Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Affiliate marketing is dus het promoten van andermans producten, als uit deze promotie een verkoop komt krijg hier commissie voor.

Maar hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Dit kan b.v. door een review te schrijven over een product dat je hebt uitgekozen bij een affiliate netwerk, in deze review plaats je een paar keer de affiliate link. Als een bezoeker nu op deze affiliate link klikt en besluit om het product te kopen, dan krijg je de commissie bijgeschreven op je rekening.

Je hoeft hier zelf niets voor te doen behalve natuurlijk de review te schrijven, het affiliate netwerk registreerd de verkoop enzorgt ervoor dat het geld op jouw rekening wordt bijgeschreven.

Nederlandse affiliate netwerken!

De meest bekende Nederlandse affiliate netwerken zijn:

Bij deze affiliate netwerken kun je een gratis account aanmaken en direct beginnen met verkopen.

Hoe kun je de affiliate link promoten?

Om een affiliate link te promoten zijn er verschillende manieren nl. via:

  • Jouw website
  • Social media
  • e-mail marketing

Het is wel belangrijk dat je de doelgroep bereikt die belangstelling hebben bij het product dat je promoot. Promoot je b.v. een afslank product, zorg dan dat je een website maakt die puur over dit afval product gaat, dit geld ook voor social media.

Gewoon een affiliate link droppen op jouw persoonlijke Twitter of Facebook pagina zal je geen verkoop op leveren. Dus ook altijd een social media account aanmaken voor jou affiliate product.

E-mail marketing doe je door e-mail adressen te verzamelen van personen die belangstelling hebben voor jouw affiliate product