Verdienmodellen – 7 manieren om geld te verdienen op internet

Verdienmodellen voor online geld verdienen zijn er genoeg, maar niet elk verdienmodel is geschikt voor iedereen. Wil je weten welk verdienmodel het beste bij je past, lees dan hieronder wat elk verdienmodel inhoud en maak je keuze.

verdienmodellenOnline geld verdienen kan op meerdere manieren, er zijn dus verschillende verdienmodellen waaruit je een keuze kunt maken. Maar niet elk verdienmodel is geschikt voor iedereen, het moet natuurlijk wel bij je passen. Starten met een verdienmodel die niet bij je past dan zal waarschijnlijk geen of weinig geld opleveren. Of je stopt ermee voordat je enig resultaat behaald hebt.

Welke verdienmodellen zijn er?

Ben je nieuwsgierig welke verdienmodellen er zijn, lees dan hieronder verder. Ik heb de 7 populairste verdienmodellen op een rij gezet, zodat je kunt zien wat het inhoud en je een keuze kunt maken welk van de verdienmodellen het best bij je past.

Ga niet meteen met alle verdienmodellen aan de slag, maar kijk welke je het meest aanspreekt, verdiep je hierin en probeer hiermee geld te verdienen. Als het helemaal niet lukt of wanneer je erachter komt dat het verdienmodel toch niets voor jouw is, kies dan een ander verdienmodel.

Geld verdienen met Spaarprogramma’s.

Het eerste waar de meesten mee beginnen als ze geld willen verdienen op internet is zich inschrijven bij een spaarprogramma. Als je, je hebt ingeschreven bij een spaarprogramma kun je geld verdienen met:

 • het lezen van e-mails
 • klikken op banners
 • invullen van enquêtes
 • meedoen aan onderzoeken
 • het spelen van spelletjes

Lid worden van een spaarprogramma is de makkelijkste manier om online geld te verdienen en het leukste is het kost je niks. Het levert je alleen maar geld.

Hoe werkt het?

Als je, je inschrijft bij een spaarprogramma dan krijg je direct al een inschrijfbonus, de hoogte van de inschrijfbonus verschilt nogal, het kan variëren van €1,00 tot wel €7,50. Vervolgens krijgt je dagelijks enkele e-mails, door op een bepaalde link in deze e-mails te klikken wordt je doorgestuurd naar de website van een adverteerder, voor dit klikken krijg je betaald. Het bedrag dat je verdient met het klikken varieert van 0,5 euro cent tot 2 euro cent.

verdienmodellenNaast het lezen van e-mails kun je ook geld verdienen door op banners te klikken, die op de website van het spaarprogramma staan, ook hier krijg je weer een klein bedrag voor.

Ook zijn er spaarprogramma’s waar je geld kunt verdienen door spelletjes te spelen, enquêtes in te vullen, andere leden te werven, of te shoppen via een link op de website. Als je een bepaald bedrag bij elkaar hebt gespaard (meestal rond de €10,00) dan kun je een uitbetaling aanvragen.

Met 1 spaarprogramma zul je niet al te veel verdienen per maand, maar als je, je inschrijft bij een stuk of 10 spaarprogramma’s dan kan het toch een mooi bedragje per maand opleveren. Al moet je niet rekenen dat je er van kunt gaan leven.

Zelf ben ik momenteel helemaal gestopt met spaarprogramma’s omdat ik andere verdienmodellen wilde uitproberen, maar ik heb wel met de uitbetalingen van de spaarprogramma’s mijn eerste domeinnamen + hosting betaald.

Wat kost het?

Het kost echt helemaal niets, Je kunt je GRATIS aanmelden en krijgt dan elke dag de e-mails toegestuurd, je zult wel elke dag deze e-mails moeten lezen en op de link klikken. Want als je, je aanmeld bij meerdere programma’s dan krijg je nogal wat e-mails binnen, kijk je hier een paar dagen niet naar om dan wordt het je misschien te veel. En het kan ook zijn dat de link na een paar dagen niet meer werkt en je dus niets betaald krijgt. Dus gewoon elke dat je e-mails afwerken is het beste.

Geld verdienen met Google Adsense.

Een ander verdienmodel is online geld verdienen met Google Adsense. Google Adsense zijn kleine advertenties die je vast wel eens bent tegengekomen op door jou bezochte websites. Je hebt hiervoor dus wel een website nodig. Je kunt jouw website aanmelden bij Google Adsense, wel moet deze website goedgekeurd worden. Maar als je een goede website hebt met veel content dan zal dit geen probleem opleveren.

verdienmodellenGeld verdienen met Google Adsense is nadat je website is goedgekeurd heel eenvoudig. Je plaatst enkele codes op jouw website en advertentie blokken, zoals je hiernaast ziet, worden op jouw website getoond, je krijgt betaald als er op een advertentie geklikt wordt. Je zult echter wel genoeg bezoekers op jouw website moeten hebben voordat je er een goed mee kunt verdienen.

Een kleine 100 bezoekers per dag zul je wel nodig zijn om er een leuk inkomen aan over te houden. LET OP: Ga niet zelf op de advertenties klikken, Google zal dit te aller tijden zien en jouw account zal geblokt worden en het inmiddels verdiende is dan ook weg.

Youtube.

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, advertenties in Youtube video’s, ook dit zijn Google Adsense. Je kunt dus ook jouw Youtube video’s koppelen aan je Google Adsense account en hier geld mee verdienen. Natuurlijk heb je ook hier net als bij Adsense advertentie blokken op jouw websites, voldoende bezoekers nodig, maar met Youtube video’s gaat bezoekers krijgen net even wat makkelijker dan met een website.

Ook hier zijn weer enkele punten waar je op moet letten, natuurlijk geld ook hier weer NIET op de advertenties klikken van jouw eigen video’s. En je moet geen video’s plaatsen waar auteursrechten op rusten. Dus maak zelf video’s of haal ze uit het publieke domein, maar plaats geen video’s van anderen, als je het auteursrecht schend, wordt jouw Youtube kanaal geblokkeerd of verwijderd.

Geld verdienen als Affiliate.

Wil je echt serieus geld verdienen op internet kies dan voor affiliate marketing. Als affiliate van een product kun je genoeg geld verdienen om van te leven (en meer).  Als affiliate promoot je een product van iemand anders, je krijgt bij verkoop een percentage van de verkoopsprijs, dit kan oplopen tot wel 50% van de verkoopsprijs.

Het voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen product hoeft te hebben, geen opslag voor de producten en je hoeft zelf niets te versturen. Dit doet allemaal de product eigenaar, en je hoeft je ook niet bezig te houden met vragen of problemen van klanten.

Je promoot dit affiliate product het beste op een eigen website, waar je een affiliate link plaatst in artikelen op jouw blogpagina. Ook kun je advertenties plaatsen op b.v. Facebook en hierin een affiliate link plaatsen, maar dit is zeker niet zo effectief als op een eigen website.

Je vindt affiliate producten op zogenaamde affiliate netwerken waarbij je, je gratis kunt aanmelden. De affiliate netwerken zorgen ervoor dat de producten die door jou affiliate link verkocht worden bijgeschreven worden op jouw online account, en dat je keurig uitbetaald word.

Wil je meer weten over affiliate marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen dan is de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) misschien wel wat voor jou. De AMR is een training/cursus die je stap voor stap laat zien hoe je een affiliate website opzet, waar je affiliate producten vindt en hoe je geld verdient als affiliate.

Wil je meer weten over de Affiliate Marketing Revolutie klik dan hier om direct naar de website te gaan en je GRATIS in te schrijven.

domeinnaam registreren

Geld verdienen met Dropshipping

Maar er zijn nog meer verdienmodellen, zo kun je ook geld verdienen met dropshipping. Hierbij verkoop je producten, maar koopt deze pas in wanneer je een product verkocht hebt.

Het werkt als volgt:

 1. Je biedt een product te koop aan.
 2. Een klant koopt een product bij jou.
 3. De klant betaald het verschuldigde bedrag aan jou.
 4. Jij koop het product goedkoper in bij jouw dropshipping leverancier .
 5. De dropshipping leverancier verstuurd het product naar jouw klant.

Om geld te verdienen met dropshipping moet je natuurlijk een product aanbieden, dit kun je doen via een webshop. Maar je kunt er ook voor kiezen om producten aan te bieden via Marktplaats of andere Marktplaatsachtige websites.

verdienmodellen dropshippingAls je goedkoop wilt beginnen dan is verkopen via Marktplaats de beste oplossing. Je hoeft hiervoor namelijk niet eerst te investeren in een website en het opzetten van een webshop. Kiest gewoon een product, zet deze op Marktplaats en verkoopt deze voor een hoger bedrag dan dat het product jou kost. Je laat de klant eerst jou betalen en vervolgens koop je het product, voor een lagere prijs, bij jouw dropshipping leverancier. Deze stuurt vervolgens het product naar jouw klant. Je ziet het levert je geld op en het heeft je niets gekost.

Maar hoe vind je een goede dropshipping leverancier? Je kunt natuurlijk gaan zoeken in Google maar je zult waarschijnlijk niet echt veel vinden, tenminste geen betrouwbare leveranciers.

Als je echt interesse hebt in geld verdienen met dropshipping kijk dan op deze website. Hier wordt goed uitgelegd wat dropshipping is en hoe je goede en betrouwbare leveranciers vindt.

Geld verdienen met Beleggen.

Ook kun je online geld verdienen met beleggen, alleen zul je dan wel iets van beleggen moeten afweten. Er zo blind instappen is een foute keuze, dit kost je gegarandeerd geld. Maar als je weet wat beleggen inhoud dan kun je hier serieus veel geld mee verdienen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om in te beleggen zoals:

 • Belegen in aandelen: Met beleggen in aandelen koop je één of meerdere aandelen van een bedrijf, om deze na een bepaalde tijd weer met winst te verkopen
 • Beleggen in obligaties: Dit zijn leningen aan een bedrijf of de overheid, je krijgt hiervoor een vaste rente. Even snel geld hiermee verdienen zal niet lukken aangezien obligaties meestal voor enkele jaren worden uitgegeven.
 • Beleggen in cryptocurrency: Betrekkelijk nieuw is het beleggen in cryptocurrency of digitale munten zoals Bitcoin. Ik raad je trouwens niet aan om momenteel nog in bitcoin te investeren, als je hier nu nog geld mee wilt verdienen zul je behoorlijk moeten investeren. Maar er zijn nog andere digitale munten waar je in kun investeren zoals: Litecoin, Ethereum, Gulden en nog heel veel meer.

Als je Geld wilt verdienen met beleggen verdiep je hier dan goed in, je kunt snel veel geld verdienen met beleggen, maar je kunt sneller heel veel geld verliezen als je niet weet wat je doet.

Wil je geld verdienen met beleggen kijk dan op deze website, hier wordt goed uitgelegd wat beleggen is en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

verdienmodellen beleggen

Geld verdienen met je eigen product.

Natuurlijk kun je ook geld verdienen met je eigen product, of dit nu een ebook, een training of een dienst is. Misschien heb je al een product dan kun je deze direct aanbieden op een website, via Marktplaats of via Social Media.

Heb je nog geen eigen product dan kun je deze maken, zo kunt je een ebook schrijven over een onderwerp waar je veel vanaf weet. Een training samenstellen waarbij je mensen leert hoe je b.v. snel enkele kilo’s kunt afvallen of hoe je online geld kunt verdienen.

Het beste is om deze te verkopen via een website, ook kun je er voor kiezen om affiliates te werven zodat je meer verkopen zult realiseren. Zorg wel dat je eigen product zijn geld waard is, maak geen flut product, want dan kun je er op wachten dat de klanten hun geld terug gaan vragen.

Geld verdienen met klusjes doen.

Als laatste van de verdienmodellen wil je je nog deze tip mee geven, als je niets ziet in de andere verdienmodellen dan kun je altijd nog klusjes voor anderen doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan teksten schrijven, logo’s ontwerpen of teksten vertalen.

Je kunt je aanbieden voor klusjes op bijvoorbeeld Marktplaats, maar er zijn ook websites waar je, je aan kunt bieden of waar opdrachten worden gegeven zoals sitedeals.nl meld je gratis aan op deze website en bied je diensten aan.

Je ziet dus als je geld wilt verdienen op internet dan zijn er dus meerdere verdienmodellen waaruit je kunt kiezen. Kies wel het verdienmodel dat het beste bij je past, het kost je dan minder energie dan dat je een verdienmodel kiest dat niet bij je past. En wat nog wel belangrijker is. Als je een verdienmodel kiest wat verder van jou af staat dan zul je minder snel slagen. Of misschien wel stoppen voordat je geld hebt verdiend.

Veel succes met geld verdienen op internet.

verdienmodellen

Starten met Affiliate Marketing

Wil je starten met Affiliate Marketing en kun je wel wat hulp gebruiken?
Dan is de Affiliate Marketing Revolutie een goede oplossing.
Wil je meer informatie klik dan op de button hieronder

Meer Informatie over de Affiliate Marketing Revolutie