Affiliate Marketing – Wat is het en hoe kun je er geld mee verdienen Ontdek hoe je geld kunt verdienen met Affiliate Marketing

Wil je online geld verdienen? Affiliate Marketing is echt een perfecte optie. Weten hoe je kunt starten als affiliate? Lees hieronder wat Affiliate Marketing is en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Affiliate marketing

Online geld verdienen kan op meerder manieren zo kun je enquêtes  gaan invullen waarvoor je een klein bedrag ontvangt.

Ook kun je zelf een webshop openen, gaan werken met dropshipping of gaan handelen in forex of digitale munten als Bitcoin, Litecoin of Gulden.

Maar het eenvoudigste start je met affiliate marketing, dit is de goedkoopste manier die ook nog eens een mooi bedrag oplevert, als je tenminste weet hoe je moet starten . Wil je meer weten over online geld verdienen als affiliate en wil je weten hoe je moet starten lees dan hieronder verder en ontdek er alles over.

Wat is Affiliate Marketing?

Snel uitgelegd is affiliate marketing niets meer of minder dan het promoten van producten van iemand anders. Als je dit product met succes promoot dan krijg je als affiliate een percentage van de verkoopprijs ook wel commissie genoemd.

Je kunt van alles promoten denk hierbij aan elektronica, computers, kleding, reizen, e-books en nog veel meer. Deze producten vind je bij affiliate netwerken, hierover later meer.

Je kunt een product promoten door een affiliate link op jouw website te plaatsen of via een affiliate link op social media. Komt het tot een verkoop dan verdien jij commissie.

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Bij affiliate marketing promoot je dus producten die van iemand anders zijn, wat natuurlijk heel voordelig voor jou is,  je hoeft namelijk zelf geen producten te hebben en hebt dus ook geen opslag nodig. Ook hoef je zelf niets te versturen dat wordt allemaal gedaan de product eigenaar.

Waarschijnlijk vraag je, je nu af hoe je een product moet promoten, dit gaat via een zogenaamde affiliate link, dit is een normale link zoals je duizenden keren hebt gezien. Echter, zit in een affiliate link een stukje code zodat men kan zien dat de eventuele koper via jou affiliate link komt.

Deze affiliate link krijg je via een affiliate netwerk, bij deze netwerken vind je duizenden product eigenaren of bedrijven. Ze bieden bij deze netwerken hun product te promotie aan.

Je zult je dus aan moeten melden bij 1 of meerdere affiliate netwerken, zodat je een product kunt uitkiezen die je kunt promoten. Ik raad je aan om je eerst bij 1 affiliate netwerk in te schrijven, dit is trouwens helemaal GRATIS. Hieronder vind je meerdere affiliate netwerken waaruit je kunt kiezen.

Als je eenmaal een product hebt gekozen dan krijg je van het affiliate netwerk de affiliate link, deze link kun je plaatsen op jouw website. Je moet er nu voor gaan zorgen dat de bezoekers van jouw website hierop gaan klikken en tot verkoop overgaan.

Je kunt er ook voor kiezen om de affiliate link op social media zoals Facebook, Twitter of Instagram te plaatsen, echter zal dit weinig tot geen verkopen opleveren. Je kunt het product het beste promoten via een website, waarop je b.v. een review over het product plaatst en artikelen schrijft waarin je het product promoot en waarin de affiliate link plaatst.

Welk product promoten?

Oké je weet nu hoe affiliate marketing werkt, maar nu komt de vraag welk product je moet kiezen om te promoten? Als je start met affiliate marketing dan raad ik je aan om een product te kiezen waar je iets vanaf weet en waar je enige feeling mee hebt. Je zult namelijk nogal wat artikelen moeten gaan schrijven over dit product.

Heb je geen enkele notie van het product dan zal het schrijven behoorlijk wat tijd in beslag nemen, omdat je dan heel veel research zult moeten doen voordat je een goed artikel kunt schrijven. De kans is dan groot dat je afhaakt voordat je de eerste commissie hebt verdient.

Je vindt producten om te promoten bij affiliate netwerken als je wilt starten wil je natuurlijk zoveel mogelijk keuze, maar ik raad je aan om je niet in te schrijven bij teveel affiliate netwerken.

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

  • Paypro (voornamelijk informatie producten zoals e-books en trainingen)
  • TradeTracker (heel veel fysieke producten)
  • Daisycon (allerlei producten vooral veel telecom)

Kies bij één van deze netwerken een product dat bij je past en maak een website om dit product op te promoten.

Domeinnaam kiezen.

Het eerste wat je moet doen als je een website wilt maken is een domeinnaam kiezen. Dit hoeft echt niet duur te zijn, voor nog geen €2 kun je al een domeinnaam registreren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een gratis website te maken bij b.v. Wix.com, Webnode.nl of Jimdo.com, maar ik raad dit af, omdat je dan afhankelijk bent van hun diensten.

Zo kun je b.v. niet zelf plugins installeren en je bent afhankelijk van de thema’s die ze aanbieden. Ook is het moeilijker om hoog in Google te komen, wat belangrijk is omdat je zo veel mogelijk bezoekers op je website wilt hebben.

Dus bouw een eigen website dit is echt niet moeilijk, als je WordPress installeert, is het zelfs simpel. Je zult dan wel naast een domeinnaam moeten zorgen voor hosting.

Vroeger was het bij affiliate marketing belangrijk dat je een domeinnaam koos waar een veel gezocht zoekwoord in voor kwam. Dit is nu niet meer nodig.

Zorg er echter wel voor dat de domeinnaam die je kiest de lading van jouw website dekt, het enige waar je op moet letten is dat je een .NL of .COM registreert.

Kies geen domeinnaam die helemaal niets met de website te maken heeft, b.v. niet “televisiekijken.nl” als je kleding promoot, of “lekkerbrommen.com” als je radio’s promoot. Je zult dit waarschijnlijk idiote voorbeelden vinden, maar ik kan je verzekeren dat er websites op het internet te vinden zijn die nog vreemder zijn.

Als je een leuke domeinnaam hebt gevonden zul je moeten kijken of deze nog vrij is, ikzelf registreer mijn domeinnamen bij Neostrada als je hier de gekozen domeinnaam invult dan zie je meteen of deze nog vrij is. LET OP alleen .NL of .COM andere extensies als .ORG, .SHOP en dergelijke zijn moeilijker te ranken in Google en komen minder betrouwbaar over.

Is de gekozen domeinnaam vrij dan kun je deze direct registreren, zo niet dan zul je nog even verder moeten zoeken totdat je wel een goede domeinnaam hebt gevonden die vrij is.

Verder zul je dus ook nog moeten zorgen voor hosting ook dit kan bij Neostrada en is echt niet duur, als je de goedkoopste hosting neemt zit je al goed als beginner, en je kunt later altijd upgraden mocht dat nodig zijn. Voor ongeveer €10 per jaar heb je al een domeinnaam+ webhosting.

Website bouwen met WordPress.

Als je een domeinnaam en webhosting hebt geregeld dan kun je starten met affiliate marketing, natuurlijk moet je nog wel een website bouwen maar ook dit is niet moeilijk.

In het cPanel gedeelte van Neostrada installeer je eenvoudig WordPress op jouw hosting, hiermee bouw je eenvoudig een eigen website, Je hebt hiervoor geen kennis van html nodig. Je kunt alles naar jouw wensen aanpassen en content toevoegen.

Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf uitzoeken maar heb je liever wat hulp hierbij dan raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) aan te schaffen.

In de AMR leer je niet alleen hoe je stap voor stap met WordPress een website maakt, maar ook hoe je een affiliate marketing business opzet.

WordPress thema installeren.

Als je WordPress hebt geïnstalleerd dan is er standaard thema geïnstalleerd je kunt deze gewoon laten staan en hier een website op bouwen. Wil je echter een ander thema gebruiken kies dan voor een eenvoudig thema en niet één met heel veel functies die je toch niet gebruikt, je website zal hierdoor onnodig langzaam laden en dit komt de ranking in Google niet ten goede.

Plugins installeren.

In WordPress kun je ook plugins installeren, als je een affiliate marketing website maakt dan zijn er enkele belangrijke plugins die je niet mag vergeten. Maar installeer in ieder geval Yoast SEO hierin kun je zien of je website voldoet aan de eisen van de zoekmachines zodat je zo hoog mogelijk komt in Google.

Naast Yoast SEO zijn er nog meer belangrijke plugins hierover vind je in de Affiliate Marketing Revolutie alle informatie, je zit precies welke plugins je moet installeren en hoe je deze moet instellen.

Content plaatsen.

Vervolgens is het zaak de website te vullen met content, je zult hiervoor artikelen moeten schrijven over het product dat je promoot. Je zult dus moeten weten waar bezoekers informatie over willen, hoe je hier achterkomt, wordt ook weer volop besproken in de AMR.

Maar natuurlijk kun je ook zelf uitzoeken met wat voor vragen men zit. Door in jouw artikelen oplossingen te bieden zullen bezoekers sneller geneigd zijn het product bij jou te kopen, wat je dus commissie oplevert.

Je zult dus artikelen moeten schrijven, maar plaats niet alle artikelen in één keer. Plaats niet meer dan 1 of 2 artikelen per week, zo ziet Google dat jouw website actief is en zal, indien het waardevolle content is, dit waarderen door jouw website hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

Dit betekend trouwens niet dat je maar 2 artikelen per week mag schrijven, schrijf zoveel je wilt, maar plaats ze niet direct. Je kunt namelijk de plaatsing instellen zodat automatisch het artikel dat je hebt geschreven wordt geplaatst. Je kunt weken zo niet maanden vooruit je artikelen schrijven en automatisch 1 of 2 per week laten plaatsen.

Waar de affiliate link plaatsen?

Om geld te verdienen met je website moet je een affiliate link plaatsen, maar waar plaats je deze affiliate link. Ik zie zo af en toe wel eens affiliate marketing websites voorbij komen waarbij de artikelen volgepropt zijn met affiliate links, dit moet je dus niet doen.

Het aantal affiliate links die je in een artikel plaatst, hangt af van hoe groot dit artikel is. Heb je een artikel geschreven van ongeveer 600 woorden plaats dan niet meer dan 1 keer een affiliate link. Ik raad aan om dit onderaan het artikel te doen, dit kan een tekst link zijn of een zogenaamde “Call to Action Box”.

Heb je een artikel geschreven van ongeveer 1000 woorden plaats dan naast de link onderaan het artikel ook nog een affiliate link in het artikel zelf, b.v. ongeveer in het midden.

Heb je een nog groter artikel geschreven dan kun je er voor kiezen om nog een derde affiliate link in het artikel te plaatsen, maar plaats nooit meer dan 3 affiliate links in een artikel anders wordt het snel gezien als spammen en dit straft Google onherroepelijk af.

Wat kost Affiliate Marketing?

Natuurlijk zijn er enkele kosten verbonden aan affiliate marketing echter kun je dit zo gek maken als je zelf wilt. Kies je ervoor om zo weinig mogelijk uit te geven dan is het enige wat geld kost de domeinnaam en de hosting. Als je dit afneemt bij Neostrada dan ben je voor ongeveer €10 per jaar al klaar. Ook zul je WordPress en enkele plugins moeten installeren dit is echter gratis.

Wil je gaan adverteren op bijvoorbeeld Facebook dan kan dit nogal oplopen. Maar dit is dus niet nodig probeer gewoon, door goede content te schrijven, hoog in Google te komen en de bezoekers komen vanzelf en de inkomsten ook.

Wanneer en hoe krijg je betaald?

Als je, je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk dan wordt elke keer, als je met succes een product hebt gepromoot, de commissie automatisch gestort op je online rekening bij dit affiliate netwerk. Sommige netwerken betalen dit automatisch uit, bijvoorbeeld TradeTacker betaald 1 keer per maand uit als je minimaal 25 euro hebt verdiend.

Maar het kan ook zijn dat je zelf een uitbetalingsverzoek moet doen, bijvoorbeeld bij Paypro kun je een uitbetaling aanvragen als je minimaal €100 hebt verdient. Je kunt bij minder verdiensten wel een uitbetaling aanvragen echter betaald je dan een kleine vergoeding.

Affiliate Netwerken.

Zoals hierboven beloofd kom ik nog even terug op de affiliate netwerken. Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing dan zul je een product moeten kiezen die je kunt promoten. Deze producten vind je bij een affiliate netwerk, product eigenaren bieden hier hun producten ter promotie aan.

Als affiliate kunt je, je aanmelden bij zo’n affiliate netwerk, dit is overigens helemaal GRATIS. Als je een product hebt uitgekozen dan krijg je een affiliate link die je in je artikelen kunt plaatsen. Als er via deze affiliate link een verkoop komt dan zorgt het affiliate netwerk ervoor dat de commissie die je krijgt automatisch op jouw rekening wordt bij geschreven. Hier hoef je dus zelf niets voor te doen.

Er zijn verschillende affiliate netwerken te vinden op het internet enkele voorbeelden zijn:

Veel gemaakte fouten.

Eigenlijk is affiliate marketing helemaal niet zo moeilijk maar er worden er nogal eens fouten gemaakt waardoor je niets of bijna niets verdient met jouw website. Ik heb het hierboven al even gehad over de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) dit is een affiliate marketing training van Jacko Meijaard. De AMR kan voorkomen dat jij al deze fouten ook gaat maken.

Jacko MeijaardIn de AMR laat Jacko je stap voor stap zien hoe je een Affiliate Marketing website opzet. Door middel van video’s laat hij je meekijken hoe hij vanaf helemaal niets een goed lopende affiliate website opzet. Het enige wat je hoeft te doen is alles precies te kopiëren.

Jacko laat je precies zien waar je op moet letten, bij het kiezen van een domeinnaam, hoe je WordPress installeert en welke plugins je nodig hebt voor een goede werkende affiliate marketing website. Ook laat hij je zien hoe je aan onderwerpen komt om artikelen over te schrijven.

Kortom als je wilt starten met affiliate marketing dan is de Affiliate Marketing Revolutie echt een aanrader, je zult namelijk niet de fouten maken die anderen al gemaakt hebben, waardoor je sneller geld zult gaan verdienen met jouw website.

Natuurlijk kun je ook alles zelf uit gaan zoeken, alle informatie is ook wel te vinden op internet, maar reken dan wel op enkele maanden voordat jouw website goed genoeg is om online te gaan.

Met de AMR kun je binnen een paar dagen jouw website online hebben en kun je gaan starten met geld verdienen.

En voor de prijs hoef je het niet te laten want de AMR kost slechts €47 en het scheelt je veel tijd vergeleken met alles zelf uitzoeken.

Ben je nog niet overtuigd probeer dan de AMR 7 dagen GRATIS uit, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe deze training in elkaar zit.

Online Geld Verdienen

Wil je ook online geld verdienen met Affiliate Marketing en ben je op zoek naar meer informatie? Schrijf je dan nu in voor de Affiliate Marketing Revolutie en ontdek hoe ook jij tot wel €7500 per maand kunt gaan verdienen met affiliate marketing

Ja Ik Wil Meer Informatie