal verdienen.

Ik moet altijd wel een beetje lachen, omdat ik weet dat ik er een leuk bedrag per maand mee verdien en mijn eigen werktijd in kan delen. Dit in tegenstelling tot diegenen die mij niet geloven en gewoon 40 uur per week (en soms nog wel meer) voor een baas moeten werken.

Wanneer ik vervolgens vertel dat ik mijn geld verdien met affiliate marketing dan krijg ik heel vaak vragen als wat is affiliate marketing en hoe verdien je hier dan geld mee. Na de uitleg wat affiliate marketing is worden ze toch wel wat nieuwsgierig en meestal willen ze het zelf ook leren.

Wil jij ook geld verdienen via internet of wil je ook meer weten over affiliate marketing? Lees dan hieronder verder en ontdek de antwoorden op de vragen die je nog hebt.

Geld verdienen via internet met affiliate marketing.

Wil je geld verdienen via internet met affiliate marketing dan moet je natuurlijk wel weten wat affiliate marketing precies is. Affiliate marketing is een vorm van internet marketing, waarbij je als affiliate producten promoot die van iemand anders zijn. Als er door jouw promotie een verkoop wordt gerealiseerd dan krijg je als affiliate een percentage van de verkoopprijs.

Je kunt fysieke producten promoten zoals b.v. Televisies,  keukenapparatuur of kleding, of je kunt ervoor kiezen om e-books of trainingen te promoten. Je vindt deze producten via affiliate netwerken of bij affiliate programma’s, waar je duizenden producten vindt waaruit je kunt kiezen.

Voordeel van affiliate marketing.

Het grootste voordeel van werken als affiliate is dat je zelf geen producten hoeft te hebben. Je hebt dus ook geen opslag nodig om deze producten op te slaan, maar dit is niet het enige voordeel.

Je zit ook niet vast aan 1 bepaald product, als je tot de conclusie komt dat een product dat je promoot toch niet genoeg oplevert dan stop je gewoon met het promoten hiervan, kies dan gewoon een ander product dat wel genoeg oplevert.

Ook kun je er voor kiezen om meerdere producten te combineren zodat de bezoekers van jouw website keuze hebben uit verschillende producten.

Hoe werkt affiliate marketing?

Als je wilt starten met geld verdienen via internet d.m.v. affiliate marketing dan is het eerste wat je moet doen een affiliate product kiezen. Dit kan op twee manieren, je kunt je inschrijven bij een affiliate netwerk.  Dit is een netwerk waarbij verschillende product eigenaren zijn aangesloten. Als jouw inschrijving is goed gekeurd dan kun je kiezen uit duizenden verschillende producten die je kun gaan promoten.

Maar je kunt je ook inschrijven bij een affiliate programma, deze programma’s worden aangeboden door bepaalde bedrijven, zo hebben b.v. Wehkamp of Bol.com een eigen affiliate programma waarvoor je, je in kunt schrijven. Als deze inschrijving is goed gekeurd dan kun je uit de producten die worden verkocht op hun eigen website een product kiezen om te promoten.

Een affiliate product kiezen.

Het is wel aan te raden om, vooral als je net begint met affiliate marketing, een product te kiezen waar je wat vanaf weet of enige feeling mee hebt. Je zult namelijk behoorlijk wat artikelen moeten schrijven, waarin je een affiliate link plaatst. Kies je nu een product waar je (bijna) niets van weet dan zul je voor elk artikel veel onderzoek moeten doen en de kans is groot dat je dan snel zult afhaken en misschien wel gaat stoppen met affiliate marketing.

Geld verdienen via internetHeb je een product uitgezocht om te promoten, dan zul je een website moeten gaan bouwen, dit is echt niet moeilijk. Registreer een domeinnaam en hosting en installeer hier WordPress op. Je kunt met WordPress op een eenvoudige manier een blog opzetten zodat je artikelen kunt schrijven over jouw affiliate product.

In deze artikelen plaats je een paar keer een affiliate link, waar bezoekers op kunnen klikken en zo naar de website gaan waar ze het product kunnen kopen. Als hier nu een verkoop uit komt dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs bijgeschreven op jouw affiliate rekening.

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link die een bepaalde code bevat, je krijgt deze affiliate link van het affiliate netwerk (of affiliate programma) als je een product het uitgezocht. Als een bezoeker van jouw website nu op deze link klikt en het product koopt dan ziet het affiliate netwerk dat dit via jouw affiliate link is gebeurd. Ze zullen er vervolgens voor zorgen dat de commissie wordt bijgeschreven op jouw affiliate rekening.

Waarvoor krijg je betaald?

Meestal krijg je betaald als er dankzij jouw promotie een product verkocht wordt, dit wordt sale genoemd. Maar je kunt ook betaald krijgen voor een lead. Bij een lead wordt er in eerste instantie niets verkocht, maar laat een bezoeker een e-mailadres achter door zich b.v. in te schrijven voor een nieuwsbrief of mee te doen aan een prijsvraag.

Je krijgt voor een lead minder betaald dan voor een sale, maar een lead kan later altijd nog een sale worden. Doordat er in de meeste gevallen een cookie wordt achtergelaten op de computer van de bezoeker. Mocht de bezoeker later besluiten om toch nog tot een koop over te gaan dan ziet het affiliate netwerk door de geplaatste cookie dat het via jouw affiliate link is gebeurd en krijg je alsnog de commissie bijgeschreven op jouw rekening.

Starten als affiliate

Nederlandse affiliate netwerken.

Er zijn verschillende Nederlandse affiliate netwerken en omdat de meeste adverteerders zijn aangesloten bij slechts 1 affiliate netwerk kun je, je het beste inschrijven bij meerdere netwerken, zodat je kunt kiezen uit verschillende producten.

De meest populaire affiliate netwerken zijn:

  1. Tradetracker
  2. Paypro
  3. Daisycon
  4. Affilinet
  5. TradeDoubler

Er zijn ook bedrijven zoals b.v. Wehkamp en Bol.com die niet zijn aangesloten bij een affiliate netwerk maar zelf een  affiliate programma hebben deze vind je meestal onderaan hun website. Kun je het affiliate programma niet direct vinden zoek dan even in Google naar b.v. “Partnerprogramma Bol”

Kosten affiliate marketing.

Inschrijven bij een affiliate netwerk of affiliate programma is gratis, Je zult echter wel een kleine investering moeten doen, omdat je, jouw affiliate link moet plaatsen op een website, zul je een domeinnaam moeten registreren en hosting moeten regelen.

Dit hoeft echter niet veel geld te kosten voor nog geen € 10 per jaar heb je bij Versio al een domeinnaam + webhosting. Dit zijn dan in principe ook de enige kosten die je in het begin hoeft te maken.

Besluit je later om te adverteren op b.v. Facebook dan zal dit wel kosten met zich mee brengen, maar dit is niet strikt noodzakelijk en in het begin ook niet aan te raden. Je kunt met alleen een domeinnaam en hosting al geld verdienen via internet en dit kan dus al voor nog geen 10 euro per jaar.

Wanneer krijg je uitbetaald?

Wanneer je, je inschrijft bij een affiliate netwerk, dan krijg je daar ook meteen een affiliate rekening. Als er een verkoop gerealiseerd wordt dan wordt de commissie bijgeschreven op deze rekening, dus je krijgt het niet meteen bijgeschreven op je bankrekening.

De meeste affiliate netwerken schrijven 1 keer per maand het bedrag dat je hebt verdient over naar je bankrekening, mits je boven een bepaald bedrag komt.

Bij TradeTracker, Daisycon en Affilinet worden jouw verdiensten 1 keer per maand bijgeschreven als er tenminste meer dan € 25 op je affiliate rekening staat, bij TradeDoubler gebeurd dit pas vanaf € 50.

Paypro schrijft niet automatisch jouw verdiensten over naar jouw bankrekening, je zult hiervoor zelf een betalingsverzoek moeten doen. Je kunt hier echter pas een uitbetaling aanvragen als er meer dan € 100 op je Paypro rekening staat. Er kan wel een uitbetaling aangevraagd worden bij minder dan € 100 maar dit kost dan € 5 administratie kosten.

Hulp nodig bij starten als affiliate?

Je hebt hierboven kunnen lezen wat affiliate marketing nu eigenlijk precies is en hoe je er geld mee kunt verdienen. Ik kan mij echter voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken als je wilt straten met affiliate marketing.

Wil je geld verdienen via internet met affiliate marketing en wil je wat hulp hierbij, schrijf je dan nu in op de website van de Internet Succes Gids. Je krijgt dan tips voor het starten als affiliate.

Of kies ervoor om de Affiliate Marketing Revolutie aan te schaffen. Voor slechts € 47 helpt Jacko je om een succesvolle affiliate website op te zetten, waarmee je binnen zeer korte tijd je eerste geld zult verdienen.

Online Geld Verdienen

Wil je ook online geld verdienen met Affiliate Marketing en ben je op zoek naar meer informatie? Schrijf je dan nu in voor de Affiliate Marketing Revolutie en ontdek hoe ook jij een leuk online inkomen per maand kunt gaan verdienen met affiliate marketing

Ja Ik Wil Meer Informatie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *