Wat is een affiliate programma?

Misschien denk je dat een affiliate programma hetzelfde is dan een affiliate netwerk, maar dat is niet het geval. Hoewel je via een affiliate programma wel producten kunt promoten is het toch heel iets anders dan een affiliate netwerk.

Bij een affiliate netwerk vind je heel veel adverteerders waar voor je producten kunt gaan promoten. Voorbeelden hiervan zijn b.v. TradeTracker en Paypro.

Een affiliate programma vind je uitsluiten bij één enkel bedrijf zo hebben b.v. Wehkamp een Bol.com een eigen affiliate programma. Wehkamp noemt het gewoon affiliate programma, bij Bol.com noemt men het partner programma, maar het is beide hetzelfde. Als je bent aangemeld kunt je producten gaan promoten die in hun webshop staan.

Als je met succes een product promoot krijg je net als bij een affiliate netwerk commissie bijgeschreven op je rekening, hoe hoog de commissie is hangt af van het soort product dat je promoot.

Een affiliate programma is dus eigenlijk hetzelfde als een affilliate netwerk, behalve dat het van één enkel bedrijf is.