Wat is een META omschrijving?

Net als een goede title tag is een goede META omschrijving noodzakelijk voor goede zoekmachine optimalisatie (SEO). Net als bij de title tag is de META omschrijving een stukje code dat in de head van de webpagina geplaatst moet worden.

Een goede META omschrijving helpt je, om jouw website hoger te laten ranken in Google. Maar wat is een META Omschrijving nu eigenlijk precies?

De META omschrijving is een kort stukje tekst onder de zoekresultaten (zie hieronder)

wat is een META omschrijving

In dit kleine stukje tekst kun je in het kort omschrijven waar jouw webpagina over gaat.

Waarom is een META omschrijving belangrijk?

Ook een META omschrijving kun je optimaliseren voor Google, dit helpt je weer hoger in de zoekresultaten te komen. Net als bij de title tag kun je in de META omschrijving het zoekwoord zetten waarop je gevonden wilt worden in Google. Dit helpt je weer een stukje hoger in de zoekresultaten te komen.

Ook kun je de META omschrijving aantrekkelijk maken zodat er vaker op geklikt wordt en je dus weer meer bezoekers krijgt op jouw website.

Hoe pas je de META omschrijving aan?

Net als bij de title tag kun je, als je WordPress gebruikt, de Yoast SEO plugin gebruiken om de META omschrijving te veranderen.

Wat is een META omschrijving

Je kunt de META omschrijving dus heel makkelijk veranderen met de Yoast SEO plugin, maak de omschrijving zo aantrekkelijk mogelijk zodat er sneller en vaker op geklikt zal worden.

Gebruik je geen WordPress, ook dan kun je de META omschrijving gebruiken. Kijk in de HTML code van de webpagina in de head naar de code:
<meta name=”description” content=”Hier kun je een stukje tekst plaatsen denk wel aan de 156 tekens” />

Het kan zijn dat de door jou geschreven META omschrijving niet wordt getoond in de zoekresultaten, Google stelt tegenwoordig nl. steeds vaker zelf een omschrijving samen, dit aan de hand van de zoek opdracht.

Toch is het aan te raden om een goede META omschrijving te maken, dit speciaal voor social media, zo plaatst b.v. Facebook de originele META omschrijving bij berichten die worden gedeeld op de tijdlijn.

Het is dus wel belangrijk om hier enige aandacht aan te besteden.