Wat is een alt tag?

Een alt tag is een klein stukje tekst die je aan een afbeelding, die je op je website hebt geplaatst, kunt meegeven. Waarschijnlijk is het je wel eens opgevallen dat als je met je muis over een afbeelding gaat er soms een stukje tekst te voorschijn komt, dit is dus een alt tag.

Waarom een alt tag plaatsen?

Een alt tag is belangrijk voor de SEO van jouw website, Google kan namelijk (nog) geen afbeeldingen lezen. Door een alt tag te plaatsen, bij een afbeelding, kan Google wel zien waar de afbeelding over gaat. Je kunt in deze alt tag het zoekwoord opnemen waarop de wilt ranken in Google.

Ook dit is weer belangrijk voor de positie van jouw website in de zoekresultaten, ook zal de afbeelding hoger ranken in Google afbeeldingen, wat ook weer ten goede komt voor de webpagina waarop ze geplaatst zijn.

Hoe kun je een alt tag plaatsen?

Als je WordPress gebruikt kun je op 2 verschillende manieren een alt tag plaatsen.

Als eerste kun je, als je de afbeelding upload direct een alt tag plaatsen in de bibliotheek, als je de afbeelding selecteert kun je aan de rechter kant onder de afbeelding een alt tag toevoegen.(zie hieronder)

wat is een alt tag

Je kunt ook een alt tag toevoegen of wijzigen als de afbeelding al in een artikel is geplaatst, je selecteert hiervoor de afbeelding en klik op het potloodje dat te voorschijn komt. Hier kun je dus een alt tag invullen of wijzigen klik rechtsonder op bijwerken en de alt tag is geplaatst.(zie hieronder)

wat is een alt tag

Natuurlijk kun je ook als je geen WordPress gebruikt een alt tag toevoegen aan een afbeelding. Zoek in dit geval in de HTML code de link op naar de afbeelding waaraan je een alt tag wilt toepassen.

De link ziet er als volgt uit <img src=”de_afbeeldingsnaam.jpg” /></a>, door hier nu eenvoudig alt= achter te zetten kun je er een alt tag aan toevoegen.

Het komt er dan als volgt uit te zien: <img src=”de_afbeeldingsnaam.jpg” alt=”Plaats hier de alt tag” /></a>