Affiliate Marketing Stappenplan – Start met deze 5 simpele stappen Ontdek hoe je een sucessvolle affiliate website maakt

Met onderstaande Affiliate marketing stappenplan is het echt niet zo moeilijk om online geld te verdienen, volg onderstaand stappenplan en bouw vandaag nog je eerste affiliate website

Affiliate marketing stappenplanMet dit affiliate marketing stappenplan is het voor iedereen die online geld wil verdienen, eigenlijk best te doen. Ik zeg expres “voor iedereen die het echt wil” omdat je wel wat doorzettingsvermogen nodig bent. Denk dus niet, zoals sommige zogenaamde internet guru’s beweren dat je met weinig werk snel  online veel geld zult verdienen. Want dat is absoluut niet het geval.

Als je geld wilt verdienen op internet met affiliate marketing dan zul je er echt wel wat voor moeten doen, het geld komt namelijk niet vanzelf binnen rollen. Dus wil je snel geld verdienen en er eigenlijk niet al te veel voor doen klik dan nu alstublieft weg dan is dit artikel niets voor jou.

Wil je er wel alles voor doen en op den duur leven van jouw online business lees dan hieronder verder en zet met behulp van het onderstaande affiliate marketing stappenplan snel jouw eerste affiliate website online.

Affiliate Marketing Stappenplan.

Als je wilt starten als affiliate en online geld wilt verdienen dan zul je moeten beginnen bij het begin. Maar waar moet je beginnen? In het onderstaande affiliate marketing stappenplan zal ik je zo goed mogelijk uitleggen welke stappen je moet nemen, om eenvoudig een succesvolle affiliate website te bouwen.

Door het volgen van het affiliate marketing stappenplan, begin je bij het begin en zul je niets vergeten wat echt belangrijk is. Als je het affiliate marketing stappenplan heb gevolgd zul je zien dat een affiliate marketing website online zetten echt niet moeilijk is.

Stap 1. Zoek een product.

Als eerste zul je een product moeten zoeken, dat je wilt gaan promoten, kies wel een product in een markt waar je wat vanaf weet, je zult namelijk heel wat artikelen moeten gaan schrijven. Als je echter een product kiest uit een markt waar je helemaal niets vanaf weet, dan zul je voor elk artikel dat je gaat schrijven eerst uren research moeten doen voordat je een goed artikel kunt schrijven.

Maar kies je een product waar je wel wat van weet dan zul je ook weten met wat voor vragen mensen zitten en zul je hier heel eenvoudig antwoord op kunnen geven. Dit maakt het schrijven van artikelen een stuk makkelijker, en dus zal ook de research een stuk minder zijn.

Waar vind je een affiliate product?

affiliate marketing stappenplanOm producten te vinden zul je, je eerst in moeten schrijven bij een affiliate netwerk of bij een affiliate programma van een bedrijf. Bij een affiliate netwerk zijn verschillende bedrijven aangesloten, zodat je volop keuze hebt uit producten. Kies je ervoor om je aan te melden bij een affiliate programma van b.v. Bol.com dan kun je kiezen uit alle producten die ze verkopen.

Er zijn meerdere Nederlandse affiliate netwerken waar je, je in kunt schrijven zoals b.v.:

Bij Paypro vind je alleen E-boeken en Trainingen/cursussen, bij de andere netwerken kun je van alles en nog wat vinden, als je een tijdje zoekt, vind je altijd wel een product dat je aanspreekt en kunt gaan promoten.

Als je begint met affiliate marketing dan raad ik je aan om te beginnen met Paypro of TradeTracker om de eenvoudige reden dat deze netwerken het makkelijkste zijn in het vinden van een product. Maar het staat je natuurlijk vrij om je in te schrijven bij elke netwerk dat je wilt, of bij alle netwerken als je heel veel keuze wilt.

Als je een product hebt gekozen dat je aanspreekt en waarover je genoeg weet om over te schrijven ga dan verder naar stap 2.

Stap 2. Registreer een domeinnaam en hosting.

Als je een product hebt gekozen dan is het de bedoeling dat je deze gaat promoten op een website. Nu kun je ervoor kiezen om een gratis website te maken bij b.v. JIMDO of Jouwweb.nl. Maar ik raad dit niet aan, je kunt hier namelijk niet alles naar jouw wens aanpassen zoals b.v. een thema van jouw keuze of een plugin installeren.

Registreer daarom zelf een domeinnaam en zorg voor hosting dit hoeft echt niet duur te zijn, bij VERSIO heb je b.v. al een domeinnaam en hosting voor ongeveer € 10 per jaar. En je kunt alles zo aanpassen zoals je zelf wenst en alle plugins installeren die je nodig bent voor affiliate marketing.

Wat voor domeinnaam moet je registreren?

Als eerste moet jouw domeinnaam betrekking hebben op jouw product, een paar jaar geleden was het zo dat de productnaam in de domeinnaam moest voorkomen, maar dat is nu niet meer zo. Als jouw domeinnaam laat zien waar jouw website overgaat dan is het goed, zorg wel dat de domeinnaam niet te lang is.

Promoot je een b.v. een product over afvallen, registreer dan geen naam als b.v. “hoekaniksnelafvallen.nl” of “ikwilsnelafvallen.nl” deze domeinen zijn trouwens al bezet, maar je snapt waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

Maar ga voor een domeinnaam als “fitworden.nl” of “fitplek.nl” (deze domeinnamen zijn trouwens ook al bezet 🙂 ). Kies dus een domeinnaam die zo kort mogelijk is maar die wel de lading dekt, zodat men kan zien waar jouw website over gaat.

Gebruik overigens NOOIT streepjes, dus geen fit-worden of fit-plek dit is SEO technisch niet aan te raden. Waar je ook op moet letten is dat je alleen een .NL of .COM domeinnaam registreert dit heeft ook te maken met de vindbaarheid in Google.

Stap 3. Installeer WordPress en Plugins.

Als je een domeinnaam en hosting hebt geregeld dan is het tijd voor de volgende stap. Je gaat een blog op je domein zetten zodat je in blog berichten jouw affiliate product  kunt promoten. Hiervoor moet je WordPress installeren, dit kan als je bij VERSIO je domeinnaam en hosting hebt geregeld via DirectAdmin.

Login op DirectAdmin en klik op de domeinnaam die je als het goed is ziet staan, scroll naar helemaal naar beneden, je ziet hier bij scripts WordPress staan klik hierop en installeer WordPress (dit wijst allemaal vanzelf).

Als dit is gelukt kies dan een WordPress Thema, dit kan gratis of betaald, als je net begint raad ik aan te kiezen voor de gratis thema’s.  Kies er één die niet te veel poespas heeft, dus geen video’s of sliders op de pagina. Iconic One of Sparkling zijn prima of kies gewoon voor het standaard thema die automatisch wordt geïnstalleerd deze zijn ook prima, ik gebruik deze zelf ook op enkele affiliate websites.

affiliate marketing stappenplan

Welke Plugins moet je echt installeren?

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd moet je vervolgens nog enkele plugins installeren. De belangrijkste twee zijn Yoast SEO en Google Analytics for WordPress by MonsterInsights. De Yoast SEO plugin helpt je om jouw artikelen SEO vriendelijk te maken en met de Google Analytics plugin kun je jouw website eenvoudig koppelen met Google Analytics

In principe hoef je verder geen plugins te installeren maar misschien denk je hier anders over en wil je toch nog een paar plugins proberen. Ik raad je echter wel aan om niet te veel onnodige plugins te installeren, want te veel plugins maakt jouw website trager en dat is niet goed voor de positie in Google.

Stap 4. Zorg voor content.

Oké je bent nu zover dat je content kunt gaan plaatsen op je WordPress website. Als eerste raad ik je aan om een Home pagina te maken, beschrijf hierop wat jou affiliate product is en wat de voordelen zijn als men dit product aanschaft. Zorg er wel voor dat de pagina niet te kort wordt, aangeraden wordt minimaal 600 woorden, maar ik hou tegenwoordig minimaal 1000 woorden aan.

Schijf vervolgens een paar berichten hou hier ook minimaal 1000 woorden aan, let er verder ook op dat je waarde biedt met jouw content. Zomaar een verhaaltje in elkaar zetten is geen optie. Kijk met wat voor vragen mensen zitten die belang hebben bij jouw affiliate product en beantwoord deze vragen in jou blog berichten.

Plaats aan het einde van elk blog bericht jouw affiliate link, zodat mensen het product via jouw website kunnen kopen en jij dus commissie krijgt. Dit kan gewoon een tekst link zijn, maar een Call to Action button werkt beter.

Hoewel jouw website nu staat betekend dit niet dat je er verder niets meer aan hoeft te doen. Je zult nog veel meer blog berichten moeten gaan schrijven, schrijf minstens 1 keer per week een blog bericht en hou dit ook vol. Des te meer content er op jouw website staat des te beter jouw website wordt gevonden in Google.

LET OP: Kopieer NOOIT berichten van ander websites, Google zal dit altijd zien en zal jouw website op een onvindbare positie plaatsen.

Stap 5. Bouw een e-maillijst op.

In principe heb je al een werkende affiliate marketing website met de stappen die hierboven beschreven zijn, maar als je een e-maillijst kunt opbouwen dan zal je website nog meer geld opleveren.

Als je gratis bezoekers krijgt uit Google dan zijn deze bezoekers als ze jouw website weg klikken meestal ook echt weg. Als ze jouw affiliate product dan niet hebben gekocht dan zul je aan hun nooit meer geld verdienen.

Maar hebt je een optin box op jouw website staan waar zij hun e-mail adres hebben ingevuld dan kun je achteraf altijd nog een e-mail sturen met daarin een aanbieding om het affiliate product te kopen.

E-maillijst provider.

Natuurlijk ga je deze e-mails niet handmatig verzamelen, dat is niet de bedoeling van affiliate marketing je bent hiervoor een e-maillijst provider nodig. Er zijn verschillende mailproviders waar je ,je kunt inschrijven te weten:

Al deze providers bieden de mogelijkheid om een e-mail campagne op te zetten, zodat diegene die hun e-mailadres hebben achter gelaten automatisch enkele e-mails krijgen met daarin weer jouw affiliate link. Als ze hierdoor alsnog besluiten om jouw affiliate product te kopen dan krijg jij gewoon commissie.

Inschrijfformulier op je website plaatsen.

Natuurlijk moeten ze nog wel hun e-mailadres op jouw website in kunnen vullen, dit kun je doen door een inschrijfformulier op jouw website te plaatsen. Hiervoor krijg je een code van jouw e-maillijst provider als je een campagne hebt aangemaakt.

Plaats deze code ergens op jouw website, dit kan in het midden of onderaan een bericht of in de Widgets van jouw website. Ook zijn er plugins die je kunt installeren die het inschrijfformulier laten zien als de bezoeker op de website komt of wil deze verlaten.

Giveaway.

Bezoekers van jouw website zullen niet zomaar hun e-mailadres achter laten, je zult er iets voor terug moeten geven (giveaway). Denk hierbij b.v. aan een e-boekje met tips o.i.d. Bezoekers zullen dan veel sneller hun e-mail achter laten zodat jij hun enkele e-mails kunt sturen met jouw affiliate link erin.

Hulp bij het opzetten van een affiliate business.

Als je bovenstaande affiliate marketing stappenplan volgt dan zou je in principe eenvoudig een affiliate marketing business op kunnen bouwen, maar je zult wel het een en ander nog zelf uit moeten zoeken. Heb je hier geen zin in of wil je het sneller en eenvoudiger kijk dan eens op de website van de Affiliate Marketing Revolutie.

Op deze website laat Jacko Meijaard je zien hoe je een goed werkende affiliate website opzet, die zeker weten geld voor jou gaat verdienen. Jacko laat je stap voor stap zien hoe je de website moet bouwen, het enige wat jij hoeft te doen is simpelweg alles kopiëren wat hij doet.

Je zult zien dat je binnen de kortste keren een goed werkende affiliate website hebt die ook nog eens geld voor jou verdiend.

Laptop Lifestyle

Jacko heeft een fysiek boek geschreven de Laptop Lifestyle. Hierin is te lezen hoe hij is begonnen en hoe hij een succesvolle internet ondernemer is geworden. Ook worden er verschillende casestudies besproken over succesvolle websites.

Wil je in bezit komen van dit GRATIS boek klik dan hier >>>

Online Geld Verdienen

Wil je ook online geld verdienen met Affiliate Marketing en ben je op zoek naar meer informatie? Schrijf je dan nu in voor de Affiliate Marketing Revolutie en ontdek hoe ook jij een leuk online inkomen per maand kunt gaan verdienen met affiliate marketing

Ja Ik Wil Meer Informatie

Heel veel succes!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *