Wat is een Title tag?

Een Title tag is een stukje code die geplaatst wordt in de <head> van de broncode, die er voor zorgt dat de titel boven in de browser balk wordt weergegeven. En er ook voor zorgt dat die zelfde titel in de zoekresultaten worden weergegeven (zie afbeelding hieronder)

wat is een title tag

Waarom is de title tag belangrijk?

De title tag is belangrijk voor de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google. Je kunt de title tag namelijk aanpassen en er het zoekwoord waarop je in Google wilt worden gevonden in zetten. Hierdoor zal jouw website hoger gaan ranken in de zoekresultaten.

Verder kun je er ook voor zorgen dat er sneller op jouw website geklikt wordt door de title tag aantrekkelijk te maken voor bezoekers.

Hoe kun je de title tag aanpassen?

Als je wordpress gebruikt(wat aan te raden is bij affiliate marketing) dan kun je de title tag heel eenvoudig aanpassen. Hiervoor is het van belang om de Yoast SEO plugin te downloaden.

Zie afbeelding hieronder.

Hoe title tag veranderen

Je kunt dus heel eenvoudig door de SEO titel te veranderen de title tag aanpassen, zoals je kunt zien hierboven in snippet voorbeeld.

Gebruik je geen WordPress dan kun je de title tag ook veranderen dit moet je dan doen in de HTML-code van de website. in de head van de pagina kun je tussen “<title></title>” een titel invullen b.v. “<title>Hier kun je de title tag aanpassen</title>”. Dit geeft hetzelfde effect als met de Yoast SEO Plugin.