Met deze SEO Tips je website hoger in de zoekresultaten

SEO Tips search engine optimization op een laptopscherm

SEO tips krijg je nooit te veel, als jouw website SEO technisch goed in elkaar steekt dan wordt deze beter gevonden in de zoekmachines. SEO of te wel Search Engine Optimization, is absoluut noodzakelijk voor een succesvolle website. Dat is ook de reden dat er zo veel SEO-bedrijfjes te vinden zijn op het internet. Ze helpen je graag, vaak in ruil voor een flinke vergoeding, je website beter vindbaar te maken in Google.

Maar met behulp van onderstaande SEO tips kom je zelf ook al een heel eind. Wil je echt diep in SEO duiken dan raad ik je aan om eens te kijken op de website SEO-hulp van Rob IJzenga. Hier kun je een GRATIS SEO Scan laten uitvoeren en kun je zien waar er verbetering nodig is.

SEO Tips

Hieronder vind je enkele basis SEO tips en handigheidjes die je kunt gebruiken bij het bouwen van je website. Als je nog helemaal van nul af aan moet beginnen vergeet dan niet om ons stappenplan te doorlopen.

Als je begonnen bent met het stappenplan dan heb je inmiddels al een sterke domeinnaam, een goedgeschreven eerste pagina en titels voor je website. Wat kun je nog meer doen om te zorgen dat je hoger gaat scoren in Google?

1. Plaats Originele Content

Wat belangrijk als je een website maakt, en dat is bij een affiliate website het zeker zo, is het plaatsen van originele content. Ik kom het wel minder tegen dan een paar jaar terug, maar nog steeds zie ik zo af en toe een website die 1 op 1 gekopieerd is van een andere website.

Doe dit vooral niet, Google is absoluut geen fan van copy/past websites. Bij het kopiëren van content van een andere website, voegt jouw website niets nieuws toe. Google zal dit zien en zal jouw website lager in de zoekresultaten plaatsen. Dit zul je terug zien in het aantal bezoekers op je website. Dit zal snel minder worden en op den duur kan het zelfs zo zijn dat er helemaal geen bezoekers meer komen. Als affiliate website moet je het juist hebben van je bezoekers, geen bezoekers betekend ook geen geld verdienen.

Hoe verleidelijk dus ook, zorg ervoor dat je de content in je eigen woorden schrijft, dit zorgt voor een veel beter resultaat. En als de content op jouw website beter en uitgebreider is dan bij je concurrenten dan zul je boven hun in de zoekresultaten komen.

Vergeet daarom niet om goed zoekwoord onderzoek te doen. Laat de zoekwoorden die je gevonden hebt terug komen in je tekst. Niet alleen de exacte zoekwoorden, maar gebruik ook synoniemen.

2. Plaats het zoekwoord in de titel, de content en in de tussenkopjes

Plaats als eerste het gevonden zoekwoord in de titel van de pagina. De titel is super belangrijk want 80% van de bezoekers leest alleen de titel en slechts 20% leest verder (dit is onderzocht). Maak daarom een pakkende opvallende titel met het zoekwoord zo ver mogelijk vooraan.

Plaats het zoekwoord ook 2 of 3 keer in de content van je pagina. De eerste keer het liefst vooraan in de eerste alinea. Dit omdat de meeste bezoekers (en ook Google) eerst even snel de tekst scannen en dan snel het zoekwoord zullen zien.

Gebruik op elke pagina en in elk blogbericht tussenkopjes (H2, H3, H4….). Vat hierin samen waarover het gaat in het stukje tekst eronder. Zo kunnen de bezoekers, maar ook Google scannen waar de pagina over gaat. Plaats 1 keer in een van deze tussenkopjes het zoekwoord.

3. Zorg voor goed gebruik van “SEO titel” en meta description.

Wat SEO technisch heel erg belangrijk is, is dat je de zoekwoorden die je hebt gevonden in het zoekwoord onderzoek, ook op een goede manier terug laat komen in de SEO titel en in de meta description.

Het beste kun je hiervoor de Yoast SEO plugin gebruiken. Deze plugin heeft een betaalde en een gratis versie. De betaalde versie is heel uitgebreid, maar met de gratis versie kun je voldoende uit de voeten en werkt zeer eenvoudig.

In de Yoast plugin plaats je het focuszoekwoord (1), daarna kun je de SEO titel aanpassen en plaats je hier ook het zoekwoord in (2). Vervolgens plaats je nog het focuszoekwoord in de meta omschrijving (3). Je kunt in het voorbeeld zien hoe het eruit komt te zien in de zoekresultaten (4).

Tips voor een goede SEO titel

 • Maak de SEO titel niet gelijk aan de pagina titel, je begint elke pagina met een H1 titel. Maak de SEO titel niet hetzelfde als deze H1 titel.
 • Google laat slechts 70 tekens zien maak de SEO titel daarom niet langer dan 70 tekens
 • Schrijf de SEO titel voor je bezoekers en niet voor Google

Tips voor een goede Meta omschrijving

 • Maak een korte omschrijving van maximaal 156 tekens
 • Plaats het zoekwoord zover mogelijk vooraan, het liefst begin je ermee
 • Schrijf zo uitnodigend mogelijk zodat mensen erop willen klikken

4. Gebruik SEO Vriendelijke urls voor je pagina’s

Zoekmachines lezen het webadres van je pagina, er is een belangrijk verschil tussen de volgende twee weergaven van uw pagina url:

 1. www.uwdomein.nl/page.php?id=7&pagename=pagina3.html
 2. www.uwdomein.nl/geldverdienenmetfotos.html

De eerste is hoe WordPress standaard de pagina’s online indeelt, dit is niet echt SEO vriendelijk. De tweede is een SEO vriendelijke url, dit kun je in WordPress simpel zelf instellen. Ga daarvoor als volgt te werk:

 1. Ga in het admin gedeelte bij instellingen naar permalinks.
 2. Vink bij algemene instellingen i.p.v. Standaard, Berichtnaam aan.
 3. Klik onderaan de pagina op wijzigingen opslaan.

De url zal vanaf nu SEO vriendelijk worden weergegeven.

5. Plaats het zoekwoord in de alt-tekst van de afbeeldingen.

Blind GIF by memecandy - Find & Share on GIPHY

Zoekmachines kunnen geen plaatjes zien het is daarom belangrijk dat je in de alt-tekst een omschrijving geeft van wat er op de afbeelding te zien is, gebruik hierin ook het zoekwoord. Zorg er ook voor dat het zoekwoord in de bestandsnaam van de afbeelding staat.

Dit geld trouwens niet alleen voor afbeeldingen maar ook voor eventuele video’s die je op de pagina plaatst. Geef altijd een beschrijving mee zodat zoekmachines kunnen zien waar het over gaat.

6. Linkbuilding

Google gebruikt kleine robots genaamd crawlers om het internet door te spitten. Ze zoeken nieuwe pagina’s en scannen alle tekst maar volgen ook alle links. Één van de manieren waarom Google bepaald of jouw pagina relevant en belangrijk genoeg is, is door middel van het aantal andere sites die linken naar jouw pagina.

Simpel gezegd, hoe relevanter (Pagina’s met onderwerpen gerelateerd aan de jouwe) de websites die een link plaatsen naar jouw website, hoe beter je scoort. Links op compleet irrelevante pagina’s leveren je niks op.

Er zijn veel verschillende theorieën over de meeste effectieve manier van linkbuilding, maar volgens de meeste mensen is gewoon enkelzijdig linken nog de beste methode. Wat je dus doet, is een lijst maken van websites die gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw website. Van startpagina’s tot webshops en alles ertussen in. Stuur de beheerders van deze websites een vriendelijke mail met het verzoek om een link maar jouw website te plaatsen en eventueel een link terug naar hun website.

Backlinks kopen geen goed idee

Er zijn op internet zie je wel eens websites waar je backlinks kunt kopen, b.v. 1000 backlinks voor €10,00. Dit lijkt op het eerste gezicht een goed plan, het spaart je immers een hoop tijd.

Maar begin hier absoluut NIET aan. Je hebt namelijk geen invloed op waar de links naar jouw website geplaatst. De kans is zeer groot dat ze geplaatst worden op allerlei vage websites die niets met het onderwerp van jouw website te maken hebben. Dit zal meer kwaad aanrichten dan dat het goed voor jouw website is. Ook zal Google hier zeer snel achter komen en je straffen door je website te laten zakken in de zoekresultaten of misschien wel helemaal laten verdwijnen.

Wil je dus links naar jouw website, doe hier dan zelf onderzoek naar en regel dit allemaal zelf eventueel door middel van link ruil.

SEO Hulp Nodig?

Wil je de vindbaarheid van jouw website verbeteren en wil je weten hoe Google werkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *