Stappenplan om met Affiliate Marketing te Beginnen

affiliate marketing beginnen

Je wilt met affiliate marketing beginnen om zo wat extra geld verdienen, of er een complete business mee opzetten. Maar waar begin je en waar moet je op letten? Waar vind je producten die je kunt promoten en hoe bouw je een website? Bekijk onderstaand stappenplan “Hoe met affiliate marketing beginnen” en lees over de do’s en don’t voor je begint.

Stappenplan om met affiliate marketing te beginnen

Om te beginnen met affiliate marketing moet je eerst weten wat affiliate marketing nu eigenlijk precies is. Daarom eerst even een korte uitleg. Affiliate marketing is niets meer dan het promoten van producten van iemand anders. Als uit deze promotie een verkoop komt dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs.

Bijvoorbeeld: Je promoot de nieuwste Iphone, op moment van schrijven is dit de Iphone 11. Je maakt hiervoor een website en promoot hierop de Iphone 11. Als er nu iemand is die via jou affiliate link deze Iphone koopt dan krijg jij een percentage van de verkoopprijs. Dit kan een vast bedrag zijn of je krijgt b.v. 10% of zelfs meer van de verkoopprijs. Tot zover een korte uitleg wat Affiliate marketing eigenlijk is, wil je er meer over weten kijk dan hier.

Als je met affiliate marketing begint zul je een paar stappen moeten nemen. Deze stappen zijn:

 1. Bedenk welk product je wilt promoten
 2. Registreer een domeinnaam
 3. Zorg voor hosting
 4. Zoek een affiliate netwerk
 5. Bouw je website en plaats content

Stap 1: Bedenk welk product je wilt promoten

met affiliate marketing beginnen

Als eerste bedenk je wat voor product of dienst je wilt promoten. Je vindt deze producten bij een affiliate netwerk, kijk daar eens rond welk product je wel wat lijkt. Hieronder vind je enkele netwerken. Als je net begint met affiliate marketing is het aan te raden om een product te kiezen waar je veel vanaf weet of waar je interesse in hebt.

Je zult namelijk nogal wat blogberichten moeten schrijven over het betreffende product. Als je een product het gekozen waar je eigenlijk niets vanaf weet dan zul je heel veel onderzoek moeten doen voordat je een blogartikel kunt schrijven. Ik weet uit ervaring dat het schrijven dan veel tijd kost. Als je net begint met affiliate marketing dan kan ik me voorstellen dat je sneller afhaakt. Of minder blogartikelen gaat schrijven waardoor het langer duurt voordat je wat verdient. Of de verdiensten blijven helemaal uit.

Kies daarom een product waar je veel over kunt schrijven zonder dat je er al te veel onderzoek naar moet doen. Het schrijven gaat dan ook veel makkelijker.

Veel gemaakte fout

Een veelgemaakte fout is dat mensen een site maken die over wel veertig verschillende onderwerpen gaat. En overal worden zoveel mogelijk affiliate links en advertenties instoppen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet werkt. Het is dan moeilijk om mensen op je site te houden, omdat er een informatie overload is en vaak onoverzichtelijk is. Verder zijn mensen op zoek naar gerichte informatie, wil je ze overtuigen om iets te kopen, dan moet je mensen goed informeren en niet oppervlakkig.

De beste strategie is om je te richten op een bepaalde niche. Dus in plaats van bijvoorbeeld een site over telefoons maak je een site over een specifiek model.

Even tussendoor Wil je meer weten over Affiliate Marketing en hoe je hier geld mee kunt verdienen klik dan hier

Stap 2: Registreer een domeinnaam

Je hebt besloten wat je gaat promoten dan is het nu tijd voor een domeinnaam. Dit is een stuk gemakkelijker geworden dan een paar jaar geleden. Toen was het namelijk, om hoog in de zoekresultaten te komen, bijna noodzakelijk om het product dat je op je website wilde promoten ook in de domeinnaam stond.

Dat hoeft tegenwoordig niet meer, Google kijk bijna niet meer naar de domeinnaam. Dus als je domeinnaam een beetje lekker klinkt, geen streepjes bevat en een beetje de lading dekt dan is de domeinnaam prima geschikt. Toch is een goede domeinnaam niet altijd even makkelijk, omdat er al heel veel domeinnamen bezet zijn.

Als je eenmaal een domeinnaam hebt gevonden moet je deze nog gaan registreren bij een provider. Versio is een prima provider en is de goedkoopste van Nederland, voor €1,00 registreer je hier je domeinnaam voor een jaar. Dus mijn advies registreer je domeinnaam bij Versio

Stap 3: Regel webhosting

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd moet je nog ook webhosting regelen voor je website, dit kan ook prima bij Versio. Je kunt het beste starten met het goedkoopste pakket deze kost je slechts €0,50 per maand dat is dus €6,00 per jaar. Mocht je later meer webruimte nodig zijn dan kun je heel makkelijk upgraden naar een groter pakket.

Dus met €7,00 voor een jaar kun je al starten met affiliate marketing als je domeinnaam en hosting regelt bij Versio.

Stap 4: Zoek een goed affiliate netwerk.

Chicken Looking GIF - Find & Share on GIPHY

Je hebt nu bedacht wat je gaat promoten, hebt een website en kunt dus beginnen. Nu nog een affiliate netwerk die dit product aanbied Er zijn nogal wat verschillende netwerken welke de beste is, is afhankelijk wat voor product je wilt promoten. Zelf gebruik ik het meest onderstaande 3 netwerken maar er zijn nog veel meer.

Veruit de makkelijkste om mee te beginnen is PayPro. Hier vind je verschillende cursussen en trainingen. Zoals “De afslankreceptenbijbel“, verschillende gitaar en pianocursussen. Maar ook “Freds Bouwtekeningen” kun je er vinden.

Wil je fysieke producten promoten zoals TV’s, sieraden, smartphones, kinderstoeltjes maar ook vakanties, ga dan naar TradeTracker of Daisycon. Registreer je bij één van deze affiliate netwerken of bij alle drie, het kost je niets.

Registreer je nu!

Registreer je nu direct bij een netwerk voor je verder leest! Waarom? Omdat veel mensen hoppen van site naar site en zetten nooit die eerste stap om echt te gaan beginnen met affiliate marketing!

Nadat je account aangemaakt is, kun je bij het productoverzicht kijken welke aanbieders er zijn en welke producten ze aanbieden die bij je onderwerp passen. Heb je bijvoorbeeld een website over afvallen zoals b.v. GezondSnelAfvallen.nl dan kijk je bij Paypro. Je kunt van meerdere aanbieders de affiliate links verwerken op je website. De commissies variëren van een paar euro tot tientallen euro’s, afhankelijk van de aanbieder.

Bij TradeTracker en Daisycon moet je, je aanmelden voor campagnes, je moet dan eerst goedgekeurd worden voor zo’n campagne voordat je een affiliate link kunt aanmaken. Heb je nog een lege website dan kan het zijn dat jouw aanmelding wordt afgekeurd. Het is dan aan te raden om eerst een website te maken. En hier eerst minimaal een 5-tal blogartikelen over het product dat je wilt promoten te plaatsen. Je zult dan sneller goedgekeurd worden voor een campagne.

Je plaatst dan gewoon later een affiliate link in deze artikelen. En je kunt gewoon weer verder met nieuwe blog artikelen schrijven.

Stap 5: Bouw je website en plaats content

Je website bouwen kun je zelf simpel met WordPress. Weet je niet hoe dit moet? Kijk dan op Youtube hier staan diverse video’s die je laten zien hoe je dit zelf snel kunt regelen. Mocht je er helemaal geen kaas van hebben gegeten dan kun je het uiteraard ook altijd overlaten aan je handige buurjongen.

Als WordPress eenmaal is geïnstalleerd dan kun je beginnen met het schrijven van blogberichten. Ga niet zomaar wat schrijven want dit zal waarschijnlijk geen bezoekers opleveren. Doe zoekwoorden onderzoek, hierbij kijk je waarop gezocht wordt in Google.

Hiervoor zijn verschillende tools te vinden op internet zoals ubersuggest (gratis), SEMrush of KWFinder. Hiermee kun je onderzoeken waar op het meeste gezocht wordt voor wat betreft het product dat je promoot. Heb je een goed zoekwoord gevonden schrijf hier dan een blogbericht over. Ga voor een volgend blogbericht weer op zoek naar een ander zoekwoord.

Het trekken van bezoekers is het meest lastige dat er is. Je website kan nog zo mooi zijn, zonder bezoekers verdien je geen cent.

Hieronder een aantal tips om vast goed te starten:

 • In de titel van je pagina moet je zoekwoord voorkomen!
 • De Meta-Beschrijving bevat ook weer het zoekwoord en is uitnodigend geschreven. Dit is wat mensen zien onder je link in Google!
 • Minimaal 1 Header titel bevat weer het zoekwoord.
 • Laat de eerste zin van de eerste paragraaf weer beginnen met je zoekwoord.
 • Laat het zoekwoord een paar keer terugkomen in de tekst
 • Gebruik ook gerelateerde zoekwoorden (Die je hebt gevonden bij je zoekwoorden onderzoek) in je tekst.

Extra Tip!

Ben je helemaal nieuw in de wereld van Affiliate Marketing en heb je geen idee waar je moet beginnen met je website? Dan is “De Affiliate Marketing Revolutie” wel iets voor jou. Jacko Meijaard helpt je bij het opzetten van je eerste Affiliate website en laat je precies zien wat je moet doen en hoe je dit moet doen.

Jacko laat je door middel van video’s zien hoe je vanaf nul begint. Je ziet in de video’s o.a hoe je:

 • een domeinnaam en hosting registreert
 • je registreert bij een affiliate netwerk
 • WordPress installeert
 • een website maakt
 • zoekwoord onderzoek doet
 • een blog artikel schrijft
 • een verdienmodel toepast

Kortom als je toepast wat je in de videotraining ziet, dan is het heel simpel om zelf een affiliate website te maken. Je zult zien dat als je dit toepast je na een paar maanden je eerste commissie binnen zult hebben. En dan is het een kwestie van opschalen om nog meer te verdienen.

Met Affiliate Marketing Beginnen?

Ontdek hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing,
en hoe je een eigen blog opzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *