Hoger in Google – 9 tips om hoger in Google te scoren

Natuurlijk wil je hoog in Google komen als je een website hebt gemaakt, maar hoe kom je daar? Met zoekmachine optimalisatie kom je hoger in de zoekmachines, wat dit is en hoe je het op de juiste manier toepast lees je op deze pagina.

hoger in GoogleAls je een website hebt dan wil je ook gevonden worden en bezoekers op je website krijgen. Daarvoor is het noodzakelijk dat jouw website hoog in de zoekmachines komt te staan. Want bezoekers die rechtstreeks op jouw website komen zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Door de juiste zoekmachine optimalisatie (SEO) toe te passen zal jouw website hoger in de zoekmachines komen.

Als je al een website hebt dan weet je ongetwijfeld dat op de eerste pagina in Google komen erg belangrijk is. Sommige “SEO specialisten” doen soms net of het heel erg moeilijk is om hoog in de zoekmachines te komen. Maar het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn, als je, je aan onderstaande tips houdt dan kan ook jouw website op de eerste pagina van Google terecht komen. En met een beetje extra aandacht zijn zelfs de eerste 3 posities makkelijk haalbaar.

Hoger in Google door Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie ook wel SEO genoemd is eigenlijk niets meer dan, jouw website zo aan te passen dat de zoekrobots van de zoekmachines de website beoordelen als belangrijke website. Als je dit lukt dan zal jouw website hoger in de zoekresultaten geplaatst worden, met een beetje geluk zelfs op de eerste pagina. En als je zoekmachine optimalisatie echt goed hebt toegepast is zelfs positie 1, 2 of 3 makkelijk haalbaar.

Hoog in Google komen is heel belangrijk want hoog in de zoekresultaten betekent namelijk meer bezoekers. Natuurlijk kun je ook veel bezoekers krijgen door te adverteren, maar hoog in de zoekresultaten van Google staan betekend dat de bezoekers GRATIS komen. Het duurt misschien wat langer maar je hoeft er ook niets voor te betalen. En als je zoekmachine optimalisatie goed toepast, blijf je ook hoog in de zoekresultaten staan.

Om hoog in Google te komen zul je dus zoekmachine optimalisatie moeten toepassen met onderstaande 9 tips komt jouw websites hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines. Pas ze dus toe en krijg meer bezoekers op jouw website en meer bezoeker betekent meer verdiensten.

WordPress.

Voordat ik je de tips geef, eerst even een belangrijk puntje, installeer WordPress, gebruik je deze niet dan loop je direct al achter op je concurrenten. Met WordPress bouw je namelijk heel simpel een website en ruim 50% van de websites draait op WordPress.

WordPress is makkelijk stabiel en wat het belangrijkste is GRATIS, ook kun je onbeperkt plugins installeren wat je weer helpt bij zoekmachine optimalisatie. Dus installeer WordPress als je hoog in de zoekresultaten wilt komen.

Permalinks.

zoekmachine optimalisatieHet eerste wat je moet doen als je WordPress hebt geïnstalleerd is de permalinks wijzigen. Ga hiervoor in het linker menu naar instellingen dan naar permalinks. Deze staat nu waarschijnlijk nog op standaard, maar als je nu een nieuwe pagina of een nieuw bericht maakt, ziet deze eruit als het bovenste voorbeeld op de afbeelding hiernaast.

Dit wil je niet, je wilt dat een nieuw bericht de naam van het bericht krijgt, zoals op het voorbeeld hiernaast, bij de pijl. Vink dus berichtnaam aan en daarna wijzigingen opslaan onderaan de pagina en klaar is kees.

Yoast SEO.

zoekmachine optimalisatieInstalleer de Yoast SEO Plugin, deze plugin helpt je bij het optimaliseren van je content. Ga naar plugins in het linkermenu dan nieuwe plugin. In het zoekvenster tik je Yoast SEO, je ziet er dan de afbeelding die je hiernaast ziet tussen staan.

Klik op “nu installeren”, als dit klaar is klik je op activeren en de Yoast SEO plugin is geïnstalleerd. Vanaf nu helpt deze plugin je bij het optimaliseren van je teksten.

Ik ga nu niet dieper in op hoe Yoast SEO werkt, maar als je wilt weten hoe het precies werkt, Google dan op Yoast SEO en je vindt voldoende informatie over hoe alles werkt en hoe je deze plugin moet gebruiken.

Gebruik H1, H2 en H3 tags.

Net als bij een boek die hoofdstukken en paragrafen heeft, heeft een webpagina koppen en sub koppen. Deze worden gemaakt door gebruik van kopteksten H1, H2, H3 enz. Plaats in deze kopteksten jouw zoekterm, als je WordPress gebruikt is het niet nodig om de H1 tag te gebruiken, dit is namelijk de titel van het artikel, dus plaats hier ook de zoekterm in, hel liefst zo ver mogelijk vooraan. De H1 tag mag maar 1 keer gebruikt worden, dus gebruik verder in de tekst geen H1 tag meer.

Wel mag je meerdere keren H2, H3 enz  gebruiken, de H2 is de kop, H3 is de sub kop, H4 is de sub-sub kop en zo verder. Plaats minimaal 1 keer jouw zoekterm in een H2 tag en minimaal 1 keer in een H3 tag, vaker mag wel maar is niet nodig. Het lijkt trouwens ook niet mooi als je in elke kop dezelfde zoekterm ziet staan. Ik zelf gebruik maar 1 keer dezelfde zoekterm in een (sub)kop.

Plaats geoptimaliseerde afbeeldingen.

Plaats in alle berichten en pagina’s goed geoptimaliseerde afbeeldingen. Maar hoe optimaliseer je een afbeelding voor een artikel? Als eerste moet je de afbeelding verkleinen voordat je deze upload naar jouw website. Maak de afbeelding net zo groot als dat je hem op de website wilt hebben, dus geen afbeelding van 1000 x 400 pixels als hij op de website getoond wordt in 250 x 100 pixels. Sla de afbeelding dus op in het juiste formaat

zoekmachine optimalisatieVerder moet je de bestandsnaam van de afbeelding veranderen in de zoekterm van het artikel. Bijvoorbeeld de bestandsnaam is “afbeelding02.jpg” verander deze dan in “zoekterm.jpg”. Zo heb je de zoekterm al meteen in de afbeelding staan.

Nu kun je de afbeelding uploaden naar de website, vervolgens vul je bij titel de zoekterm in net als bij alt-tekst. Ook bij omschrijving moet de zoekterm komen te staan, geef een omschrijving van wat op de afbeelding te zien is met daarin de zoekterm.

Op deze manier heb je de afbeeldingen op jouw website goed geoptimaliseerd en zal dit ten goede komen aan de vindbaarheid van de website.

Plaats op regelmatige basis content.

Zoekmachine optimalisatieWil je goed scoren in de zoekmachines dan is het noodzakelijk dat je op regelmatige basis content plaatst. En op regelmatige basis bedoel ik 1 of 2 keer per week, in ieder geval de eerste maanden. Plaats de eerste 3 maand elke week 2 artikelen zodat je de website mooi vult.

Stop hier niet mee, als je het moeilijk vindt om 2 artikelen per week te schrijven dan kun je na 3 maanden er voor kiezen om 1 artikel per week te plaatsen. Maar beter blijft 2 artikelen.

Betekend dit nu dat je elke week bezig moet zijn met je website? Nee je kunt ook artikelen inplannen, ga als je tijd hebt artikelen schrijven en plan deze in, zodat er elke week 2 artikelen worden geplaatst. Je kunt dus in 1 week elke dag een artikel schrijven, als je deze inplant heb je voor meerdere weken artikelen.

Gebruik interne links.

Links naar jouw website (backlink) zijn goed voor zoekmachine optimalisatie, maar ga je hier niet zelf mee bezig houden. Krijg je een backlink dan is dat mooi, maar ga niet zelf backlinks plaatsen dit kan namelijk ook een tegenovergesteld effect hebben.

Wat je wel moet doen en wat ook zeer goed is voor zoekmachine optimalisatie is interne links plaatsen. Een interne link is een link op een webpagina die verwijst naar een andere webpagina op dezelfde website. Een voorbeeld van een interne link is deze over wat SEO is. Als je op deze link klikt dan ga je naar een pagina op deze website waar uitleg wordt gegeven over SEO.

Interne links zijn belangrijk maar stop niet het hele artikel vol hiermee, ikzelf plaats nooit meer dan 3 interne links in een artikel. Je kunt dit handmatig doen maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een plugin te installeren, er zijn meerdere gratis plugin te vinden voor WordPress.

Meld jouw website aan bij Google Webmaster tools.

Meld de website aan bij Google webmaster tools, als jouw website is aangemeld dan zal Google eerder weten dat jouw website bestaat. Ook kan Google je vertellen of er fouten op je website staan zodat je bijvoorbeeld 404 meldingen kunt verhelpen.

Verder kun je ook veel statistieken vinden in Google webmaster tools, zodat je inzicht krijgt in hoe Google jouw website ziet en hoe en op welke zoekwoorden deze gevonden wordt.

Stuur Google een sitemap.

hoger in GoogleAls je, jouw website hebt aangemeld bij Google Webmaster tools dan kun je ook eenvoudig een sitemap van jouw website sturen naar Google. Een sitemap is eigenlijk een blauwdruk van jouw website, waarin alle berichten en pagina’s staan, door deze naar Google te sturen ziet deze elke wijziging en neemt deze dan sneller mee in de zoekresultaten.

Je hoeft natuurlijk niet zelf een sitemap te maken hier zijn verschillende plugins voor en als je de Yoast SEO plugin hebt geïnstalleerd dan ben je al klaar want deze maakt ook automatisch een sitemap. Maar je kunt er ook voor kiezen om een andere plugin te installeren voor een sitemap. Zet dan wel even de sitemap functie in de Yoast plugin uit.

Een sitemap versturen via Webmaster Tools doe je als volgt:

 • Ga maar de website in Webmaster tools.
 • Klik in het linker menu op crawlen.
 • Vervolgens op sitemaps.
 • Vul je sitemap adres in bij sitemap toevoegen/testen aan de rechterkant.
 • Klik op sitemap verzenden.

Zorg voor een snelle website.

Als je een trage website hebt waarop je alle bovenstaande tips op hebt toegepast, dan is de kans nog groot dat deze niet op de eerste pagina van Google staat. Snelheid is namelijk het belangrijkste van alles, maak je website dus super snel, niet alleen Google zal dit waarderen maar ook de bezoekers zullen langer op de website blijven. Bij een trage website zijn de bezoekers meestal al weer weg voordat de website geladen is, wat je dus inkomen kost.

Maar hoe maak je een website super snel?

 • Zorg voor goede hosting, niet elke hosting provider is even snel Neostrada en Versio zijn goede hosting partijen
 • Upload geen video’s op je hosting wil je video’s op je website host deze dan op een video dienst zoals Youtube of Vimeo
 • Installeer een caching plugin, deze zorgt ervoor dat er altijd een goede versie van jouw website klaar staat voor jouw bezoekers. Dit maakt de laadtijd van de website stukken sneller. Een goede caching plugin is “W3 Total Cache“.
 • Houd de afbeeldingen op de website zo klein mogelijk, natuurlijk heb je de afbeeldingen al geoptimaliseerd. Maar het kan nog wel beter, installeer de plugin “Smush.it“. Deze kijkt automatisch of de afbeeldingen op jouw website qua bestandsgrootte nog beter geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Het klinkt misschien wel logisch maar verwijder alles wat je toch niet gebruikt. Dus verwijder plugins die je niet gebruikt, of uit hebt staan, maar ook afbeeldingen die je in het verleden wel hebt gebruikt maar die je nu hebt vervangen door een andere afbeelding. Gewoon verwijderen, het maakt je website alleen maar trager.

Met bovenstaande tips zul je, jouw website een stuk hoger in de zoekmachines laten ranken. Wat het bezoekersaantal zeker ten goede zal komen, meer bezoekers betekend over het algemeen ook meer inkomsten. Je zult begrijpen dat het dus heel belangrijk is dat je goede zoekmachine optimalisatie toepast op jouw websites, als je tenminste meer bezoekers op jouw website wilt hebben.

Affiliate Marketing revolutie.

Wil je graag hulp bij het optimaliseren van jouw website of begin je van nul af met een nieuwe website? Neem dan eens een kijkje op de website van de Affiliate marketing revolutie(AMR). Met de AMR leer je hoe je:

 • Een snelle en goede website bouwt.
 • WordPress op de juiste manier aanpast.
 • De juiste plugins installeert.
 • Goede onderwerpen voor je content vindt.
 • Afbeeldingen goed optimaliseert.
 • Je website en sitemap aanmeld bij Webmaster tools.
 • Je website zo snel mogelijk maakt.

Ook biedt de Affiliate Marketing revolutie je een WordPress Thema het Marketheme die speciaal is ontworpen voor affiliate marketing. Met dit WordPress thema heb je alles in huis wat je nodig hebt om online geld te verdienen, en is ook nog eens goed geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Hoog scoren in Google

Wil je dat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google terecht komt?
En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken?
Met de Affiliate Marketing Revolutie komt jouw website hoog in de Zoekresultaten.
En leer je hoe je online geld kunt verdienen met jouw website

Ja Ik Wil Meer Informatie