Domeinnaam registreren | Bekijk deze info en ontdek de meest gemaakte fouten. Kom met deze tips niet voor onaangename verrassingen te staan.

Een goede domeinnaam registreren is heel erg belangrijk voor een succesvolle website. Wil je weten waar je allemaal op moet letten zodat je niet de fouten maakt die anderen al voor jou gemaakt hebben lees dan hieronder verder.

Domainnaam registrerenAls je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing dan heb je een eigen website nodig. Een domeinnaam registreren is dan de eerste stap die je moet zetten. Het is daarbij belangrijk dat je een goede domeinnaam kiest. Maar wat is een goede domeinnaam en waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een domeinnaam? In onderstaande artikel zal ik proberen om op al jouw vragen antwoord te geven dus lees snel verder.

Domeinnaam registreren.

Als je een goede domeinnaam registreren wilt voor een website dan zul je, je eerst moeten afvragen wat het doel van de website is. Is het een website voor jouw bedrijf of voor een vereniging  dan is de definitie van een goede domeinnaam natuurlijk heel anders dan een goede domeinnaam voor een affiliate website.

Een goede domeinnaam voor een bedrijf is natuurlijk “uwbedrijfsnaam.nl” deze is meestal nog wel vrij, voor een vereniging is ook het beste “uwverenigingsnaam.nl” deze kan nog wel eens bezet zijn. Omdat er meerdere verenigingen kunnen zijn met dezelfde naam, dit kun je meestal wel oplossen door de plaatsnaam erachter te zetten.

Wil je een domeinnaam registreren voor een affiliate website dan zul je toch even over enkele stappen na moeten denken voordat je een domeinnaam registreert waar je later spijt van krijgt. Je kunt natuurlijk altijd weer een nieuwe domeinnaam registreren, dit is niet echt duur, maar het is wel jammer van al het werk wat je erin gestoken hebt. Waar je op moet letten lees je hieronder.

Wat is een goede Domeinnaam?

Voordat je een domeinnaam kiest zul je natuurlijk eerst moeten weten wat je als affiliate wilt gaan promoten. Als je dit gedaan hebt dan is het pas zaak om een domeinnaam te kiezen. Vroeger wat het belangrijk om de naam van het product dat je promoot in de domeinnaam te hebben. Maar de tijden veranderen en dit is nu niet meer echt meer nodig.

Dat de naam van het product niet meer in de domeinnaam hoeft, is trouwens voor jou een goed teken want je zult zien dat de mooiste en/of beste domeinnamen al zijn vergeven.

Wat wel belangrijk is bij het kiezen van een goede domeinnaam is dat deze wel iets te maken heeft met het product dat je promoot. Bijvoorbeeld wanneer je een Iphone 6 gaat promoten zou een goede domeinnaam zijn “iphone6kopen.nl” deze is dus al vergeven, en die kun je dus niet meer registreren.

Je zult dus iets anders moeten bedenken bijvoorbeeld “goedeiphonekopen.nl” of “iphonehuis.nl” zijn goede domeinnamen, ze hebben te maken met wat je wilt promoten, het is duidelijk wat je promoot. En wat ook belangrijk is ze zijn lekker kort, let er op dat de domeinnaam niet te lang is, langer domeinnamen zijn namelijk moeilijk te onthouden.

.nl, .be of .com

domeinnaam registrerenAls je een domeinnaam registreert kies dan altijd voor een .nl of een .com domeinextensie of als je in België woont voor .be of .com. Er zijn andere extensies zoals .eu, .org, .shop, .net of .blog maar registreer deze niet, ook niet als de .nl of .com al bezet zijn. Het is namelijk veel moeilijker om met extenties anders dan .nl of .com hoog te schoren in de zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

Dus ga altijd voor de .nl, .be of .com zijn deze niet beschikbaar zoek dan nog even door naar een andere domeinnaam.

Geen streepjes.

Als een .nl of .com domeinnaam al bezet is, ga dan ook geen streepjes of koppelteken plaatsen in de domeinnaam. Voor Google zal dit niet veel uitmaken, maar ook domeinnamen met een streepje erin zijn moeilijk te onthouden. Voor terugkerende bezoekers die de domeinnaam rechtstreeks intypen is het moeilijk om het streepje plaatsen. Ze vergeten deze, en gaan alsnog naar de website van de concurrent, of zetten het op een verkeerde plaats en komen ook niet op jouw website terecht.

Vermijd cijfers is een domeinnaam.

Cijfers in een domeinnaam is niet erg als het om een bedrijfswebsite gaat, denk hierbij bijvoorbeeld aan “XS4All.nl” of “Active24.nl”. Maar vermijd cijfers in een domeinnaam van een affiliate website. Ook dit is weer verwarrend voor de bezoeker als deze het websiteadres direct intypt of zelfs bij het zoeken in Google kan dit leiden tot het vinden van een andere website.

domeinnaam registrerenNatuurlijk is het weer anders als je, zoals hierboven al eens als voorbeeld gebruikte, een iphone 6 promoot dan mag je natuurlijk wel een getal gebruiken.

Pas trouwens wel op met het gebruik van een 0(nul) dit kan nogal snel verward worden met de letter o. Let ook op schrijffouten in de domeinnaam, dit kan je makkelijk overkomen als je gaat kijken of een domeinnaam nog vrij is. Controleer dus voordat je de domeinnaam registreert of deze juist is geschreven.

Waar kun je een Domeinnaam registeren?

De websites waar je een domeinnaam kunt registreren is de laatste jaren enorm gegroeid er zijn honderden zo niet duizenden websites te vinden waar je een domeinnaam registreren kunt. Maar toch is het belangrijk om je even te verdiepen waar je jouw domeinnaam registreert.

Er is niet alleen een behoorlijk verschil in de prijs, maar ook zijn er websites die niet helemaal betrouwbaar zijn. Zo kan het voorkomen dat je, nadat je hebt gekeken of een domeinnaam nog vrij is, deze later opeens niet meer vrij is, maar deze wel kunt overnemen voor een veel hoger bedrag.

Dus registreer jouw domeinnaam altijd bij een betrouwbare hosting provider. Ik zelf registreer mijn domeinnamen altijd bij Versio dit is een betrouwbare hostingprovider en is ook nog eens de goedkoopste.

Hieronder vind je enkele betrouwbare hostingproviders

 • Versio – 1e Jaar €1,00 – Verlenging €3,99
 • TransIP – 1e Jaar €3,99 – Verlenging €7,49
 • Neostrada – 1e Jaar €1,95 – Verlenging €8,99
 • Mijndomein – 1e Jaar €9,00 – Verlenging €9,00
 • Yourhosting – 1e Jaar €1,00 – Verlening €11,00

Verlopen domeinnamen.

Het kan ook lonen om eens te kijken of je een verlopen domeinnaam kunt registreren, een verlopen domeinnaam is een domeinnaam die net weer is vrij gekomen bijvoorbeeld omdat een bedrijf failliet is gegaan, de domeinnaam niet is betaald of omdat de vorige eigenaar deze heeft opgezegd.

Hier kunnen best leuke domeinnamen tussen zitten al moet je soms wel even zoeken. Een verlopen domeinnaam heeft ook nog eens als voordeel dat hij al een geschiedenis heeft en dit komt weer de vindbaarheid in Google ten goede.

Je kunt verlopen domeinnamen o.a. vinden op : domainia.nl. Heb je een goede verlopen domeinnaam gevonden registreer deze dan direct want weg is pech. Het is natuurlijk jammer dat wanneer je een leuke domeinnaam hebt gevonden, je deze niet meer kunt registreren omdat iemand anders je net voor was.

Ook zijn er veel veilingwebsites te vinden waar domeinnamen op geveild worden, maar let op je betaald hier meestal wel de hoofdprijs voor een goede domeinnaam. Prijzen van enkele honderden euro’s is geen uitzondering.

Op sitedeals.nl staan soms ook wel leuke en betaalbare domeinnamen te koop. Registreer je gratis op deze website en kijk er eens rond, misschien dat er net die domeinnaam tussen staat die je zoekt.

Hosting.

domeinnaam registrerenNaast een domeinnaam zul je ook moeten zorgen voor hosting, ook hierin is weer volop keuze. Het is niet noodzakelijk dat je bij één en dezelfde provider hosting en domeinnaam koopt. Maar het is wel eenvoudiger, je hoeft dan namelijk domeinnaam en hosting niet te koppelen dit doet de hosting provider voor je.

Kies je wel voor verschillende providers dan zul je de nameservers moeten veranderen, dit is niet echt moeilijk, de juiste nameservers krijg je van je hostingprovider. Let er bij jouw keuze voor webhosting wel op dat je de mogelijkheid hebt om WordPress te installeren. Met WordPress is het bouwen van een affiliate website namelijk heel simpel, ook als je geen kennis van het bouwen van een website hebt.

Ook is het aan te raden om enkele hulpmiddelen(plugins) te gebruiken bij het maken van een affiliate website. Als je WordPress hebt geïnstalleerd dan kun je eenvoudig deze plugins installeren en gebruiken.

Hieronder enkele goedkope webhosting providers:

Je kunt als het je eerste affiliate website is kiezen voor het goedkoopste pakket, je kunt als het nodig is later altijd upgraden naar een duurder pakket. Maar als je begint met slechts 1 domeinnaam is het goedkoopste pakket voldoende.

Zelf heb ik mijn hosting bij Neostrada omdat deze gratis SSL aanbieden maar Versio is ook prima en iets (al is het niet veel) goedkoper.

Hulp nodig?

domeinaam registrerenIk kan mij voorstellen dat je dit allemaal wat teveel vindt als je, je net verdiept in affiliate marketing. Een domeinnaam registreren, hosting regelen en WordPress installeren lijkt allemaal toch wel ingewikkeld.

Zelf heb ik, me voordat ik met mijn eerste affiliate website begonnen ben ook behoorlijk lang ingelezen, er is namelijk genoeg informatie te vinden als je een beetje zoekt op het internet. Maar dit kost behoorlijk wat tijd, heb je deze tijd niet of wil je er niet zoveel tijd aan spenderen dan is er ook een simpelere oplossing.

Affiliate Marketing Revolutie.

Deze oplossing is de Affiliate Marketing Revolutie, dit is een uitgebreide video training, waarin Jacko Meijaard je laat zien wat je allemaal moet weten. Voor slechts €47 laat Jacko jou zien hoe je een goed werkende affiliate website opzet.

Hij laat je zien hoe je:

 • Een domeinnaam registreert
 • Hosting regelt
 • WordPress installeert
 • Plugins installeert en aanpast
 • Hoe je jouw website vult met content

Verder ontdek je wat je moet weten om online geld te verdienen met jouw affiliate website. Je kunt over zijn schouder mee kijken terwijl hij een affiliate website bouwt.

Alles wat hij doet, doe je na en klaar is jouw eerste affiliate website, snap je iets niet helemaal dan kijk je de video terug. En gaat het iets te snel dan stop je de video even, zodat je, waar je mee bezig bent, even af kunt maken.

domeinnaam registreren

Actie ondernemen.

Maar let wel op je zult wel actie moeten ondernemen als je niets doet dan zul je ook niets verdienen met jouw website. Als je wel actie onderneemt dan zul je binnen een paar dagen je eerste affiliate website online hebben staan en kan deze voor jou geld gaan verdienen.

Als het een beetje meezit zul je binnen enkele weken je eerste affiliate verdiensten al binnen zien komen en heb je de aanschafprijs van €47 er snel uit.

Natuurlijk kun je ook net als ik gedaan heb alles zelf uitzoeken, uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit ook prima zal lukken. Je zult dan echter wel wat meer doorzettingsvermogen moeten hebben.

Een domeinnaam registeren en hosting regelen als ook je website online zetten zal niet echt lang duren. Maar voordat je weet hoe affiliate marketing werkt en in zijn werk gaat dan ben je toch enkele maanden verder. En dan heb je nog geen cent verdient, dit kan dan nog wel weer enkele maande duren.

Voor mijn eerste website heb ik alles zelf uitgezocht zoals:

 • Domeinnaam registreren
 • Webhosting regelen
 • WordPress installeren
 • Plugins installeren en instellen
 • Hoe een product promoten

Dit heeft mij toch ruim een half jaar gekost en voordat ik mijn eerste inkomsten uit deze affiliate website haalde was ik toch ruim een jaar verder. Dus als je alles, wat met een affiliate website bouwen te maken heeft, zelf uit wil zoeken dan heb je wel wat doorzettingsvermogen nodig.

Toen ik bezig was om een tweede website te maken kwam ik bij toeval de Affiliate Marketing Revolutie tegen en heb ik deze aangeschaft. Het opzetten van mijn tweede website was een eitje, hoewel ik al best veel wist, heb ik toch nog heel veel geleerd en had ik mijn tweede website binnen 2 dagen online en had mijn eerste affiliate inkomsten binnen een maand al ontvangen.

Dus de Affiliate Marketing Revolutie is echt aan te raden als je wilt starten met affiliate marketing.

Starten met Affiliate Marketing

Wil je starten met Affiliate Marketing en kun je wel wat hulp gebruiken?
Dan is de Affiliate Marketing Revolutie een goede oplossing.
Wil je meer informatie klik dan op de button hieronder

Meer Informatie over de Affiliate Marketing Revolutie