Wat is een interne link

Een interne link is een gewone link op je website, deze kan gewoon in een menu staan, in de footer maar ook gewoon ergens op een pagina. Echter verwijst deze niet naar een andere website maar naar een andere pagina op je eigen website. Zo worden alle pagina’s van je website met elkaar verbonden. Dit is belangrijk voor de crawlers van zoekmachines zoals Google, ze zien zo hoe de structuur van jouw website eruit ziet.

Is een interne link belangrijk?

Zoals je hier boven al hebt kunnen lezen zijn interne links belangrijk voor de crawlers van zoekmachines hierdoor zien ze de structuur van je website. Zo zal je website op de juiste manier geïndexeerd worden. Maar ook voor de bezoekers van je website is een interne link belangrijk. De gebruikersvriendelijkheid zal van je website zal beter zijn als je interne links gebruikt naar pagina’s die belangrijk zijn voor het artikel waarop de bezoeker terecht is gekomen.

Waar plaats je een interne link?

Zoals gezegd kun je een interne link overal op je website plaatsen zoals in het menu of in de footer van de website. Maar deze interne links zijn voor een bezoeker van je website niet echt belangrijk. Voor de bezoekers plaats je een interne link gewoon in de lopende tekst van een pagina of bericht. Maak gewoon van een woord, dat betrekking heeft op het artikel waar de link naar toe wijst, een link. Plaats geen extra woorden die niets met het verhaal te maken hebben, maar gebruik gewoon een woord in een lopende tekst. Plaats ook niet te pas en te onpas een interne link beperk je tot hooguit 2 keer ver pagina, beter is nog 1 keer, dit is SEO technisch ook het beste (het woord SEO is hier een interne link 🙂 )